Nu lăsa constipația să-ți strice vacanța!

Ultima actualizare la 6 august 2013. Categoria: Constipația. Prevenire și tratare
Acest articol a fost citit de 1741 ori.
Nu lăsa constipația să-ți strice vacanța!

Modificarea dietei, dereglarea programului de masă şi de somn, lipsa fibrelor şi a lactatelor din alimentaţie şi excesul de fast food contribuie la modificări ale florei intestinale şi provoacă apariţia constipaţiei exact în perioada în care vrei să laşi grijile acasă şi să te bucuri de câteva zile de relaxare. Soluţia? Produsele pentru reglarea tranzitului intestinal cu efect imediat!

Bine de ştiut!

Constipaţia este cea mai frecventă problemă gastrointestinală, mai ales în rândul persoanelor în vârstă.

De ce apare constipaţia?

Cauzele constipaţiei sunt multiple, printre cele mai frecvente numărându-se:

 • Lipsa exerciţiului fizic. Studiile au demonstrat că inactivitatea fizică duce la slăbirea muşchilor abdominali, care lucrează împreună cu cei intestinali pentru menţinerea peristaltismului.
 • Anumite medicamente. Analgezicele, mai ales cele din categoria narcoticelor, pot duce la instalarea constipaţiei. Acelaşi efect îl au antidepresivele, dar şi suplimentele cu fier şi calciu.
 • Unele afecţiuni. Tumorile şi unele boli pot perturba tranzitul intestinal.
 • Modificarea dietei şi a orarului de masă, aşa cum se întâmplă în vacanţe şi în călătorii.

 Printre complicaţiile constipaţiei se numără:

 • Hemoroizii (ca urmare a efortului de eliminare a scaunului) şi fisurile anale. Ambele pot provoca sângerări.
 • Prolapsul rectal. Efortul la defecare poate duce la ieşirea mucoasei intestinale prin orificiul anal.
 • Incontinenţă urinară. Constipaţia poate duce la pierderea constrolului asupra vezicii urinare deoarece intestinele neevacuate presează asupra vezicii şi cauzează golirea ei prematură sau chiar blochează evacuarea urinei. Pe de altă parte, persoanele care suferă de incontinenţă urinară tind să nu bea suficiente lichide, ceea ce duce la agravarea constipaţiei.

 Problemele de tranzit intestinal pot fi ameliorate prin:

 • Creşterea aportului de fibre din dietă (fructe, legume şi cereale integrale).
 • Adăugarea unei porţii de legume la fiecare masă. Fibrele conţinute de acestea hrănesc bacteriile benefice din colon, ajutând tranzitul.
 • Reducerea cantităţii de alimente sărace în fibre (carne, brânzeturi, alimente procesate).
 • Hidratare (cel puţin 2 litri de apă pe zi). Cu cât consumi mai multe fibre, cu atât ai nevoie de o cantitate mai mare de lichide. Băuturile care conţin cofeină (ceai, cafea) pot provoca deshidratare, însă stimulează contracţiile colonului, uşurând tranzitul.
 • Respectarea orelor de masă ajută la reglarea tranzitului intestinal.
 • Exerciţii fizice regulate.
 • Laxativele de volum, din categoria cărora face parte psylliumul, sunt folosite frecvent în constipaţie şi reglarea tranzitului intestinal. Acestea își fac efectul la cel puţin 12 ore de la ingerare. Aceste fibre nu sunt absorbite de către organism şi pot fi folosite pe termen lung, fără efecte adverse.
 • În timp ce laxativele de volum stimulează în mod natural peristaltismul prin mărirea volumului scaunului, laxativele stimulante (senna) acţionează prin stimularea directă a nervilor pereţilor intestinali, stimulând reflexele locale şi mărind peristaltismul. Laxativele stimulante îţi fac efectul în 6-10 ore. La aceste laxative stimulante ar trebui să se apeleze doar când laxativele de volum s-au dovedit ineficiente. Abuzul poate duce la deshidratare şi pierdere de electoliţi, precum şi la reducerea peristaltismului. Produsele care combină laxativele stimulante cu cele de volum s-au dovedit cele mai sigure pentru tratarea constipaţiei.

Laxativ Forte Natural, combinaţia optimă de laxative stimulante şi de volum

Pentru constipaţia puternică sau ocazională îţi propunem Laxativ Forte Natural, o formulă echilibrată de laxative de volum (fibre de in și psyllium) şi laxative stimulante (senna). Laxativ Forte Natural asigură menținerea unui tranzit intestinal optim prin stimularea peristaltismului intestinal și mărirea bolului fecal. Formula vegetală conferă produsului efect emolient, antiinflamator și protector al mucoasei tractului gastrointestinal, compensând eventuala pierdere de electroliți (potasiu).

Laxativ Forte Natural reglează tranzitul fără să agreseze pereții intestinali. În vreme ce senna stimulează peristaltismul intestinal, fibrele solubile și insolubile din produs absorb apa, măresc greutatea și volumul bolului fecal și asigură tranzitul corect al acestuia. Datorită efectului emolient și antiinflamator, fibrele și inulina au acțiune de tamponare a efectului iritativ al compușilor antrachinonici. Nalba este de asemenea un agent emolient și protector pentru mucoase. În plus, asocierea pudrei de roșcove și a pudrei de cacao în produs permite echilibrarea efectului laxativ, împiedicând apariția scaunelor apoase. Compușii polifenolici din cacao și roiniță și uleiurile esențiale din fenicul, coada-șoricelului conferă produsului proprietăți antibacteriene, de reducere a durerilor abdominale și balonărilor, de stimulare a digestiei și diurezei.

Laxativ Forte Natural nu lasă constipaţia să-ţi strice vacanţa! 

Comandă acum produsul Laxativ Forte Natural la doar 25 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

 1. Dragu Ionica spune:

  In fiecare vacanta ma confrunt cu acesta problema- constipatia! Nu plec de acasa fara sa pun in bagaj supozitoare cu glicerina pentru momente de mare disconfort!

 2. Si eu am probleme cu constipatia in vacanta, mai ales ca nu pot sa folosesc orice baie…plus mancarea nesanatoasa. Cred ca ar trebiui sa ma gandesc din timp la aceasta problema si sa o rezolv cumva!

 3. Dragu Ionica spune:

  Liliana, nu e vorba doar de mancarea nesatoasa pe care in mod cert o consumi ocazional. Cred ca mai mult ne influenteaza psihicul.

 4. Liliana cum sa nu poti sa folosesti orice baie…adica inteleg daca este murdara sa nu o poti folosii…daca nu e asa si eu cred ca este vorba de psihic!

 5. Mai bine de cei constipati, ce ne facem cu diareea vara in concediu?

 6. @Dora: Aveti grija la alimentatie, consumati apa imbuteliata si nu uitati sa luati cu dvs. medicamentele necesare.

 7. Incontinenţă urinară se trateaza? De constipatie tot nu reusesc sa scap!

 8. brindusa spune:

  Pentru aceasta problema trebuie sa va adresati unui medic specialist urolog.

 9. Laxativ Natural Forte necesta conditii speciale de depozitare?
  Doresc sa-l iau in bagaj pentru concediu…

 10. După deschiderea flaconului vă recomandăm păstrarea acestuia în frigider sau într-un loc ferit de lumină şi umezeală, la o temperatură sub 22 grade Celsius şi o umiditate relativă a aerului de maximum 75%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina