Cât se mențin active probioticele din ColonHelp Probiotic Forte?

Probioticele din alimente și suplimente alimentare pot avea numeroase efecte benefice asupra întregului organism, în funcție de tipul de tulpini, cantitatea și viabilitatea lor. Viabilitatea probioticelor presupune trecerea bacteriilor ingerate dincolo de acizii din stomac, pentru a putea coloniza tractul intestinal, concurând pentru spațiu și hrană cu bacteriile patogene.

Pentru a coloniza în mod optim tractul intestinal, bacteriile probiotice trebuie să ajungă active în intestine, ceea ce presupune atât integrarea unor culturi vii, cât și protejarea acestora până ajung să colonizeze mediul intestinal. Viabilitatea probioticelor dincolo de pH-ul foarte scăzut (deci acid) din stomac este așadar esențială pentru generarea efectelor benefice asupra organismului uman.

Pe măsură ce se înaintează de-a lungul tractului digestiv, pH-ul crește, devenind tot mai alcalin. Bacteriile benefice din tractul intestinal, precum cele producătoare de acid lactic, au nevoie de un mediu mai acid, în vreme ce bacteriile de putrefacție preferă un pH mai ridicat, deci alcalin. Așadar, de-a lungul tractului intestinal, spre colon, bacteriile patogene și ciupercile precum Candida pot găsi un mediu tot mai propice de a se dezvolta.

Culturile bacteriene din ColonHelp Probiotic Forte sunt microîncapsulate, fiind acoperite de două straturi, proteic-polipeptidic, respectiv polizaharidic. Acestea protejează probioticele de acțiunea acidă a sucurilor gastrice, precum și de deteriorarea prin acțiunea căldurii și a umezelii. Astfel este asigurat tranzitul lor în formă vie spre zona intestinală, unde aceste probiotice sunt menite să regenereze flora bacteriană nativă. Această tehnologie de încapsulare este valabilă pentru numeroase tulpini probiotice și asigură atât valabilitatea produsului ambalat, cât și viabilitatea probioticelor în tractul digestiv.

Tehnologia de microîncapsulare folosită pentru probioticele din compoziţia ColonHelp Probiotic Forte este printre cele mai moderne metode de asigurare a viabilităţii sporite a acestora. Există studii care vizează microîncapsularea probioticelor într-un strat de prebiotice, adică de fibre. Actualmente însă, tehnologia folosită pentru asigurarea viabilităţii probioticelor din ColonHelp Probiotic Forte este printre cele mai avansate. Alăturarea prebioticelor (substrat nutritiv pentru înmulțirea lactobacteriilor) cu probioticele din acest produs este un argument în plus pentru acţiunea probioticelor în tractul intestinal, ştiut fiind faptul că alimentele sau suplimentele simbiotice (care combină prebioticele şi probioticele) maximizează efectele benefice ale ambelor ingrediente.

, ,
Articolul anterior
ColonHelp Detox Forte şi refacerea mucoasei intestinale
Articolul următor
Detoxifiere eficientă? Alege verde: chlorella, broccoli, orz!

6 comentarii. Leave new

  • Dumitrescu Corella
    1 aprilie 2013 1:16 pm

    Eu sunt o consumatoare a inulinei la plic, cumparata din farmacie. Este mult mai scumpa decat produsul dvs care aduce atatea beneficii organismului. O sa merg in farmacie si o sa sa-l cumpar..inulina ma ajuta..in cazul constipatiei!

  • Florin Dumitrescu
    9 aprilie 2013 10:22 am

    ColonHelp Probiotic Forte poate fi consumat in amestec cu apa sau trebuie neaparat in iaurt? Isi face treaba in organism doar in amestec cu iaurt?

  • @Florin Dumitrescu: Pentru cele mai bune rezultate se recomanda consumul in amestec cu lactate fermentate, dar produsul se poate administra si cu apa.

  • Super! O sa-l caut in farmacii!!

  • Zamfir Cornelia
    19 iulie 2013 3:33 pm

    Laptele de soia are oare aceleasi proprietati ca laptele de vaca? Eu il folosesc destul de des, insa pretul este mai ridicat.

  • Buna Cornelia,

    laptele de soia este f contraversat.daca vrei iti trimit mai multe studii pe care le-am citi despre laptele de soia. trimite-mi un mesaj pe ioana610@yahoo.com.

    Numai bine,

    Ioana

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.