Colonul și ficatul: detoxifierea se face mai bine în echipă!

Ultima actualizare la 19 aprilie 2013. Categoria: ColonHelp și detoxifierea, Detoxifierea organismului
Acest articol a fost citit de 3284 ori.
Colonul și ficatul: detoxifierea se face mai bine în echipă!

Știai că foarte multe afecțiuni au la bază anumite disfuncții ale ficatului, indiferent dacă acestea sunt simptomatice sau nu? Sau că, așa cum spunea celebrul microbiolog rus Mecinikov, „Moartea începe în colon“? Aceste două părți ale sistemului nostru digestiv, colonul și ficatul, joacă roluri majore în buna funcționare a organismului. Ele lucrează pentru eliminarea toxinelor, a reziduurilor și a agenților patogeni împreună cu celelalte trei organe ale sistemului de detoxifiere (rinichii, plămânii și pielea). Funcționarea defectuoasă a ficatului și a colonului perturbă frecvent funcționarea tuturor celorlalte organe.

Viața modernă crește nevoia de detoxifiere

Opinia conform căreia organismul uman nu are nevoie de detoxifiere deoarece dispune de mecanisme naturale foarte eficiente în acest sens spune doar o parte a adevărului. Într-adevăr, în mod normal, organismul nostru procesează și elimină eficient majoritatea toxinelor endogene sau exogene. Dar multe persoane uită faptul că viața modernă în mediul urban, alimentația procesată și plină de aditivi chimici, poluarea solului, a apei și aerului, precum și stresul ne afectează pe toți, în diferite măsuri. Ca urmare, mecanismele naturale de detoxifiere a organismului sunt frecvent suprasolicitate. Ca dovadă, foarte multe persoane de toate vârstele suferă de afecțiuni cronice, inflamatorii, autoimune, au un sistem imunitar slăbit, dereglări hormonale și multe altele, iar tratamentele medicale nu au întotdeauna efect.

S-a dovedit că, atunci când colonul și ficatul funcționează optim și nu sunt încărcate de reziduuri, toxine și grăsimi, toate celelalte organe funcționează mai bine, răspunsul imunitar în fața multor boli este mai bun, vindecarea este mai rapidă, iar absorbția de nutrienți și nivelul de energie sunt clar îmbunătățite.

Colonul, primul pe lista detoxifierii!

Colonul este ultimul loc unde se mai absorb substanțe nutritive din hrană și totodată organul prin care sunt eliminate reziduurile solide. Funcționarea defectuoasă a acestuia, atât din punct de vedere biochimic, cât și mecanic (dereglarea peristaltismului intestinal, constipație sau diaree), generează stagnarea și chiar reabsorbția în organism a unor substanțe periculoase. Cronicizarea acestei situații provoacă sau contribuie la menținerea multor afecțiuni cronice. Pentru funcționarea optimă a colonului sunt recomandate curele periodice de detoxifiere.

Principalele 3 etape ale unei cure de detoxifiere complete și echilibrate sunt:

1) Oprirea sau diminuarea pe cât posibil a introducerii de substanțe toxice în organism, echilibrarea dietei și a stilului de viață (renunțarea la fumat, la excesul de alcool, băuturi carbogazoase, alimente procesate).

2) Detoxifierea colonului.

3) Detoxifierea ficatului.

Cum te ajută detoxifierea colonului?

Pentru detoxifierea eficientă a colonului poți folosi ColonHelp Detox Forte! Cura de detoxifiere cu acest produs vizează în primul rând colonul, dar efectele benefice nu se opresc aici:

• Reglarea peristaltismului intestinal natural.
• Eliminarea resturilor de materii fecale de pe pereții colonului și din pliurile mucoasei acestuia.
• Eliberarea organismului de toxinele care se acumulează în colon și sunt reabsorbite prin peretele intestinal.
• Favorizarea vindecării inflamațiilor mucoasei de-a lungul tractului intestinal.
• Stimularea sistemului imunitar pentru un răspuns optim în fața factorilor patogeni.
• Susținerea florei intestinale sănătoase, ceea ce generează și un mediu neprielnic dezvoltării bacteriilor patogene.

Detoxifierea colonului ușurează munca ficatului

Ficatul îndeplinește peste 500 de funcții vitale, printre care un complex proces de filtrare a nutrienților, dar și a diferitor xenobiotice din sânge (medicamente, aditivi din alimentație, substanțele chimice din fumul de țigară, produse cosmetice și de igienă domestică, toxine din mediu). Este un organ pe cât de important, ca influență asupra întregului organism, pe atât de „tăcut”. Fie că există o disfuncție hepatică temporară sau o afecțiune mai gravă, o problemă în funcționarea ficatului va afecta și multe alte organe sau funcții.

Știai că…?

  • Prin ficat trec nu doar substanțele ingerate pe cale orală, ci și toate substanțele pe care le inhalăm sau care intră în organism prin piele (produse cosmetice sau de igienă domestică etc.).
  • Una dintre consecințele nefaste ale lipsei exercițiului fizic este și supraîncărcarea ficatului cu toxinele pe care în mod normal ar trebui să le elimine plămânii și pielea (care lucrează intensiv în timpul exercițiului fizic, prin respirație accelerată și transpirație).

Alături de o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, o cură de detoxifiere intestinală influențează cantitatea de toxine și xenobiotice pe care trebuie să le proceseze ficatul. Mai puține toxine recirculate din colon, prin sânge, spre ficat ajută la stimularea funcției hepatice. De asemenea contribuie la:

• Eliminarea grăsimii excesive de pe ficat (steatoza hepatică), sursă de multiple disfuncții hepatice.
• Stimularea producției și drenării optime a bilei (care transportă, printre altele, și multe toxine din ficat spre eliminarea pe cale intestinală și renală).
• Stimularea sistemului imunitar (ficatul produce factori esențiali pentru imunitate, iar disfuncțiile hepatice influențează și protecția imunitară a organismului).
• Îmbunătățirea generală a funcției hepatice (ficatul sintetizează multe substanțe vitale organismului, reglează producția de energie și sistemul hormonal, temperatura corporală și multe altele).

ColonHelp Detox Forte pentru detoxifiere la superlativ!

ColnHelp Detox Forte conține armurariu, unul din cele mai studiate și folosite remedii naturale pentru protejarea și regenerarea funcției hepatice. Silimarina din armurariu îmbunătățește rezistența celulelor hepatice față de acțiunea diferitor toxine, de asemenea are acțiune antioxidantă și stimulează producția de bilă care, la rândul ei, drenează multe toxine din ficat. De asemenea, antioxidanții din sfecla roșie, inclusă în compoziția ColonHelp Detox Forte, protejează celulele de leziunile provocate de radicalii liberi. Ghimbirul din compoziția produsului stimulează regenerarea celulară prin substanța activă curcumină, de asemenea are efect antiinflamator și antitumoral.

Dacă înțelegem cât de importantă este funcționarea optimă a colonului și ficatului, precum și efectele negative pe care le are încărcarea organismului cu materii reziduale, atunci vom vedea și legătura directă care există între sănătate și frumusețe.

Încearcă noul ColonHelp Detox Forte, vei simți cu siguranță efecte benefice!

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. Citeam intr-un articol al dvs ca efectul de detoxifiere este chiar mai mare dacă se consumă ColonHelp cu suc de fructe, fructe mixate sau cu preparate din cereale integrale. Eu adaugam nuci ptr ca imi place gustul

  2. Dumbrava Nety spune:

    Foarte interesant!! Nu stiam ca funcția hepatica reglează producția de energie și sistemul hormonal si temperatura corporală. Cate lucruri noi poti afla citind site-ul Zenyth..:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina