Floare de broccoli

Floarea de broccoli (Brasica oleracea) a fost introdusă în compoziţia ColonHelp Detox Forte datorită puternicului său efect antioxidant, conferit de sulforafan şi glucorafanin, substanţe extrem de eficiente în lupta contra stresului oxidativ (prin activarea enzimelor cu efect antioxidant), a cancerului, astmului, infecțiilor (inclusiv cu H. pylori) şi a rinitei alergice.

Sursă valoroasă de nutrienţi

Broccoli este bogat în fibre şi vitamina C şi conţine nutrienţi cu potenţial anticancerigen (seleniu). De asemenea, are un conţinut ridicat de carotenoizi, în special luteină. În plus:
– este o sursă naturală complexă de enzime, cu un conţinut ridicat în săruri minerale (fier, potasiu, mangan, magneziu, seleniu, calciu,  zinc);
– conţine nutrienți care previn apariţia calculilor renali;
– ajută la regenerarea celulelor cerebrale;
– enzimele conţinute susţin buna funcţionare a glandelor endocrine;
– este o sursa excelentă de vitamina A şi C;
– are proprietăţi diuretice recunoscute;
– stimulează activitatea sistemului imunitar.

Sulforafanul şi protecţia antioxidantă

Mai mult decât o sursă echilibrată de nutrienţi, broccoli este consumat pentru conţinutul de molecule bioactive cu potenţial nutrigenomic (de modificare a exprimării genice). Broccoli conţine în pereţii celulari două substanţe deosebit de importante – glucorafanin şi mirosinază. Când pereţii celulari sunt distruşi prin mestecare, cele două substanţe se combină şi ia naştere sulforafanul, un compus care activează un factor de transcripţie (Nrf2) de la nivelul celulei, responsabil cu apărarea celulară. Sulforafanul este substanţa responsabilă de capacitatea antioxidantă deosebit de crescută a acestei plante.

În compoziţia ColonHelp Detox Forte, acţiunea puternic detoxifiantă a acestei plante este susţinută şi potenţată de armurariu, Chlorella şi orz verde.

Ştiai că…
Sulforafanul a fost izolat în 1992 de o echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins (din Baltimore, Maryland, Statele Unite)?

Cele mai recente cercetări au arătat capacitatea anticancerigenă a sulforafanului.

Bine de ştiut!
Anual se realizează sute de cercetări cu privire la potenţialul anticancerigen al sulforafanului, până acum realizându-se aproximativ 700 de studii ce analizează proprietăţile curative ale sulforafanului şi ale cruciferelor.

Sulforafanul îmbunătăţeşte capacitatea de detoxifiere a organismului

Sulforafanul este un catalizator puternic al enzimelor implicate în faza a doua a detoxifierii organismului. Activitatea antioxidantă indirectă a sulforafanului durează mai mult decât cea a antioxidanţilor direcţi (vitaminele C şi E, betacaroten). În acelaşi timp, sulforafanul susţine regenerarea formelor active ale acestor vitamine. Sulforafanul este ingredientul care face din broccoli aliatul curelor de detoxifiere eficiente.

Sulforafanul activează proteina Nrf2, care protejează celulele şi ţesuturile prin stimularea enzimelor din faza a doua de detoxifiere, ce acţionează la rândul lor asupra moleculelor reactive de oxigen (radicalilor liberi). Sulforafanul duce la o scădere cu până la 74% a moleculelor reactive de oxigen, reducând astfel efectele negative pe care hiperglicemia le are asupra vaselor de sânge. Un nivel crescut al glucozei poate mări de până la trei ori cantitatea de radicali liberi din sânge, crescând nivelul stresului oxidativ. Aceste rezultate arată că sulforafanul din broccoli poate contracara efectele cauzate de afecţiunile vasculare asociate diabetului.

Ce spun studiile clinice despre broccoli

Scăderea colesterolului. Un studiu pilot realizat de cercetătorii de la Tokyo University of Agriculture and Technology, în colaborare cu Japan Institute for the Control of Aging, a arătat că la voluntarii care au consumat câte 100 g de broccoli pe zi timp de o săptămână s-a înregistrat o scădere a colesterolului total, însoţită de o creştere a colesterolului bun (HDL). Glucorafaninul din germenii de broccoli reduce stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.

Scăderea tensiunii arteriale. Dr. Bernhard Juurlink de la Universitatea Saskatchewan din Saskatoon, Canada, a demonstrat că enzimele implicate în faza a doua a detoxifierii induse de sulforafanul din germenii de broccoli îmbunătăţesc sănătatea cardiovasculară prin scăderea nivelului inflamaţiilor şi susţinerea funcţiei cardiace. Studiul a fost realizat pe animale de laborator cu hipertensiune şi risc de atac cerebral.

Protecţie contra degenerescenţei maculare. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins au studiat abilitatea sulforafanului de a proteja celule pigmentare retiniene de efectele substanţelor potenţial cancerigene şi ultravioletelor. Aceste procese sunt similare celor care duc la degenerescenţa maculară, prima cauză de orbire la persoanele în vârstă.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!