Fructe de armurariu

Armurariul (Silybum marianum) este folosit de mai bine de 2000 de ani pentru detoxifierea ficatului şi ca adjuvant în tratamentul bolilor hepatice cronice, fiind în prezent ingredientul principal în majoritatea hepatoprotectoarelor naturale. În compoziţia ColonHelp Detox Forte, activitatea sa de susţinerea a detoxifierii hepatice este dublată de acţiunea similară a compuşilor fenolici din ghimbir, turmeric şi sfeclă roşie.

Numeroase studii arată că armurariul ajută la reducerea leziunile hepatice cauzate de substanţele toxice provenite din alimentaţie (pesticide, E-uri, otrăvuri), din atmosferă sau din cosmetice, de administrarea unor medicamente hepatotoxice şi de virusurile hepatitice B şi C. Datorită efectului hepatoprotector al silimarinei din armurariu, ColonHelp Detox Forte este indicat în dieta persoanelor cu afecţiuni hepatice sau care au nevoie de un detoxifiant hepatic blând şi eficient.

Silimarina susţine funcţia de detoxifiere a ficatului

Silimarina din compoziţia armurariului contracarează acţiunea toxinelor asupra celulelor hepatice prin reducerea permeabilităţii membranei celulare. Fructele de armurariu au fost introduse în compoziţia ColonHelp Detox Forte datorită silimarinei conţinute, care creşte nivelul de glutation în ficat, susţinând funcţia de detoxifiere a acestuia.

Armurariul stimulează regenerarea celulelor hepatice

Silimarina nu doar protejează celulele hepatice de toxine, dar ajută şi la regenerarea acestora. Mai multe studii clinice au arătăt că armurariul creşte rata de sinteză a ARN-ului (acidului ribonucleic), prin stimularea unui proces numit polimerază 1, stimulând sinteza proteinelor şi regenerarea celulară.

Armurariul are efect antioxidant

Ficatul este un organ cu rol important în digestie şi detoxifiere. Alimentaţia dezechilibrată şi stresul îl suprasolicită şi îl fac vulnerabil la acţiunea radicalilor liberi. Silimarina din armurariu este un puternic antioxidant, neutralizând efectul nociv al radicalilor liberi asupra celulelor hepatice şi reducând peroxidarea lipidelor, care ar putea duce, în timp, la încărcarea grasă anormală, la necrozarea şi la distrugerea celulei hepatice.

Armurariul reduce nivelul colesterolului

Armurariul stimulează capacitatea ficatului de a metaboliza grăsimile şi împiedică ficatul să producă colesterol când nivelul acestuia din organism este foarte ridicat. În cadrul unui studiu efectuat în Cehia şi publicat în 2006, armurariul a redus absorbţia colesterolului la subiecţii cu o dietă bogată în grăsimi. În acelaşi timp, a scăzut şi nivelul trigliceridelor.

Știați că…
Silibina din armurariu creşte producţia de bilă, care are rolul de a elimina excesul de colesterol ce se acumulează în ficat?

• În litiaza biliară, armurariul are rolul de a descompune pietrele acumulate în vezica biliară şi de a stimula producţia bilei.
• În ateroscleroză, armurariul reduce nivelul colesterolului din organism.
• În diabet, armurariul stimulează funcţia hepatică responsabila cu reglarea nivelului glicemiei.

Bine de ştiut!
Prin neutralizarea toxinelor de la nivelul ficatului, silimarina din armurariu protejează ARN-ul celulelor hepatice, crescând de 4 ori procesul de regenerare.

Silimarina oferă protecție împotriva toxinelor chimice

Un studiu realizat de S. Szilard în 1988 a evidenţiat faptul că silimarina are efect hepatoprotector în cazul muncitorilor care lucrează în mediu toxic. La cercetare au luat parte 49 de muncitori expuşi la solvenţi organici (toluen şi/sau xilen) o perioadă de 5 – 20 de ani, care au prezentat rezultate anormale la testarea funcţiilor hepatice (nivel crescut de transaminaze: aspartat-aminotransferaza – AST şi de alanin-aminotransferaza – ALT) şi/sau valori hematologice anormale (valori scăzute ale trombocitelor, creşterea neobişnuită a numărului de leucocite sau de limfocite). 30 dintre participanţii la studiu au fost trataţi cu 140 mg de silimarină de trei ori pe zi, timp de o lună. După terminarea tratamentului, aceştia au prezentat o îmbunatăţire semnificativă a funcţiilor hepatice.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!