Fructe de cardamom

Cardamomul (Elettaria cardamomum) este utilizat în mod tradiţional în Asia de sud pentru tratarea infecţiilor dinţilor şi gingiilor, a congestiei plămânilor şi a tuberculozei, a inflamaţiilor pleoapelor şi a problemelor digestive. De asemenea, este utilizat în tratamentul litiazei biliare şi a pietrelor la rinichi. Cardamomul are un efect tonic asupra întregului organism, fiind recomandat în caz de oboseală şi afecţiuni sezoniere, mai ales în anotimpul rece.

Cardamomul susţine funcţia digestivă

Fructele de cardamom au fost introduse în compoziţia ColonHelp Detox Forte, alături de ghimbir şi coriandru, pentru că ajută la îmbunătăţirea digestiei şi ameliorează o serie de probleme intestinale (balonări, gaze, crampe).

Bine de ştiut!
Cardamomul este unul dintre cele mai eficiente remedii de eliminare a gazelor şi ajută mai ales la digestia lactatelor.

– Seminţele de cardamom sunt utile în caz de indigestie, greţuri, vărsături şi afecţiuni pulmonare cu producţie de mucus în exces.
– Pot fi folosit în combinaţie cu laxativele, pentru prevenirea durerilor de stomac, a crampelor şi a gazelor.
– Uleiul din seminţele de cardamon este indicat în afecţiunile sistemului digestiv, deoarece acţionează ca laxativ şi ameliorează colicii, gazele, dispepsia şi greţurile.

Ştiai că…
Seminţele mestecate după o masă copioasă ajută digestia şi au un uşor efect laxativ?

Uleiul esenţial de cardamom are efect analgezic

Conţinutul de ulei esenţial din seminţele de cardamon depinde de condiţiile de depozitare, dar este în general de 8%. Uleiul esenţial de cardamom are proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice, motiv pentru care a fost adăugat în compoziţia ColonHelp Detox Forte. De asemenea, are un puternic efect antispasmodic, reducând durerile şi spasmele musculare.

Stimulând secreţia de sucuri digestive, creşte apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia nutrienţilor şi relaxează muşchii stomacului, mai ales în cazul persoanelor afectate de stres. Deşi stimulează secreţia sucurilor digestive, uleiurile esenţiale din cardamom s-au dovedit eficiente în scăderea acidităţii stomacale.

Bine de ştiut!
Mestecate, seminţele de cardamom împrospătează respiraţia şi ajută la detoxifierea cofeinei în cazul persoanelor care au consumat cafea în exces.

Efecte adverse. Precauţii şi contraindicaţii

Cardamomul nu este recomandat persoanelor care suferă de reflux gastroesofagian şi litiază biliară.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!