Fructe de coriandru

Compoziţia ColonHelp Detox Forte este completată de fructele de coriandru (Coriandrum sativum), care îmbunătățesc digestia și a o acțiune carminativă, stomahică, tonică și analgezică. Coriandrul stimulază producţia de sucuri gastrice, calmează durerile abdominale și previne apariția balonărilor și a gazelor intestinale. Tot datorită proprietățile sale analgezice, coriandrul este util persoanelor care suferă de migrene, oboseală cronică sau epuizare nervoasă şi stimulează circulația periferică.

În medicina tradiţională, coriandrul este utilizat pentru ameliorarea insomniilor şi a anxietăţii, dar şi pentru efectele diuretice. De altfel, coriandrul este utilizat pe scară largă pentru ameliorarea afecţiunilor digestive datorită efectului său carminativ (de reducere a durerilor abdominale şi de eliminare a gazelor). Ca multe alte condimente, seminţele de coriandru se remarcă prin conţinutul de antioxidanţi şi efectul antibacterian. Fructele de coriandru au o acţiune carminativă şi stimulează producerea de secreţii gastro-intestinale. De asemenea, au o acţiune lipolitică (de descompunere a grăsimilor).

Principalul ingredient al fructelor de coriandru sunt uleiurile esenţiale (1%) – compus din linalol (55-74%), monoterpene (20%), anetol, camfor, acid oleic şi linoleic. Se mai regăsesc acidul cafeic şi clorogenic, taninuri, zaharuri, proteine, mucilagii, amidon etc.

Seminţele de coriandru au o aromă de citrice, iar soiurile din regiunile temperate au un conţinut de uleiuri volatile de 0,4-1,8%. Uleiul esenţial de coriandru are efect analgezic, antioxidant, antispastic, bactericid, antifungic, este stimulent cardiac şi digestiv şi acţionează şi asupra sistemului nervos central.

În unele părţi ale Europei, coriandrul şi-a câştigat reputaţia de planta anti-diabet, iar în India este folosit datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare. Studii recente desfăşurate în Statele Unite ale Americii au demonstrat proprietăţiile hiprocolesterolemiante ale coriandrului. În studiile realizate pe animale, coriandrul s-a dovedit eficient în reglarea glicemiei, scăderea colesterolului rău (LDL) şi a trigliceridelor, precum şi în creşterea colesterolului bun (HDL). Aceste efecte benefice se realizează prin stimularea sintezei sărurilor biliare şi descompunerea colesterolului.

Reglează glicemia, scad colesterolul şi reduc producţia de radicali liberi. Studii recente pe animale au confirmat aceste trei beneficii ale coriandrului. Adaugat în dieta şoarecilor de laborator diabetici, a ajutat la stimularea secreţiei de insulină şi scăderea glicemiei. La şoareci, coriandrul a redus cantitatea de grăsimi oxidate din membranele celulare şi a redus colesterolul LDL şi colesterolul total, crescând colesterolul HDL la şoarecii cu o dietă bogată în grăsimi şi colesterol. Aceste beneficii pot fi puse pe seama conţinutului de fitonutrienţi şi flavonoizi ai coriandrului.

Persoanele cu un nivel crescut de colesterol pot obţine un mai bun control al acestuia urmând o cură de ColonHelp Detox Forte, unde beneficiile hipocolesterolemiante ale coriandrului sunt susţinute de acelaşi efect al fibrelor din seminţele de in şi psyllium.

Efect antibacterian. Coriandrul conţine un compus antibacterian ce ar putea lupta contra Salmonella, o bacterie care poate provoca o intoxicaţie alimentară mortală (potrivit unui studiu publicat în 2004 în Journal of Agriculture and Food Chemistry). Acest compus – dodecenal – a fost izolat în laborator şi s-a douvedit de două ori mai eficient la eradicarea Salmonella decât antibioticul gentamicină.
Prin conţinutul de coriandru, ghimbir şi cardamom, ColonHelp Detox Forte are un efect antibacterian puternic, ajutând la eliminarea bacteriilor nocive de la nivel intestinal, fără efectele adverse ale antibioticelor.

Bine de ştiut!
Seminţele de coriandru sunt o sursă excelentă de fibre şi calciu.

Efecte adverse. Precauţii şi contraindicaţii

Coriandrul nu face parte din categoria alimentelor cu potenţial alergenic şi nu conţine mari cantităţi de oxalaţi sau purine.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!