Rădăcină de nalbă mare

Nalba mare (Althaea Officinalis) este folosită de mai bine de 2000 de ani ca aliment şi medicament. Romanii, chinezii, egiptenii şi sirienii au utilizat-o ca aliment, în timp ce arabii o foloseau, sub formă de cataplasmă, pentru reducerea inflamaţiilor. În Evul Mediu, rădăcina de nalbă mare a început să fie folosită în tratamentul durerilor de gât.

Numele Althaea derivă de la althein (înseamnă în greacă a vindeca) şi se datorează proprietăţilor curative ale plantei, utilizate încă din Antichitate. Nalba mare se foloseşte în medicina tradiţională ca remediu pentru mucoasele iritate şi ulcere. Un studiu realizat pe animale a demonstrat că nalba mare poate avea efecte benefice în hiperlipidemie, ulcer gastric şi agregare plachetară (Hage-Sleiman, R; Mroueh, M; Daher, CF (2011), „Pharmacological evaluation of aqueous extract of Althaea officinalis flower grown in Lebanon”, Pharmaceutical biology).

Nalba mare reduce aciditatea stomacală

În scop terapeutic se utilizează rădăcina şi frunzele de nalbă mare. Rădăcina conţine amidon, mucilagii, taninuri, flavonoizi şi săruri minerale şi are o acţiune emolientă, expectorantă, antiinflamatoare şi antidiareică. Datorită mucilagiilor conţinute, rădăcina de nalbă mare conferă produsului ColonHelp Detox Forte un efect emolient şi protector şi o acţiune asemănătoare unui pansament gastric.

Utilă în refacerea mucoasei intestinale

Întreaga plantă are proprietăţi emoliente, însă datorită concentraţiei mari a mucilagiilor, rădăcina concentrează acest efect. Substanţă mucilaginoasă din rădăcina de nalbă mare formează, la contactul cu apa, un gel ce îmbracă mucoasele de-a lungul tractului digestiv, reducând iritaţiile, iar asta recomandă produsul ColonHelp Detox Forte în curele de refacere a mucoasei intestinale. Studii recente au confirmat faptul că preparatele din nalbă mare au efecte calmante asupra mucoaselor în astm, bronşite, răceli, dureri de gât, tuse, boli intestinale inflamatorii (boala Crohn, colita ulcerativă), indigestii, ulcere, inflamaţii ale pielii.

Nalba mare are efect diuretic

Conţinutul ridicat de mucilagii face din rădăcina de nalbă un remediu indicat în afecţiunile respiratorii şi are o acţine calmantă asupra mucoaselor inflamate ale tractului digestiv şi urinar. De asemenea, susţine tendinţa naturală a organismului de a elimina pietrele de la rinichi. Deşi acţionează asupra mucoaselor de la nivelul întregului organism, nalba mare are o acţiune specifică asupra rinichilor datorită efectului său diuretic.

Bine de ştiut!
Rădăcina de nalbă mare ajută la eliminarea excesului de apă şi mucus din organism, este eficientă în tratamentul infecţiilor urinare, previne retenţia de lichide, ameliorează durerile de cap şi problemele intestinale, tratează sinuzitele şi durerile de gât.

Efecte adverse. Precauţii şi containdicaţii

În general, rădăcina de nalbă mare este considerată sigură pentru consum în sarcină şi alăptare.

Unele studii arată că rădăcina de nalbă mare ar putea scădea glicemia, aşa că persoanele care suferă de diabet sau urmează în tratament pentru scăderea glicemiei trebuie să consume cu precauţie acest remediu sau să ceară sfatul medicului.

Nalba mare îmbracă, datorită mucilagiilor conţinute, mucoasa stomacală şi de aceea poate interfera cu absorbţia altor medicamente sau suplimente alimentare. Pentru a evita astfel de situaţii, remediile pe bază de nalbă mare se administrează la un interval de două ore de medicamente.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!