Goji

Fructele de goji (Lycium barbarum) au un conţinut ridicat de calciu, potasiu, fier, zinc, seleniu, vitaminele B1, B2, B6 şi vitamina C. Nutrienţii din aceste fructe întăresc imunitatea, reglează nivelul zahărului din sânge, sporesc capacitatea ficatului de a elimina toxinele şi de a se proteja de cancere şi de virusuri. De asemenea, goji este de ajutor în tratamentul bolilor digestive.

În timp ce potasiul asigură buna funcţionare a glandei pituitare, care produce hormonii de creştere, magneziul îmbunătăţeşte calitatea somnului şi este un aliat de nădejde împotriva stresului.

Vitamina B1 (tiamina), care lipseşte de cele mai multe ori din dieta noastră, se găseşte din plin în fructele de Goji, dar şi in unele cereale, şi este responsabilă cu creşterea nivelului de energie, alungarea depresiei şi îmbunătăţirea stării de spirit.

Boabele de goji conţin germaniu, un mineral cu efect antibacterian şi agent anticancerigen foarte rar întâlnit în alimente, şi acizi graşi esenţiali, necesari pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi producerea de hormoni.

Goji este al doilea fruct din lume în ceea ce priveşte conţinutul de vitamina C, iar cantitatea de proteine din acest fruct este mai mare decât cea din cerealele integrale. În acelasi timp, fructele de goji conţin mai mulţi antioxidanţi decât oricare alte alimente. 100 g de goji conţin 370 calorii, iar fructele uscate conţin 68% carbohidrati, 12% proteine şi 10% fibre şi grăsimi.

Ştiai că fructele goji provin dintr-o provincie a Chinei (Ningxia), care este cunoscută sub numele de Ţinutul Goji? Goji berry erau folosite încă de acum 2000 de ani, fiind considerate de către înţelepţii vremii un medicament natural deosebit de eficient.

Comandă acum produsul ColonHelp Junior la doar 87 lei!