Prune uscate

Prunele uscate (Prunus domestica) sunt bogate în fibre alimentare, fiind recunoscute pentru efectul lor laxativ. Acestea normalizează nivelul zahărului din sânge şi ajută la menţinerea greutăţii în limitele normale. Pe de o parte, fibrele solubile întârzie absorbţia glucozei (glucoza este forma sub care zahărul ajunge în sânge) şi oferă senzaţia de saţietate pentru că se umflă în stomac.

Pe de altă parte, fibrele insolubile grăbesc tranzitul materiilor fecale la nivelul intestinui gros, lucru care previne constipaţia.

Prunele uscate sunt apreciate şi pentru conţinutul important de fitonutrienţi cu proprietăţi antioxidante. Două substanţe din categoria fenolilor (acidul clorogenic şi acidul neclorogenic) care se găsesc in prunele uscate s-au dovedit eficiente în neutralizarea radicalilor liberi, protejând în special lipidele de oxidare. Lipidele intră în compoziţia membranelor celulare, a celulelor nervoase şi a moleculelor de tipul colesterolului, aşadar protejarea integrităţii lor este extrem de importantă.

Acţiunea antioxidantă a prunelor se datorează şi conţinutului de betacaroten. Radicalii liberi pot afecta inclusiv ADN-ul, cauzând mutaţii şi putând conduce la apariţia cancerelor. Pe lângă faptul ca previne un număr important de boli, betacarotenul poate reduce severitatea afecţiunilor inflamatorii ca astmul, osteoartrita şi artrita reumatoidă.

Prunele sunt extrem de bogate în potasiu, mineral esenţial în menţinerea tensiunii arteriale la un nivel normal şi la buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Şi tot potasiul poate contribui la menţinerea sănătăţii oaselor, deoarece previne pierderea calciului prin urină în cazul celor care au o dietă prea bogată în sare.

Ştiai că prunele sunt originare din regiunea Mării Caspice şi tot acolo s-a inventat modalitatea de conservare a acestora prin uscare?

Comandă acum produsul ColonHelp Junior la doar 87 lei!