Seminţe de susan

Seminţele de susan (Sesamum indicum) conţin vitaminele A, B, C si E, calciu, magneziu, zinc, fier, fosfor, vitamina B1, cupru, mangan şi fibre. Cuprul joacă un rol important în procesul de absorbţie a fierului şi are proprietăţi antiinflamatorii, iar manganul ajută la metabolizarea grăsimilor şi a carbohidraţilor şi la menţinerea densităţii osoase.

Datorită substanţelor pe care le conţine, susanul ajută la buna funcţionare a sistemului nervos şi a celui cardiovascular, la întărirea oaselor şi la detoxifierea ficatului şi a rinichilor. Sursă foarte bună de seleniu, magneziu şi fosfor, susanul are un conţinut scăzut de sodiu. În plus, contine o categorie de fibre (lignani) care scad nivelul colesterolului, previn creşterea tensiunii arteriale şi ajută la absorbţia vitaminei E. Este de remarcat faptul că, dintre toate seminţele oleaginoase, cele de susan au cea mai mare cantitate de fitosteroli (400 mg fitosteroli la 100 g seminţe de susan). Fitosterolii sunt lipide care se găsesc în seminţele plantelor oleaginoase, leguminoase şi în cereale şi au capacitatea de a inhiba absorbţia intestinală a colesterolului. Totodată, seminţele de susan conţin cu 50% mai multe proteine decât carnea.

Ştiai că seminţele de susan sunt considerate unele dintre cele mai vechi condimente din lume? Se foloseau în alimentaţie înca din anul 1600 î.Ch, iar în India erau considerate un simbol al nemuririi.

Comandă acum produsul ColonHelp Junior la doar 87 lei!