Argilă

Cine nu a auzit că argila face bine la dureri de stomac și că ajută la detoxifiere? Remediu foarte apreciat în Antichitate și în medicina tradițională a multor popoare, consumat în mod frecvent de diferite animale (care știu din instinct de remedii naturale le pot face bine),  acest tip de pământ foarte special este pe cât de banal ca aspect, pe atât de benefic pentru organism.

ColonHelp Probiotic Forte a inclus în compoziția sa argilă deoarece completează foarte bine efectele detoxifiante, imunostimulatoare, antiinflamatoare și de regenerare a florei bacteriene din intestine ale celorlalte ingrediente.

Deloc întâmplător, medicina modernă a început să înțeleagă motivele pentru care de foarte multă vreme argila era prețuită ca tratament miraculos în diferite intoxicații, mucșături veninoase sau infecții (în mod special toxiinfecții alimentare). Argila ajută prin acțiune mecanică la curățarea colonului de reziduurile depuse în pliurile sale, dar contribuie și la eliminarea din sânge a toxinelor recirculate.

Printre beneficiile consumului de argilă se numără:

  • calmarea inflamațiilor intestinale (care generează mult disconfort în diferite afecțiuni digestive)
  • aportul bogat de minerale esențiale (deficitul de minerale este una din cauzele slăbirii sistemului imunitar și a ineficienței eliminării reziduurilor și toxinelor)
  • antibacterian și antiseptic al întregului tub digestiv (s-au obținut efecte remarcabile chiar și în tratamentul Helycobacter pilori și a Candida albicans)
  • reglarea hiperacidității gastrice
  • stimularea proceselor de detoxifiere intestinală (unele studii vorbesc chiar despre contribuția argilei la eliminarea metalelor grele) dar și hepatică
  • combaterea fragilității osoase (experimentele NASA au arătat că curele cu argilă au ajutat la regenerarea osoasă și prevenirea fragilității osoase)
  • reglarea pH-ului din organism (argila este bazică)
  • reglarea permeabilității membranelor celulare (când aceasta este afectată, în cazul peretelui intestinal, poate apărea așa-numitul sindrom al intestinului permeabil)
  • stimularea ușoară a peristaltismului intestinal
  • efecte benefice în tratamentul multor afecțiuni, printre care diabetul, guta, reumatismul, alergiile, tulburări ale sistemului nervos, afecțiuni renale, acnee etc.

Pe lângă sporirea efectelor antioxidante și detoxifiante ale acizilor grași Omega 3 din semințele de in, respectiv fibre, argila din ColonHelp Probiotic Forte asigură un aport de minerale și oligoelemente care ajută organismul să elimine mai eficient toxinele și reziduurile metabolice acumulate și care împiedică vindecarea optimă a unor probleme de sănătate (răceli, alergii, afecțiuni inflamatorii).

Mai puține toxine în tractul digestiv înseamnă o eficiență sporită a probioticelor din ColonHelp Probiotic Forte și o mai bună absorbție a tuturor nutrienților esențiali din alimentație. Argila are o sarcină electrică negativă, spre deosebire de multe din toxine, care au o încărcătură pozitivă, ceea ce înseamnă că aceste sunt atrase de particulele de argilă și pot fi direcționate mai ușor de organism spre evacuarea prin colon.

ColonHelp Probiotic Forte ajută la regenerarea florei intestinale benefice prin acțiunea mecanică și biochimică complexă a componentelor sale. Detoxifierea presupune numeroase rocese în organism, în care sunt implicate mai multe părți ale acestuia (colonul, ficatul, sângele, plămânii, rinichii). Reglarea detoxifierii în anumite organe sau sisteme ale corpului contribuie la stimularea tuturor proceselor de detoxifiere, ceea ce îmbunătățește procesarea digestivă a alimentelor și răspunsul imunitar al organismului.

Comandă acum produsul ColonHelp Probiotic Forte la doar 61 lei!