Fructe de chimen

Condiment pentru mâncăruri, dulciuri și băuturi, conservant pentru alimente, ajutor pentru multe probleme digestive, plantă cu puteri magice – chimenul (Carum carvi) este nelipsit din bucătăria și medicina tradițională a multor popoare, fiind răspândit aproape în întreaga lume. În practicile spirituale era considerat un simbol al statorniciei și fidelității.

În România tradiția utilizării chimenului este foarte veche. La țară semințele de chimen se dădeau chiar și copiilor foarte mici pentru alinarea colicilor dar și în apa de baie, pentru prevenirea diferitor probleme ale pielii. Persoanele convalescente, slăbite sau anemice (de exemplu primăvara) consumau ulei sau fierturi de chimen (ulterior s-a descoperit că semințele de chimen îmbunătățesc nivelul fierului din sânge, nu atât datorită unui conținut direct de fier ci datorită îmbunătățirii absorbției acestuia din alimentație).

Dar principalele beneficii ale semințelor de chimen sunt recunoscute a fi în afecțiuni ale tractului digestiv: indigestie, balonare, toxiinfecții alimentare asociate cu diaree, colită de fermentație, tumori colorectale, gastrită, miros urât al gurii (halenă / provocată de multe opri de probleme de digestie sau proliferarea unor agenți patogeni în gură și tractul digestiv), colon iritabil și altele.

Efectul antispastic asupra musculaturii digestive și urogenitale, de calmare a ”forfotelii” și crampelor abdominale face din semințele de chimen un ingredient important în compoziția ColonHelp Probiotic Forte. Se știe că numeroasele tulburări digestive de care suferă omul modern și care afectează în diferite măsuri întregul tub digestiv, de la gură la colon, afectează negativ întregul organism. Stările de disconfort, malabsorbția nutrienților esențiali din alimentație, dereglarea proceselor de detoxifiere – toate acestea pot avea sursa în tractul digestiv, dar afectează întregul organism și chiar stările psihoemoționale.

Semințele de chimen sunt unul din alimentele recomandate pentru stimularea detoxifierii hepatice. Aceasta este legată de buna funcționare a evacuării intestinale a reziduurilor și de procesele de detoxifiere intestinală. În compoziția ColonHelp Probiotic Forte, uleiurile volatile din chimen completează acțiunea antibacteriană a mentei și inhibă dezvoltarea mai multor specii de bacterii patogene din intestin. Aceste bacterii sunt printre altele responsabile și de acumularea de gaze în abdomen. Chimenul combate cauza balonării și a crampelor și stimulează și evacuarea gazelor formate în mod natural în timpul digestiei. De asemenea, datorită conținutului mare de fibre (aproape 40 gr de fibre la 100 gr de semințe) contribuie la reglarea constipației.

ColonHelp Probiotic Forte conține fibre solubile și insolubile din mai multe plante, precum și argilă și 5 culturi de probiotice în concentrație mare (3 miliarde CFU – unitati formatoare de colonii). Este o formulă unică, 100% naturală, cu numeroase efecte benefice pentru tractul digestiv și sistemul imunitar. ColonHelp Probiotic Forte conține combinația simbiotică de prebiotice și probiotice (considerată de specialiști drept cea mai eficientă formă de administrare a probioticelor) împreună cu numeroasele substanțele active și nutrienții din mentă, fructele de anason, semințele de chimen și fructele de fenicul. Echilibrarea florei bacteriene intestinale și a proceselor digestive are un impact direct asupra întregului organism.

Comandă acum produsul ColonHelp Probiotic Forte la doar 61 lei!