Fructe de fenicul

Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă cu tulpină crocantă, zemoasă, uşor picantă şi dulce, foarte apreciată în cadrul bucătătiei mediteraneene. Planta este originară din Europa (în mitologia greacă fiind asociată cu Dionysos, zeul mâncării şi al vinului). Planta este comestibilă în totalitate, seminţele fiind însă mai frecvent folosite atât în scop medicinal cât şi ca condiment. Feniculul conține fibre, potasiu, magneziu, vitamina C și B3, fier și alți micronutrienți.

În perioada Evului Mediu populaţia bogată folosea seminţele de fenicul drept condiment pentru mâncărurile de peşte sau legume, în timp ce populaţia săracă le aprecia pentru inhibarea poftei de mâncare în perioadele în care hrana era insuficient.

Feniculul este un foarte bun antioxidant, bogat în flavonoizi (rutină, quercitină şi alte glicozide). Anetolul, un component principal al uleiului volatil din semințele de fenicul, s-a dovedit a fi un foarte bun agent antiinflamator. Proprietăţi antiseptice, antispasmodice şi carminative, calmează enterocolitele, îmbunătăţeşte digestia şi este sigur și eficient și împotriva colicilor la nou-născuți.

Foarte bogate în uleiuri volatile și în substanțe active cu efect carminativ, antispastic și antiinflamator, semințele de fenicul incluse în compoziția ColonHelp Probiotic Forte contribuie la îmbunătățirea digestiei, atenuarea balonărilor și a disconfortului abdominal provocat de acestea și ajută astfel la reglarea proceselor digestive. Efectul antiinflamator asupra peretelui intestinal este foarte important pentru buna funcționare a proceselor biochimice din intestin. Din cauza alimentației cu mulți aditivi chimici, a fumatului, consumului excesiv de alcool și de medicamente, pereții tractului digestiv sunt iritați constant, ceea ce duce în timp la o inflamare a mucoasei. Cronicizată în timp, această situație poate afecta nivelul florei bacteriene benefice, ceea ce are numeroase consecințe negative atât pentru tractul digestiv cât și pentru întregul organism, inclusiv sistemul imunitar și stările psiho-emoționale (se știe că în tractul digestiv există celule secretoare și receptoare ale unor neurotransmițători importanți precum serotonina și dopamina).

Printre ale efecte benefice ale acestor semințe aromate se numără:
• Stimulează diureza şi eliminarea toxinelor
• Protejează sistemul cardiovascular datorită conţinutului în acid folic ce duce la transformarea homocisteinei în produşi mai simpli fără acţiune nocivă asupra pereţilor vaselor sanguine. Feniculul contribuie şi la menţinerea valorilor normale a tensiunii arteriale prin conţinutul ridicat de potasiu.
• Adjuvant în tratamentul afecţiunilor respiratorii (bronşită, laringită, astm bronşic).
• Bun calmant al sistemului nervos în perioadele de suprasolicitare psihică și în migrene.
• Reglator blând al sistemului hormonal și al disconfortului asociat menstruației (conține fitoestrogeni).

ColonHelp Probiotic Forte facilitează normalizarea proceselor digestive și intestinale și eliminarea disconfortului asociat. Balonările, digestia dificilă, problemele de tranzit – nu trebuie să devină un stil de viață! În plus, beneficiile întăririi sistemului imunitar asociat mucoasei digestive, prin aportul de probiotice și prebiotice, înseamnă un sistem imunitar întărit pentru întregul organism și mai multă energie pentru activitățile cotidiene.

Comandă acum produsul ColonHelp Probiotic Forte la doar 61 lei!