Alergiile afectează 30-40% din populaţie

Ultima actualizare la 16 iulie 2013. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 160 ori.
Alergiile afectează 30-40% din populaţie

Asociaţia Mondială de Alergologie avertizează asupra creşterii incidenţei alergiilor la nivel global, în special a formelor severe şi complexe. Cei mai afectaţi sunt tinerii şi copiii, iar incidenţa variază în funcţie de gradul de dezvoltare socio-economic al ţărilor.

Deşi alergiile erau puse pe seama terenului genetic predispozant, în prezent este ştiut faptul că ele pot fi declanşate şi de factorii de mediu (industrializarea excesivă care conduce la poluare, anomalii climatice, polenizarea), modificarea stilului de viaţă şi excesul de alimente procesate (conţin coloranţi şi conservanţi cu potenţial alergen sporit), dar şi evoluţia masivă a societăţii de la zona rurală către cea urbană.

Bolile alergice se pot croniciza, manifestând o simptomatologie în trepte (se declanşează la apariţia factorului alergen): astm bronşic, rinita alergică, urticaria cronică, dermatita atopică, dar pot avea şi forme severe, supraacute: şocul anafilactic, cea mai temută complicaţie a unei alergii.

Astmul bronşic afectează în prezent aproximativ 300 milioane de persoane la nivel global (cu o prevalenţă în populaţia medie de 18%) şi se estimează că până în anul 2025 numărul acestora va ajunge la 400 milioane. Rinita alergică este şi mai răspândită afectând aproximativ 400 milioane de persoane, cu probabilitate de a dezvolta şi astm bronşic de aproximativ 15% dintre cazuri.

Alergiile alimentare sunt tot mai răspândite prin adoptarea stilului de viaţă modern şi afectează 200-250 milioane persoane, alergiile la arahide îmbrăcând formele cele mai severe. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât arahidele sunt parte integrantă a multor alimente procesate şi doar citirea cu foarte mare atenţie a etichetei îi scuteşte pe cei cu teren atopic de neplăceri.

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. In cazul alergiilor de orice natura in dieta se recomanda eliminarea conservantilor si dulciurilor rafinate. Cred ca este foarte clar si pentru cei ce nu fac alergii ca nu sunt alimente sanatoase!!

  2. Oana Botez spune:

    Eu resimt simptomele unei rinite ori de cate ori ma expun la aer conditionat. Dupa mai bine de 30 minute de stat intr-o incapere cu aer conditionat incep durerile de cap, stranutul, imi curg ochii si nasul si apar dureri in piept!! Eu sustin ca nu este o metoda sanatoasa de a te racori!!!

  3. In plus, aparatul de aer conditionat este un obiect propice pentru dezvoltarea multor microorganisme pe care le inhalam ori de cate ori vrem sa ne racorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina