Copii ca vârstă, adulţi ca boală

Ultima actualizare la 18 iulie 2013. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 164 ori.
Copii ca vârstă, adulţi ca boală

Un studiu publicat în jurnalul medical „Hypertension” arată o creştere cu 27% a copiilor cu vârsta între 8 şi 17 ani care prezintă stadiul de prehipertensiune. Creşterea este raportată la valorile de referinţă existente acum 30 ani, iar cercetarea a fost realizată de Universitatea Harvard. Deşi clinic nu pot fi încadraţi ca hipertensivi, totuţi la vârsta maturităţii vor ajunge sa depăşească valoarea de 140 mmHg dacă nu vor face modificări ale stilului de viaţă.

Ce a condus la această modificare?

Principala cauză a tensiunii crescute la vârsta copilăriei o reprezintă obezitatea generată de un stil de viaţă dezordonat caracterizat de alimentaţie de tip fastfood şi lipsa mişcării. Obezitatea însă poate duce şi la dezvoltarea diabetului zaharat, a problemelor cardiace şi a afecţiunilor articulare.

În Marea Britanie spre exemplu, numărul cazurilor de obezitate la copii a crescut de patru ori în ultimii ani, de la 872 în anul 2000 la 3806 în anul 2009. Dintre aceştia, de-a lungul celor 10 ani aproximativ 21 000 au necesitat tratament pentru simptomele datorate obezităţii. Cele mai frecvente simptome care au dus la spitalizare în cazul acestor pacienţi au fost diabetul şi dispneea. Alte simptome întâlnite frecvent la copii recent însa aproape absente acum zece ani sunt: apneea în somn, durerei articulare, inflamaţii meningeale şi astm.

Cum se situează România?

Ţara noastră se află pe locul 3 ca număr al copiilor supraponderali, în ultimii 8 ani numărul acestora dublându-se şi ajungând la 12 000 (cazuri aflate în evidenţa medicilor, numărul fiind mult mai mare în realitate) dintre aceştia 11 000 provenind din mediul urban.
La începutul anului 2013 Academia Americană de Pediatrie a publicat primul ghid pentru tratarea copiilor cu diabet zaharat tip II, lucru care acum aproximativ zece ani părea incredibil.

Comandă acum produsul ColonHelp Junior la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. E trist sa vezi generatia tanara intr-o faza morbida! Poate ca sunt prea extremist in gandire, insa eu chiar cred ca asta vrea..sa murim pe capete. Degeaba iau 3 luni de zile/an un produs 100 % natural- gen ColonHelp sau Vitamina C, daca esti nevoit sa consumi o cantitate mare de alimente nocive. Unde vom ajunge?

  2. De ce ne miram ca avem o populatie tanara obeza? Parintii adopta un stil de viata nesanatos, stil de viata impus automat si copiilor. Daca parintii nu au timp sa gateasca zilnic sau la 2 zile si recurs la alimente fast-food, e clar ca in scurt timp se vad si consecintele!

  3. Normal ca sunt copii grasi daca parintii nu respecta indicatiile medicilor, pana la varsta de doi ani copii nu au nevoie de zahar adaugat!

  4. Pentru sanatatea copilui este bine sa avem grija si ce mancam in timpul sarcinii si miscarea este importanta pentru sanatatea noastra si a bebelusului.

  5. Mi-a spus un medic ca numarul de celule adipoase se stabilesc imediat dupa nastere. Asta inseamna ca unui copil mic nu trebuie sa-i dai sa manance mai mult decat are nevoie, nu trebuie indopat! Si mare grija la alimente mai ales cand se incepe diversificarea! Nu dati copiilor dulciuri in primii2 ani de viata!

  6. Din fericire copilul meu nu are nici un fel de probleme cu greutatea, cand vad atatea cazuri nefericite mi se face pielea de gaiana.

  7. Este trist sa vedem ca multi oameni adopta un stil de viata nesanatos doar din lipsa banilor. Ajung oamenii sa cumpere produsele cele mai ieftine care nu sunt si sanatoase. Prefera mezelurile (si le dau copiilor), branza topita (in schimbul unei branze bio), produsele de patiserie (decat produse facute in casa), laptele cu coloranti si arome multiple (decat un lapte de la fermier).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina