Etichetele nutriționale, ignorate de consumatori

Ultima actualizare la 23 august 2013. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 146 ori.
Etichetele nutriționale, ignorate de consumatori

Un sondaj realizat de firma Gallup in SUA arată ineficiența introducerii etichetelor nutriționale în cadrul restaurantelor de tip fastfood. Astfel, în cadrul studiului doar 43% dintre respondenți au afirmat că studiază eticheta nutrițională atunci când comandă un produs fastfood, cifrele scăzând pentru populația sub 30 ani și crescând pentru populația peste 50 ani. Diferențele între populația de sex feminin și cea de sex masculin sunt de aproximativ 15%, femeile fiind mai inclinate să se intereseze asupra produselor achiziționate.

O posibilă explicație oferită de sociologi este gradul de degajare cu care americanii privesc servirea mesei în oraș, atunci când cumpără produse alimentare din supermarket aproximativ 68% fiind atenți la eticheta nutrițională.

Printre motivele pentru care cumpărătorii nu sunt interesați de valorile nutriționale ale produsului se numără alegerea produselor in funcție de raportul cantitate – preț, promoțiile, spiritul de a comanda ceea ce comandă grupul sau neîncrederea față de produsele dietetice. Tot în cadrul sondajului este demonstrat faptul că deși un procent din consumatori citesc eticheta nutrițională, totuși nu își schimbă obiceiurile alimentare consumând același număr de calorii, fiind doar curioși asupra ingredientelor sau valorilor nutritive.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. Credeti ca lumea se va destepta si va citi cu atentie eticheta? Si ce o sa inteleaga un om de rand daca sunt trecute prescurtari si denumiri filozofice??/

  2. Si eu obisnuesc sa nu citesc etichetele, dar mereu imi propun cand merg la cumparatauri sa nu mai fac asta…sper intr-o zi sa reusesc!

  3. Blondutza spune:

    Eu citesc etichetele, insa nu intotdeauna inteleg 100 % informatiile de acolo. Incerc sa aflu in primul rand termenul de valabilitate si daca contine sau nu organisme modificate genetic!

  4. Ecaterina spune:

    Etichetele sunt mici in general si nu au loc toate informatiile pe ele. Scrisul este foarte mic si aproape nu poti sa intelegi nimic daca mai este si un pic murdara sau umeda eticheta. !!! :(((

  5. Esti tentat sa cumperi alimente noi fara sa citesti eticheta!! Gustul e foarte important pentru consumator!!! Cel mai adesea se intampla sa platesti un pret mare pentru un produs de slaba calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina