Pericolul ascuns din băuturile alcoolice

Ultima actualizare la 15 iulie 2013. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 296 ori.
Pericolul ascuns din băuturile alcoolice

Perioada verii reprezintă prin excelenţă sezonul vacanţelor. Şi pentru că Asia şi Europa reprezintă două destinaţii cu succes la public, cercetătorii britanici ne pun în gardă cu privire la băturile consumate. Atenţia se îndreaptă cu precăderile către băuturile alcoolice ieftine, de altfel cele mai consumate, care însă pot conţine un ingredient toxic numit metanol.

Metanolul este un alcool incolor și inflamabil, utilizat în special ca dizolvant în procesul de fabricare al formaldehidei şi care în cantitate mică poate provoca orbirea şi chiar moartea. Metanolul nu poate fi depistat prin simpla degustare a băuturii, însă preţul prea mic poate fi un indiciu al prezenţei acestuia în băutura respectivă.

Metanolul se găseşte nu doar în produsele alcoolice ieftine, dar şi în produsele contrafăcute, presa britanică relatând cazul unei femei în vârstă de 23 ani care după consumarea unui punch cu gin a decedat datorită prezenţei metanolului în bătură. Deşi băuturile alcoolice sunt apreciate în perioada verii pentru efectul răcoritor, acestea duc la deshidratare prin blocarea eliberării de vasopresină (hormon care scade eliminarea apei de la nivel renal), urina fiind astfel mai diluată şi în cantitate crescută.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm sucuri naturale de fructe, ceaiuri aromate şi în primul rând apa, lichidul esenţial pentru orice organism viu!

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. Citind aceste articole im dau sema ce norocoasa sunt ca nu consum astfel de bauturi, doar ce este natural.

  2. Lucretia spune:

    Se iau in discutie doar bauturile alcoolice considerate ,,tarii”? Eu mai consum vara cate o bere..dar nu cred ca se moare de la atata cantitate de bautura!!!

  3. @Lucretia: Da, doar tariile.

  4. Dar iarna merge cate o tarie! Ne incalzeste si ne pune sangele in miscare!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina