Postul protejează creierul

Ultima actualizare la 6 ianuarie 2014. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 223 ori.
Postul protejează creierul

Conform oamenilor de ştiinţă americani, postul alimentar pentru perioade regulate de timp ar putea proteja creierul împotriva bolilor degenerative. Cercetătorii de la Institutul Naţional privind Îmbătrânirea din Baltimore au declarat că au găsit dovezi conform cărora lipsa ingestiei alimentelor pentru una sau două zile pe săptămână ar putea proteja creierul împotriva unora dintre efectele cele mai grave ale unor boli precum Alzheimer sau Parkinson. 

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o dietă săracă în calorii poate fi o reţetă pentru o viaţă mai lungă. Şoarecii şi şobolanii crescuţi cu o cantitate limitată de hrană au avut o durată de viaţă cu până la 40% mai mare, un efect similar observându-se şi la oameni.

Pentru sănătatea dumneavoastră țineți post două zile pe săptămână

„Reducerea aportului de calorii ar putea sprijini creierul, dar fără a face acest lucru brusc”, a declarat profesorul Mark Mattson, şef de laborator la Institutul de Neuroştiinţe din Baltimore. „Cu alte cuvinte, temporizarea pare a fi un element crucial pentru acest proces”, a afirmat acelaşi profesor în cadrul reuniunii anuale a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei din Vancouver. Reducerea aportului zilnic până la aproximativ 500 de calorii timp de două zile pe săptămână a avut efecte benefice clare în cadrul studiilor efectuate la Universitatea John Hopkins din Baltimore.
Legătura dintre reducerea aportului de energie şi îmbunătăţirea activităţii celulelor creierului ar putea părea improbabilă, dar profesorul Mattson a insistat că există motive evolutive solide pentru a lua în considerare această ipoteză. „Atunci când resursele au devenit rare, strămoşii noştri au trebuit să lupte pentru alimente. Cei ale căror creiere au răspuns cel mai bine, amintindu-şi unde sunt sursele cele mai promiţătoare sau cum să se ferească de prădători, au fost cei care au avut parte de hrană. Astfel, un mecanism care leagă perioada de foame cu creşterea neuronală s-ar fi dezvoltat”. Cercetările echipei Mattson au relevat clar efectele postului ca un factor ce contracarează impactul bolilor Alzheimer şi Parkinson, în viitorul apropiat urmând să studieze impactul postului asupra creierului cu ajutorul RMN-ului şi a altor tehnici.

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina