Usturoiul și hipertensiunea arterială

Ultima actualizare la 6 ianuarie 2014. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 249 ori.
Usturoiul și hipertensiunea arterială

Usturoiul a devenit atât de popular în ultima vreme deoarece mulţi cercetători au confirmat eficacitatea sa de a acţiona ca o plantă medicinală sănătoasă. De fapt, acesta a fost unul dintre cele mai puternic recomandate medicamente şi alimente din ultimele decenii. Majoritatea oamenilor ştiu deja cât de eficient este usturoiul în prevenirea cancerului şi în reducerea naturală a nivelului de colesterol, dar şi în normalizarea şi reglarea tensiunii arteriale. 

Usturoi proaspăt vs suplimente cu usturoi

Pentru a valorifica la maximum toate beneficiile pe care usturoiul le are de oferit, atunci nu ar trebui fiert înainte de a fi consumat. Sucul proaspăt conţine cel mai ridicat nivel de nutrienţi, deci cel mai bine este să fie pregătit în acest fel. Strivirea unui căţel de usturoi şi punerea acestuia într-un pahar de lapte cald este eficient în tratarea convulsiilor, crampelor şi a spasmelor nervoase. Pentru cei care suferă de tensiune arterială, cel mai bun mod de a se bucura de beneficiile usturoiului este de a consuma câte un căţel în fiecare dimineaţă. Pregătirea uleiului din usturoi este, de asemenea, posibilă. De aceea, suplimentele din usturoi au fost introduse pe piaţă în diferite forme, inclusiv pulberi, extracte şi pastile.
Capacitatea usturoiului de a reduce semnificativ riscul de a suferi de hipertensiune poate fi atribuită prezenţei substanţei active numite sulfură de usturoi şi alicină. Alicina este o substanţă ce ajută la relaxarea vaselor de sânge şi la reducerea presiunii ce afectează sistemul sangvin. De asemenea, usturoiul este de mare ajutor şi în reducerea nivelului de colesterol şi în agregarea trombocitelor.
Un alt motiv pentru care usturoiul lucrează la pevenirea hipertensiunii arteriale este că acesta are capacitatea de a stimula producerea hidrogenului sulfurat şi a oxidului nitric, experţii afirmând că acest lucru conduce la relaxarea vaselor de sânge. În afară de proprietăţile menţionate, oamenii pot beneficia şi de eficienţa usturoiului în îmbunătăţirea digestiei şi întărirea sistemului imunitar.

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina