ColonHelp Detox Forte, antidot pentru radicalii liberi

Ultima actualizare la 2 iunie 2015. Categoria: Trăiește sănătos!
Acest articol a fost citit de 236 ori.
ColonHelp Detox Forte, antidot pentru radicalii liberi

Deşi îmbătrânirea este un proces normal, bolile care o însoţesc apar mult mai repede din cauza nivelului ridicat de radicali liberi. Acest proces de degradare rapidă poate avea ca punct de pornire o dietă excesiv calorică, fumatul, arsurile solare, expunerea la toxine, alimentele golite de nutrienţi sau zahărul, adică orice ar putea deregla buna funcţionare a proceselor la nivel celular.

Antioxidanţii sunt antidotul capabil să reverseze acest proces accelerat de îmbătrânire.

Antioxidanţii ajută mitocondriile (organite celulare formate din proteine, lipide şi enzime, care furnizează celulei energia necesară) să funcţioneze la capacitate maximă. Ar trebui să îi luăm din alimentaţie, dar hrana excesiv procesată nu conţine antioxidanţi. Aceştia se găsesc în cantităţi mari în fructele şi legumele crude şi proaspete. În lipsa lor, în urma arderilor metabolice se produc prea mulţi radicali liberi şi apar oboseala, încetinirea metabolismului şi bolile caracteristice vârstei a treia. Acest proces de deteriorare, numit stres oxidativ, se află la baza tuturor bolilor cunoscute. Aşadar, bolile sunt rezultatul direct al stilului de viaţă, alimentaţiei, nivelului de stres şi de poluare la care suntem expuşi.

Antioxidanţii, necesari şi în detoxifiere

În Faza 1 a detoxifierii, toxinele se află sub acţiunea enzimelor care le oxidează, reduc sau hidrolizează. Şi cum prima fază a detoxifierii implică oxidare, este important să-i furnizăm organismului antioxidanţii necesari pentru a reduce efectele pe care radicalii liberi le au asupra corpului, în special asupra ficatului. ColonHelp Detox Forte reduce efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului datorită ingredientelor conţinute: algă verde Chlorella, floare de broccoli, turmeric și orz verde. Compușii activi din aceste ingrediente reduc efectele toxinelor asupra organismului, stimulează refacerea ADN-ului celular și încetinesc procesul de îmbătrânire celulară.

• Efectul puternic antioxidant al florii de broccoli este dat de sulforafan, substanţă cu un important rol anticancerigen. Studii recente au arătat însă că acesta are şi capacitatea de a elimina radicalii liberi prin rolul pe care îl are în faza a doua a detoxifierii, când ajută la neutralizarea substanţelor cu efect cancerigen.

• Curcumina conţinută de turmeric intervine în faza a doua a detoxifierii, dovedindu-se capabilă de neutralizarea toxinelor xenobiotice, prin activarea enzimelor implicate în acest proces. În plus, datorită puternicului său efect detoxifiant, turmericul este util în prevenirea cancerului de colon.

• Flavonoizii din orzul verde, în special saponarina, au un rol antioxidant puternic şi inhibă peroxidarea grăsimilor, protejând astfel membranele celulare de acţiunea radicalilor liberi.

• Alga verde Chlorella are capacitatea sa de a absorbi şi elimina metalele grele, substanţe cu potenţial efect cancerigen.

Oxidarea, un proces cu două tăişuri

Deşi poate afecta în mod negativ celulele organismului, oxidarea este un proces necesar atât în detoxifiere, cât şi în apărarea organismului. Prin oxidare, celulele albe (leucocitele) distrug virusurile şi bacteriile, eliberând peroxid de hidrogen şi alţi compuşi din categoria radicalilor liberi. Aceştia sunt molecule cărora le lipseşte un electron, ceea ce le face extrem de instabile. Ele se leagă de moleculele învecinate şi împrumută electronul care le lipseşte, cauzând astfel o reacţie în lanţ, proces poartă numele de stres oxidativ. Majoritatea bolilor sunt rezultatul acestor procese care au loc în mitocondrii.

Cum influenţează mitocondriile nivelul energetic al organismului şi pierderea în greutate şi care este legătura dintre ele şi o viaţă lungă, fără boli? Mitocondriile transformă nutrienţii şi oxigenul în energie. Fiecare celulă conţine sute sau mii de mitocondrii. Acestea se găsesc în număr mai mare în organele şi ţesuturile (muşchi, inimă, creier) în care se desfăşoară procesele metabolice. Rolul metabolismului este acela de a transforma oxigenul şi nutrienţii din hrană în energie. Dacă din diverse motive metabolismul nu funcţionează normal, apar oboseala, pierderile de memorie, durerile, îmbătrânirea accelerată.

Bine de ştiut!
Radicalii liberi se formează în organism în urma arderilor metabolice, a toxinelor, infecţiilor, alergiilor, stresului şi alimentaţiei dezechilibrate.

Cum afectează hrana structura celulară

Cea mai mare parte a radicalilor liberi rezultă în urma metabolizării alimentelor în mitocondrii. Antioxidanţii acţionează cel mai bine înpreună şi, prin urmare, trebuie obţinuţi din alimente integrale, neprocesate. Datorită ingredientelor cu acţiune antioxidantă pe care le conţine, ColonHelp Detox Forte susţine Fazele 1 şi 2 ale detoxifierii, contribuind la neutralizarea radicalilor liberi. În acelaşi timp, prin conţinutul ridicat de fibre, ColonHelp Detox Forte ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi la ameliorarea problemelor digestive (balonări, gaze intestinale, constipaţie, tranzit intestinal lent).

Ştiai că…
Oboseala este cel mai frecvent simptom al unui metabolism deficitar?

Aşa reduci stresul oxidativ!

• Evită alimentele procesate, fast food-ul, zahărul rafinat şi caloriile goale.

• Urmează periodic o cură de detoxifiere. Ajută la eliminarea toxinelor cauzatoare de stres oxidativ. Alege din Gama ColonHelp (ColonHelp clasic, ColonHelp Probiotic Forte, ColonHelp Detox Forte) produsul care ţi se potriveşte!

• Redu inflamaţiile. Inflamaţia este mediul de dezvoltare a bolilor.

• Fă mişcare. Oxigenarea muşchilor susţine buna funcţionare a metabolismului.

• Consumă alimente integrale, fructe şi legume colorate, seminţe, nuci şi cereale integrale. Conţin antioxidanţi şi fitonutrienţi. Toate produsele din Gama ColonHelp (ColonHelp clasic, ColonHelp Probiotic Forte, ColonHelp Detox Forte) conţin plante de cea mai bună calitate, culese din zone nepoluate şi depozitate în condiţii optime, pentru a-şi păstra nealterate proprietăţile.

• Consumă omega 3. Acest acid gras esenţial face parte din membrana celulelor şi le ajută să-şi păstreze integritatea. ColonHelp îţi furnizează 1.600 mg omega 3/2 linguriţe dozatoare, acoperind necesarul zilnic din acest acid gras.

Comandă acum produsul ColonHelp Detox Forte la doar 52 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. In principiu urmez cam toate sfaturile dumneavoastra: fac miscare, mananc sanatos, fac cure de detoxifiere anual. Nu cred ca in cazul meu ar trebui sa imi fac griji pentru radicalii liberi din organism. Ce-i drept inca nu am incercat produsul nou ColonHelpDetox Forte.

  2. Ruxandra Madalina Ghita spune:

    Nu este oare mai indicat sa consumam brocoli in stare cat mai naturala? Cel putin atata vreme cat il gasim in supermarket? Ar trebui sa apelam la produse sanatoase care sa contina si pudra de brocoli doar cand nu avem la indemana leguma proaspata. Este bine ca avem o varianta complexa, ca cea de la Zenyth, ColonHelp Detox Forte!!

  3. Lalu Andrei spune:

    Daca s-ar gasi brocoli proaspat cu usurinta si ar fi accesibil ca pret am avea mai multe sanse sa mancam sanatos. Se spune ca ,,esti ceea ce mananci”. Ca sa aratam bine trebuie sa facem detoxifiere cu produse Zenyth.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina