Cum îți păstrezi sănătatea digestivă

Ultima actualizare la 6 august 2013. Categoria: Trăiește sănătos!
Acest articol a fost citit de 432 ori.
Cum îți păstrezi sănătatea digestivă

Știai că mai mult de două treimi dintre celulele sistemului imunitar se află în tractul intestinal? Sau că tot aici este localizat așa-numitul creier din stomac, adică sistemul nervos enteric, care comunică cu sistemul nervos central și cu creierul și conține mulți neuroreceptori?

Chiar și numai din aceste două informații poți înțelege că sănătatea sau disfuncțiile sistemului nostru digestiv afectează nu doar zona respectivă, ci buna funcționare a întregului organism. Sistemul imunitar asigură în mod normal protecția împotriva diferiților agenți patogeni, a alergenilor și a toxinelor, e implicat și în declanșarea acneei sau a afecțiunilor autoimune. Așadar, tot ceea ce ingerăm (alimente, băuturi, substanțe chimice, fum de țigară, medicamente) influențează inclusiv protecția imunitară. Dar și funcționarea creierului, capacitatea de efort intelectual, de memorare și de concentrare, modul cum facem față stresului și oboselii, durerile de cap etc. Și de câte ori emoțiile și stresul nu se resimt și în zona digestivă?

Normalizarea funcțiilor digestive, a tranzitului, reducerea inflamației mucoasei intestinale și stimularea dezvoltării bacteriilor benefice sunt indispensabile pentru un organism sănătos, care elimină eficient toxinele și are suficientă energie.

Consumă alimente integrale, bogate în fibre

Majoritatea nu consumă zilnic câte fibre sunt necesare pentru sănătate. Multe persoane au chiar un deficit foarte grav din cauza consumului mare de alimente rafinate (pâine albă, orez alb, paste din făină albă) și a unei cantități prea mici de legume și fructe. Este bine să te informezi ce alimente conțin multe fibre și să le consumi frecvent. Dar poți apela și la un supliment natural bogat în fibre, precum ColonHelp Probiotic Forte (care conține și culturi probiotice vii) sau ColonHelp Detox Forte, care conține două din cele mai bune surse de fibre alimentare, tărâțele de psyllium și semințele de in.

Consumă probiotice

Ai consumat recent sau consumi frecvent antibiotice sau produse bogate în zahăr? Sunt două cauze frecvente ale dezechilibrului bacterian intestinal, deoarece bacteriile benefice sunt decimate de antibiotice, iar cele nocive adoră zahărul. Regenerarea florei bacteriene poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, motiv pentru care îți recomandăm o cură de detoxifiere intestinală și regenerare a microflorei cu produsul ColonHelp Probiotic Forte.

Redu consumul de zahăr și alimente procesate…

…nu doar pentru a favoriza dezvoltarea bacteriilor benefice și inhibarea celor patogene, dar și dintr-o serie de alte motive care vizează sănătatea întregului organism. Elimină sau redu consumul de pâine albă, orez alb, paste din făină rafinată, mezeluri și specialități din brânză procesată, dulciuri din comerț. Optează pentru pastele integrale, pâinea din făină integrală, fructe în loc de dulciuri, brânzeturi naturale și carne neprocesată.

Evită consumul de antibiotice și antiinflamatoare

Uneori sunt indispensabile. Dar faptul că antiinflamatoarele sunt cele mai vândute medicamente vândute fără rețetă, iar antibioticele sunt cumpărate frecvent tot la liber, arată că foarte multe persoane abuzează de aceste medicamente. Dacă e absolut necesar să iei antibiotice, ia și un supliment probiotic la 2-3 ore după fiecare pastilă și continuă cura 1-2 săptămâni după terminarea tratamentului. Cel mai eficiente, spun studiile, sunt suplimentele sinbiotice (care conțin prebiotice, adică fibre, și probiotice vii), așa cum este ColonHelp Probiotic Forte.

Întărește-ți sistemul imunitar în mod natural

Este cea mai bună strategie de prevenire a infecțiilor recurente (respiratorii, urogenitale, a toxiinfecțiilor alimentare etc). Vitamina C Naturală este o alegere bună în acest sens, pentru copii și adulți. Conține vitamina C concentrată din 7 fructe, plus miere și propolis. La întărirea imunității ajută și ceapa și usturoiul, spirulina, polenul, antioxidanții din surse naturale.

Pentru a te bucura de sănătate trebuie să știi cum să o îngrijești. Află mai multe informații despre impactul sănătății digestive asupra întregului organism. Merită!

Comandă acum produsul ColonHelp Probiotic Forte la doar 61 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

  1. Da, este adevarat, probioticele ajuta flora intestinala. Eu am luat o perioada antibiotice pentru o anumita problema de sanatate si am avut ceva necazuri apoi pentru ca nu am luat nimic pentru protectie! Acum iau Colon Help Probiotic Forte si ma simt f bine cu el.

  2. Ce imi recomandati sa iau, ColonHelp Probiotic Forte sau cel clasic pentru refacerea florei intestinale? Ce contine ColonHelp probiotic? Multumesc!

  3. brindusa spune:

    ColonHelp Probiotic Forte este un produs 100% natural, pe bază de fibre din semințe de in, tărâţe de psyllium, inulină, mentă, anason, chimen, fenicul şi cinci culturi probiotice (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus bulgaricus), o formulă eficientă pentru reglarea tranzitului intestinal, detoxifiere şi refacerea florei intestinale. ColonHelp Probiotic Forte nu conține nici un fel de conservanți, coloranți sau alți aditivi chimici. Nu conține organisme modificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina