Fibrele, în prevenirea și refacerea post-atac de cord

Ultima actualizare la 20 mai 2014. Categoria: Trăiește sănătos!
Acest articol a fost citit de 893 ori.
Fibrele, în prevenirea și refacerea post-atac de cord

La fiecare 30 de minute, un român face atac de cord, semnalează Fundația Română a Inimii. Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății arată că bolile cardiovasculare sunt cauza de deces numărul 1 la nivel global.
Ai în familie o persoană cu probleme cardiovasculare? Te confrunți sau te-ai confruntat cu colesterolul mărit, cu un atac de cord sau ai probleme cu tensiunea?
Vestea bună vine din British Medical Journal, ediția de aprilie! Un studiu publicat aici arată că un consum crescut de fibre alimentare poate mări speranța de viață și șansele de recuperare ale pacienților care au suferit un atac de cord.

Fibrele, pe placul inimii

Studiul efectuat în Boston (SUA) a urmărit timp de 9 ani peste 4.000 de persoane care au supraviețuit unui atac de cord și a arătat că mărirea consumului zilnic de fibre este asociată cu creșterea speranței de viață cu 25%. Pentru a ajunge la aceste rezultate a fost suficientă creșterea cu 10 g a aportului zilnic din fibre (cereale integrale, legume, fructe). Potrivit studiului, se pare că fibrele din cereale sunt mai eficiente în prevenirea problemelor cardiovasculare decât fibrele din fructe și legume.
Participanții au fost împărțiți în mai multe grupuri în funcție de aportul zilnic de fibre. Rezultatele au arătat că aceia care au consumat o cantitate mai mare de fibre au avut un risc de deces din orice cauză cu 25% mai mic și un risc de deces prin boală cardiovasculară cu 13% mai mic decât cei care au consumat o cantitate mică de fibre. Potrivit cercetătorilor, în acest caz, fibrele acționează în primul rând pe reducerea colesterolului și îmbunătățirea tensiunii arteriale.

Care este necesarul zilnic de fibre?

Pentru menținerea sănătății ar trebui să consumăm 24-35 g fibre pe zi. Autorii studiului publicat de British Medical Journal recomandă chiar până la 38 g fibre zilnic. În Marea Britanie, adulții consumă în medie 14 g fibre pe zi. În SUA, doar 5% dintre adulți ating necesarul zilnic de fibre – 24 g femeile și 38 g bărbații.

Câte fibre consumă românii?

În România, lucrurile nu stau deloc bine! Dieta românilor este săracă în fibre alimentare (fructe, legume, cereale), în schimb este bogată în carne și alimente rafinate. Potrivit statisticilor, un român consumă 10 g fibre zilnic sau chiar mai puțin. În schimb, în țara noastră se consumă în medie 60-85 de kilograme de carne pe cap de locuitor (în UE, media este în jurul a 25 de kilograme). Pâinea albă, săracă în fibre, se regăsește în 83% din gospodării, în vreme ce pâinea cu graham, bogată în fibre – în doar 14% din gospodării.
Rezultatul dietei dezechilibrate asociată stilului de viață nesănătos? Peste 10 milioane de români au colesterolul ridicat, 7 milioane suferă de boli de inimă, peste 5 milioane au hipertensiune arterială, iar boli care erau până nu demult apanajul vârstei a treia apar acum încă de la 20-25 de ani, avertizează Fundația Română a Inimii.

Nu consumi suficiente fibre? Completează-ți dieta cu fibrele ColonHelp!

ColonHelp conține cele mai bune surse de fibre – semințele de in și psylliumul. Studii recente efectuate în SUA şi Europa au arătat că, dacă sunt corelate cu o dietă săracă în colesterol şi grăsimi saturate, seminţele de in şi psyllium ajută la menţinerea sănătăţii inimii. Datorită fibrelor de in și psyllium, ColonHelp reduce absorbţia colesterolului alimentar din intestin, care în mod obişnuit ajunge în fluxul sangvin.
Persoanele care au urmat o cură completă (3 luni) cu produsul ColonHelp au observat o reducere a nivelului colesterolului cu 7%-10%!!!

Nici o altă soluție naturală nu poate face ceea ce face ColonHelp!

  • Ajută la scăderea colesterolului.
  • Contribuie la ținerea sub control a glicemiei.
  • Reglează tranzitul.
  • Îmbunătățește digestia. 
  • Ajută la pierderea kilogramelor în plus.
  • Plus beneficiile unei doze considerabile de omega 3!

Omega 3, pentru o inimă mereu tânără!

Probabil că ştii cât de buni sunt acizii graşi omega 3 pentru sănătatea inimii, pentru reducerea colesterolului şi prevenirea sindromului metabolic. Ei bine, ColonHelp îți oferă şi o doză apreciabilă de omega 3 natural!
1.600 mg – cantitatea de omega 3 furnizată de doza zilnică de ColonHelp, de 3-4 ori mai mult decât suplimentele obișnuite cu omega 3. Dacă ai apela la suplimentele obișnuite, ar trebui să iei 3-4 pastile zilnic și te-ar costa și mai mult!
Acizii omega 3, conţinuţi de seminţele de in, sunt grăsimi bune cu efect cardioprotector şi de scădere a colesterolului. Aceștia menţin elasticitatea vaselor sangvine, previn ateroscleroza şi fluctuaţiile tensiunii arteriale.
Ai grijă de inima ta! Ai încredere în ColonHelp!

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina