Afine

Afinele (Vaccinium myrtillus) au proprietăţi antiinfecţioase, vermifuge şi antidiareice. Sunt recunoscute şi utilizate pentru capacitatea lor de a preveni şi a ajuta la vindecarea infecţiilor urinare. Pentru ca bacteria E. coli să infecteze uretra sau vezica, trebuie ca mai întâi să adere la mucoasa care le înveleşte, iar compuşii care se găsesc în afine scad capacitatea acestei bacterii de a se localiza pe mucoasă.

Afinele sunt o sursă importantă de vitamina C, mangan, fibre şi vitamina E. Bogate în nutrienţăi şi sărace în calorii, aceste fructe pot fi considerate alimente perfecte (80 de calorii la 150 de grame). Antocianinele, fitonutrienţii care dau culoarea specifică afinelor, ajută la menţinerea sănătaţii vaselor de sânge şi amplifică efectul antioxidant al vitaminei C, îmbunătăţesc integritatea capilarelor şi apără colagenul de deteriorare (colagenul este substanţa de bază din toate ţesuturile organismului).

Afinele îmbunătăţesc acuitatea vizuală şi ajută ochiul să se acomodeze mai repede la vederea de noapte. Aceste fructe ajută la protejarea creierului de stresul oxidativ şi întârzie îmbătrânirea celulelor nervoase, iar studiile arată că o dietă bogată în afine îmbunătăţeşte capacitatea de învăţare, dar şi funcţiile motrice.

Pectina din afine reduce colesterolul si impiedica transformarea acidului din bila intr-un compus potential cauzator de cancer, iar fenolii inhiba inmultirea celulelor canceroase in colon. Pe langa fibrele solubile si insolubile care asigura o buna digestie, afinele mai contin tanin, substanta care reduce inflamatiile de la nivelul sistemului digestiv.

Comandă acum produsul ColonHelp Junior la doar 87 lei!