Majoritatea cazurilor de diaree se rezolva in cateva zile, in unele cazuri chiar si fara tratament. Daca insa episoadele diareice apar pe parcursul mai multor saptamani vorbim deja despre diaree cronica. Aceasta poate semnala o boala inflamatorie intestinala sau sindromul de colon iritabil. In asemenea cazuri este nevoie de instituirea tratamentului pentru eliminarea cauzei. ColonHelp, un produs 100% natural, poate fi folosit cu succes in episoadele diareice din sindromul colonului iritabil.

ColonHelp si diareea cronica

Diareea reprezinta o crestere in numar a scaunelor, asociata cu o consistenta scazuta a scaunului. ColonHelp, un supliment cu fibre din seminte de in si psyllium, joaca un rol important in ameliorarea diareii din sindromul de colon iritabil.

Sindromul de colon iritabil se caracterizeaza prin miscari intestinale neregulate, ceea ce clinic se exprima prin diaree sau constipatie. In momentele de agravare a simptomelor, pacientii elimina de multe ori fecale amestecate cu mucus.

Poate va intrebati ce rol au fibrele in ameliorarea diareii? In general, toata lumea stie ca fibrele rezolva constipatiile. Iata insa ca fibrele au efectele benefice si in diaree, deoarece absorb apa si mentin umezeala.

In episoadele diareice, fibrele alimentare leaga toxinele cauzatoare de simptome, regleaza consistenta scaunului si reduce aciditatea scaunului. Acesta este de altfel si mecanismului de actiune al produsului ColonHelp. Rolul major al suplimentului cu fibre ColonHelp este de a regla tranzitul intestinal si are un dublu efect: inmoaie materiile fecale, le creste masa si le scade consistenta.

Ce este diareea cronica?

[articol=2480, box-verde]

Vorbim despre diaree cronica atunci cand episoadele diareice se intind pe parcursul mai multor saptamani. Diareea cronica poate fi pusa in legatura cu o leziune a peretelui intestinal (tumoare, boala inflamatorie), cu un fenomen de malabsorbtie (intoleranta la gluten), cu hiperactivitatea tranzitului intestinal (determinata de hipertiroidie) sau cu o secretie patologica a epiteliului intestinal (diaree secretorie).

Specialistii atrag atentia asupra riscului de subnutritie in cazul diareii cronice. De aceea, simultan cu tratamentul cauzei se impune si o restructurare a regimului alimentar.

Cauzele diareii cronice

In afara de sindromul colonului iritabil, diareea cronica apare ca simptom si in cazul altor afectiuni:

  • infectia cu Giardia lamblia
  • dupa infectiile severe bacteriene, virale sau parazitare poate aparea diareea cronica
  • boala Crohn, colita ulcerativa
  • cancer de colon
  • abuzul de laxative
  • abuzul de alcool
  • operatiile pe tubul digestiv
  • diabet
  • unele boli endocrine

Diareea cronica si deshidratarea

Urina inchisa la culoarea, cantitate mica de urina, puls accelerat, dureri de cap, roseata fetei, pielea inchisa la culoarea, iritabilitate, confuzie… Acestea sunt simptomele deshidratarii, care survine dupa episoade diareice prelungite.

O data cu apa, in cazul diareii se pierd si minerale. Cea mai frecventa lipsa de minerale este cea de potasiu si sodiu. In aceste conditii sunt recomandate sarurile de rehidratare orala si consumul unor cantitati mici de lichide frecvent. In multe cazuri, singurul tratament recomandat si suficient este acoperirea pierderilor de lichide ce au dus la deshidratare.

[articol=2481, box-orange]

In diaree, medicul poate recomanda pe de o parte medicamente absorbante ale apei si, pe de alta parte, medicamente antimotilitate (care relaxeaza muschii intestinului subtire si colonul).

Daca nu vreti sa luati medicamente de sinteza puteti incerca suplimentul de fibre ColonHelp. Fibrele din ColonHelp absorb apa, in acelasi timp, prin cotinutul de seminte de in, ColonHelp este un bun lubrifiant, prevenind iritatiile colonului care ar putea aparea in asemenea cazuri.

Recomandari dietare in diareea cronica

Diareea impiedica digestia si absorbtia alimentelor la nivelul tubului digestiv. In felul acesta, diareea provoaca subnutritie, insotita de scaderea rezistentei organismului in fata unor infectii. Pentru a evita aceste probleme, specialistii fac unele recomandari dietare:

  • Beti lichide, inclusiv apa, apa minerala, apa plata, supe, sucuri zilnic!
  • Pana cand miscarile intestinelor revin la normal, introduceti treptat hrana semisolida in dieta!
  • Evitati mancarurile grase, alimentele foarte condimentate cateva zile!
  • Evitati cafeaua si alcoolul!
Articolul anterior
Paraziții intestinali
Articolul următor
Artrita /durerile articulare

Nu am găsit niciun rezultat.

40 de comentarii. Leave new

  • Administrator ColonHelp
    29 februarie 2012 5:35 pm

    @ Nico: Mergeti la medic, poate este vorba de o infectie intestinala.

  • Da ,dar din pacate sunt in italia si aici nu pot sa merg,alta solutie nu ar fi?

  • Administrator ColonHelp
    1 martie 2012 1:15 pm

    @ Nico: Ca sa va tratati trebuie sa stiti intai care este problema. Eliminati grasimile si prajelile din dieta, mancati supe si legume fierte, orez si branza de vaci. Si mergeti la analize imediat ce acest lucru este posibil.

  • Buna ziua,as vrea si eu sa stiu daca miar face bine o cura cu colon help,pentru ca am prob cu diareea de 1 an de zile,numai k nu am dureri si nici un disconfort,pur si simplu am 1 sau 2 scaune pe zi dar diaree.si mentionez ca nu imi trece cu nici un fel de pastile.iar daca as lua colon help nu vreau sa slabesc pt ca am 50 de kg si sunt f slaba deja.

  • Administrator ColonHelp
    30 mai 2012 4:19 pm

    @ magda: ColonHelp va poate fi de folos, insa este indicat sa faceti niste analize pentru a vedea care este cauza acestei probleme. Daca nu vreti sa slabiti, administrati produsul dupa una dintre mesele principale. Cantitatea recomandata pentru greutatea dvs. este de o lingurita de ColonHelp pe zi.

  • Buna ziua, am fost diagnosticata cu SCI in primavara si mi s-a recomandat tratament cuNormix 2x2cp/zi, 7 zile si un probiotic dupa, cu repetarea tratamentului dupa o luna de pauza. Am facut asa, dar rezultatele nu sunt cele asteptate. Simptomele in primavara erau: dureri in tot abdomenul, meteorism important, scaune diareice dese. Am urmat acel tratament, am tinut regim alimentar adecvat, am facut chiar si analize pt alergii (doar PCR, etc, nu si pt alimente). Dupa o perioada am revenit la medic pt ca nu eram multumita de rezultate. La ceva timp dupa aceea, mi-am revenit si usor usor am reintrodus alimentele esentiale (nu mananc prajeli, condimente, alcool, cafea, grasimi, etc de multi ani). Am fost bine vreo 2 luni, am mancat rosii de tara in fiecare zi, chiar si 2 inghetate pe zi, uneori, am mancat si dulciuri concentrate si n-am avut nimic, din contra. Acum 4 zile am revenit din concediu si a 2-a zi a reinceput diareea, 5 scaune apoase in prima zi, 1 a doua zi, 1 a 3-a zi, 2 a 4- a zi, cu dureri intestinale la inceput. Am luat 2 cp de Furazolidon fara folos. Acum sunt pe Imodium, sper sa ma ajute. Am luat in trecut si tarate de phyllium, fara efect. Pe vremuri scaunul era cu mucus, acum nu prea mai e, fff rar. Am facut si analize de parazitologie ce sunt bune. Ce-mi sugerati? Multumesc.

  • Administrator ColonHelp
    7 septembrie 2012 3:01 pm

    @ Ana Maria A.: Daca suferiti de sindromul colonului iritabil trebuie sa aveti in permanenta grija la dieta, chiar si atunci cand simptomele dispar in totalitate. Incercati ColonHelp. Multe persoane care sufera de acest sindrom au reusit sa reduca simptomele de colon iritabil in urma unei cure complete.

  • am diaree de o saptamana am luat tot ce e posibil furazolidon,imodium ,ba chiar si antibiotic de 2 zile ma simt slabita nu ma pot ridica din pat ce ar trebui sa iau aveti idee

  • Administrator ColonHelp
    1 octombrie 2012 12:47 pm

    @martin adelina: Mergeti la medic si faceti un set de analize. Daca este vorba despre o infectie, acesta va va recomanda un tratament adecvat.

  • Buna ziua acum 2 zile am avut diaree cu senzatie de voma si dureri la nivelul abdomenului iar mai pe seara am inceput sa fac febra .am folosit smecta, furalizadon si am scapat de diaree insa in momentul de fata ma simt atat de slabita incat daca ma ridic din pat ametesc. Imi puteti spune din ce cauza ?sa fie din cauza ca m.am deshidratat?

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.