Constipatie sau diaree, gaze abdominale, sindromul de colon iritabil, dureri abdominale, dureri musculare si articulare, anemie, alergie, piele iritata, nervozitate, oboseala cronica… V-ati gandit ca aceste probleme pot fi cauzate de parazitii intestinali? Parazitii intestinali sunt prezenti deopotriva la copii si adulti. Acestia dauneaza sanatatii prin toxinele pe care le elimina si prin folosirea resurselor organismului pentru a se hrani. Toate acestea duc la o slabire a organismului si la aparitia simptomelor sau bolilor enumerate mai sus.
De multe ori, diagnosticul este pus in mod gresit, iar tratamentul prescris nu functioneaza. Cauza este simpla in multe cazuri: parazitii intestinali si colonul intoxicat. Chiar daca infectia parazitara nu este o boala a colonului, parazitii se simt foarte bine intr-un intestin nesanatos, cu resturi adunate pe peretii acestuia. O cura de detoxifiere a colonului poate elimina parazitii intestinali, poate reface flora intestinala sanatoasa si va scapa de constipatie, diaree, gaze abdominale, amelioreaza simptomele sindromului de colon iritabil.
Infectia parazitara este de cele mai multe ori subdiagnosticata, o buna cale de a opri si eradica infectia este mentinerea colonului curat. Acest lucru se poate face printr-un aport de fibre vegetale, asa cum se gasesc in ColonHelp, care creeaza un mediu nefavorabil dezvoltarii parazitilor, reface flora microbiana si mentine starea de sanatate a organismului. ColonHelp este un curatitor intestinal 100% natural, pe baza de fibre din seminte de in si psyllium. ColonHelp se administreaza in cure de 1-3 luni, in fiecare dimineata, impreuna cu o portie de iaurt integral. Fibrele din ColonHelp actioneaza ca o matura care aduna resturile de alimente nedigerate din peretii colonului si elimina o data cu acestea si parazitii intestinali care isi facusera loc acolo. In acelasi timp, datorita iaurtului cu care se administreaza, ColonHelp contribuie la refacerea florei intestinale.
Ce sunt parazitii intestinali?
Parazitii intestinali au ucis mai multe persoane decat toate razboaiele mondiale in decursul istoriei, se arata in revista americana National Geographic.
Parazitii sunt numarul 1 dintre inamicii sanatatii in toata lumea. Un studiu publicat in ziarul american „Chicago Tribune“ a demonstrat frecventa ridicata a parazitilor intestinali. Au fost analizate mostre de materii fecale de la 414.820 de persoane. Rezultatele au aratat ca o persoana din sase are unul sau mai multi paraziti intestinali. Pe scala marimii, acestia se situeaza intre microorganismele microscopice si teniile de pana la 50 de cm. Cand materiile fecale contin proteine digerate partial, asa cum se intampla la o digestie necorespunzatoare, in colon se dezvolta un mediu propice pentru o mare varietate de bacterii si de paraziti.
[articol=2430, box-verde]Parazitii intestinali ajung in sistemul digestiv uman prin ingerare sau inhalare: din alimente contaminate (carne contaminata, insuficient preparata termic), legume nespalate, apa contaminata, din contactul cu animalele.
Parazitii intestinali apar mai ales in copilarie, iar cei mai frecventi sunt: Lambliaza (Giardoza); Oxiuraza (Enterobiaza); Ascaridioza (Limbricii); Echinococoza (Hidatidoza sau Chistul Hidatic); Teniaza (Panglica); Trichineloza (Trichinella spiralis); Ankylostoma duodenale etc. La acestea se adauga, dar cu o incidenta mult mai scazuta, si alte parazitoze: toxoplasmoza, toxocaroza, himenolepidoza etc.
Parazitii intestinali pot sa patrunda in organism pe mai multe cai. Cea mai obisnuita cale este cea a alimentatiei si a apei contaminate cu paraziti, oua si larve. Unii paraziti, la fel ca ouale si larvele lor, pot sa nu fie distrusi de acidul clorhidric din stomac sau de secretia intestinala, ci sunt capabili sa supravietuiasca drumului spre intestin, fapt care le favorizeaza dezvoltarea. Un exemplu graitor de parazit care supravietuieste acidului si enzimelor digestive ale tractului este enterobius vennicularis, denumit si oxiuri, extrem de frecvent la copii. Parazitii nu sunt in mod particular daunatori, dar pot produce o deranjanta mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi inghitite si vor infecta din nou intestinul, formandu-se astfel un cerc vicios de reinfectare.
Mecanismul de actiune este diferit de la un parazit la altul: se prind de peretele intestinal si pot provoca diaree, se localizeaza in cec, in colonul ascendent sau in cel descendent, in intestinul subtire, trec de bariera mucoasei si pot infecta organismul (trichineloza) sau pot fi daunatori corpului uman prin metabolitii lor.
Cu toate ca nu este o problema majora de sanatate, la nivel mondial, numarul cazurilor de infestare parazitara a crescut in ultimii ani. Desi infectia cu oxiuri este una comuna, care nu ridica probleme serioase de sanatate, nu putem spune la fel despre alte infectii cu paraziti, cum ar fi cea cu trichineloza, care poate fi periculoasa. De aceea, nici o infestare cu paraziti nu ar trebui tratata cu superficialitate.
Reguli pentru prevenirea infectiilor parazitare
- Spalati-va pe maini cu apa si sapun inainte de inceperea mesei si dupa folosirea toaletei!
- Regimul alimentar trebuie sa fie unul sanatos, bazat pe fibre alimentare, capabil sa mentina un colon curat!
- Transportul, pastrarea si preparea alimentelor trebuie facute in conditii de stricta igiena.
- Spalati fructelor si zarzavaturilor (pe care se pot depune paraziti, chisturi, oua) inainte de refrigerare si inainte de consumare!
- Respectati masurile de igiena corporala (insusite si de copii, chiar de la varste foarte mici). Taiati-va regulat unghiile!
- Tratarea corecta a celor ce sunt diagnosticati cu astfel de infectii, indiferent daca prezinta simptome sau nu.
Parazitii intestinali si flora intestinala
[articol=2431, box-rosu]Majoritatea parazitilor isi gasesc adapost in organism atunci cand flora microbiana este dezechilibrata si cand tractul digestiv, in mod special colonul, este murdar, cand in diverticulii colonului sunt resturi ramase de multa vreme, care nu se pot elimina. In aceste conditii, colonul devine un excelent teren de crestere si dezvoltare a parazitilor, la fel cum o groapa de gunoi devine un teren perfect de dezvoltare a sobolanilor. Toate formele de viata tind sa mearga acolo unde conditiile sunt cele mai favorabile pentru dezvoltare. Viermii si alti paraziti intestinali nu fac nici o exceptie. Aceasta este o alta ratiune pentru care ar trebui sa tinem dieta si colonul curat pe cat este posibil prin evitarea alimentatiei nesanatoase, prin evitarea constipatiei, prin mentinerea unei flore bacteriene echilibrate si prin mentinerea starii de sanatate. Iata motive suficiente pentru a apela la ColonHelp, un curatitor intestinal de cea mai buna calitate.
Simptomele infectiei parazitare includ durere abdominala, greturi, stari de voma si diaree cronica. Una dintre frecventele complicatii ale bolilor parazitare este alergia. De asemenea, anemia reprezinta o mare problema. Parazitii intestinali „fura“ substantele nutritive din organism si provoaca anemie. Unii viermi pot obstructiona anumite organe, cum sunt colonul (cauzand constipatia) si ficatul, in timp ce altii pot provoca diaree, oboseala, balonari, nervozitate. Igiena corecta reprezinta un bun paznic al contaminarii cu paraziti intestinali. Ce inseamna igiena? Pornind de la igiena mainilor, de la igiena alimentelor pe care le consumam si pana la igiena intestinala. ColonHelp este produsul de care avem nevoie pentru igiena intestinala. Fibrele din semintele de in si psyllium, introduse in formula ColonHelp, determina eliminarea zilnica a scaunului. Astfel, deseurile nu mai intarzie in intestin, nu se mai depun pe peretii intestinului, iar parazitii nu mai au mediul propice dezvoltarii.
Exista cazuri in care parazitii evolueaza fara ca gazda sa sufere. Parazitii intestinali pot provoca leziuni de tip inflamator-alergic, la nivelul mucoaselor intestinului, ce genereaza dureri abdominale. Infectiile masive, nediagnosticate provoaca malnutritie de diferite grade, mergand pana la casexie, boala manifestata prin slabirea intregului organism si printr-o insuficienta functionala a unor organe, avertizeaza specialistii.
[articol=2432, box-verde]ColonHelp este o modalitate foarte buna de a crea un mediu impropriu dezvoltarii microorganismelor. Acest produs natural mentine echilibrul florei bacteriene si previne aparitia constipatiei si a placii mucoide. ColonHelp este un prim pas catre sanatatea noastra!
58 de comentarii. Leave new
@cristi: Produsele companiei Zenyth Pharmaceuticals pot fi achizitionate din farmacii si magazinele naturiste partenere. Pentru ca fac parte din categoria suplimentelor alimentare, produsele se elibereaza fara prescriptie medicala. Suplimentele alimentare pot ajuta la echilibrarea dietei, dar ele nu inlocuiesc un stil de viata sanatos si nici tratamentele medicamentoase. De asemenea, nu trebuie sa excluda sfatul medicului.
Care produs al dvs este mai eficiant in cazul viermisorilor la copii? ColonHelp Detox forte sau Colonhelp detoxifiant intestinal?
@Mihai: Ce varsta au copiii? ColonHelp si ColonHelp Detox Forte se adreseaza doar copiilor mai mari de 12 ani. Pentru cei mici exista ColonHelp Junior.
Poti face paraziti de la alimente stricate? Daca mananc ceva nu este proaspat si ma deranjez la burta sau am crampe inseamna ca fac viermisori?
@Cornelia Ispas: Infestarea cu paraziti intestinali se face de la alimente contaminate care nu sunt spalate corespunzator sau nu sunt suficient preparate termic. Mergeti la medic pentru analize, simptomele parazitozelor sunt foarte diverse.
Exista o perioada optima de testare a giardiei, cum ne infectam cu giardia?
Oamenii se infecteaza prin inghitirea chisturilor de Giardia Lamblia, starea infectioasa a parazitului, prin:
– Introducerea in gura a orice a venit in contact cu fecalele unei persoane sau animal cu giardia
– Consumarea apei (din piscina, lac, rau, iaz sau izvor) contaminate provenite de la oameni sau animale infectate cu chisturi de giardia sau din canalizare
– Prin consumarea hranei negatite sau putin gatite si contaminate cu chisturi de Giardia Lamblia, inclusiv a fructelor si legumelor spalate cu apa contaminata cu giardia.
– Atingand si ducand la gura chisturi contactati de la suprafate contaminate de scaunul unei persoane infectate (jucarii, obiecte sanitare, mese de schimbat bebelusi, cos de gunoi in care se gasesc scutece murdare).
Igiena este ,,cheia” in acesta problema. !!