Ficatul sintetizeaza peste 2.500 de substante cunoscute si, probabil, vreo 25.000 de substante necunoscute. Elimina deseurile din sange. Secreta bila, un lichid vascos care joaca un rol important in digestia alimentelor. Metabolizeaza proteinele si glucidele. Stocheaza si metabolizeaza grasimile si produce colesterolul. Ca urmare trebuie sa intelegem ca si ficatul oboseste. Atunci cand ficatul este obosit, are nevoie de alimente care sa ii stimuleze capacitatea de detoxifiere si autoregenerare.
Fructele si legumele, cerealele integrale vin cu aportul necesar de fibre alimentare solubile care interfera cu mecanismele de reglare a nivelului grasimilor si ajuta functia de detoxifiere a ficatului. Pentru a ajuta functia de detoxifiere a ficatului va propunem ColonHelp, un supliment de fibre 100% natural.
ColonHelp si ficatul
Ficatul transforma toate substantele care patrund in corpul nostru pentru a hrani celulele. Ficatul neutralizeaza atat deseurile rezultate din activitatea celulara sau musculara, cat si alcoolul, medicamentele. Daca ficatul este obosit, el lasa sa treaca in sange substante netransformate, toxine si bacterii nocive, care intoxica organismul.
[articol=2406, box-verde]Greturi, balonari, constipatie, tulburari digestive, colon iritabil, acnee, mancarimi ale pielii? Toate acestea pe langa o stare de epuizare, deprimare, irascibilitate continua? Este foarte posibil ca aceste simptome sa fie date de un ficat obosit. De aceea, luati masuri pana nu este foarte tarziu! Cresteti aportul de fibre alimentare si reduceti consumul de grasimi! Aceasta este principala masura recomandata pentru a lasa ficatul sa se odihneasca.
Aveti o viata activa, nu apucati sa mancati portia zilnica de fructe si legume pentru a va asigura necesarul de fibre? Luati ColonHelp, un produs care contine fibre din tarate de psyllium (33%) si seminte de in (52%).
Fibrele stimuleaza capacitatea naturala de detoxifiere a organismului, ajutand ficatul sa curete sangele de deseuri. De asemenea, fibrele reduc absorbtia grasimilor ingerate, prevenind astfel depozitarea grasimilor in ficat.
Ce face ColonHelp in acest sens? ColonHelp este o excelenta sursa de fibre solubile, care tapiseaza intestinul cu un soi de gel reducand absorbtia grasimilor ingerate. Consumul in fiecare dimineata a unei portii de ColonHelp, amestecat cu iaurt natural, produce un efect hipocolesterolemiant semnificativ.
Este bine de stiut ca 70% din colesterol este produs in ficat si doar 30% provine din alimentatie. In acest context, datorita efectului sau hipocolesterolemiant, ColonHelp scade productia de colesterol in ficat, prin legarea grasimilor la nivelul colonului si eliminarea lor. Cu atat mai mult trebuie subliniat rolul fibrelor din ColonHelp, cu cat acestea impiedica formarea depozitelor de grasimi in ficat si previn aparitia ficatului gras (steatozei hepatice).
Ficatul si detoxifierea sangelui
Ce face ficatul pentru detoxifierea sangelui:
- omoara microbii si virusurile si neutralizeaza toxinele acestora;
- inactiveaza si elimina substantele toxice pe care le-am ingerat: aditivi alimentari, vitamine sintetice, minerale periculoase, medicamente;
- extrage din sange deseurile si reziduurile rezultate din metabolismele celulare: celule moarte, minerale uzate, deseuri rezultand din arderi, colesterol;
- elimina deseurile provenite din fermentatii si putrefactii intestinale.
Rolul ficatului si vezicii biliare
Starea de bine a organismului depinde si de sanatatea ficatului si a secretiei biliare. Rolul glandei hepatice si al bilei consta in asigurarea unei digestii corespunzatoare si a epurarii toxinelor din organism.
Ficatul este un organ de culoarea rosu-inchis, ce cantareste 2-2,5 kg, fiind cel mai greu organ al corpului uman. Acesta este situat in partea superioara a abdomenului, sub diafragma. Este considerat laboratorul corpului uman, locul unde substantele nutritive sunt metabolizate si unde sunt neutralizate substantele toxice.
Una dintre functiile ficatului este secretia permanenta a bilei, care se acumuleaza in vezica biliara (colecist), in intervalul dintre digestii. Vezica biliara are forma unui sac alungit, situat sub ficat si cu o capacitate de 30-50 ml. Rolul sau este acela de a colecta si concentra bila sintetizata la nivelul ficatului.
Zilnic, ficatul produce aproximativ un litru de bila (ea contine 95% apa si o gama mare de substante chimice − saruri minerale, colesterol, pigmenti biliari). Este un fluid consistent, amar, de culoare galben-verzuie, din vezica biliara ea ajungand in duoden, prin canalul coledoc, unde are rol de digestie a grasimilor din alimente.
[articol=2407, box-verde]Cand nu mancam, bila se acumuleaza in vezica biliara. In timpul mesei, hrana bogata in grasimi ajunge la nivelul duodenului, colecistokinina (peptida care provoaca senzatia de satietate) este eliberata in circulatie, determinand contractia vezicii biliare si eliberarea ei in tractul gastro-intestinal. Sarurile minerale din bila descompun grasimile si astfel enzimele digestive isi pot exercita actiunea.
Sanatatea ficatului si stilul de viata
[articol=2408, box-orange]In mod firesc, pentru a preintampina tulburarile ficatului si vezicii biliare trebuie respectate anumite conduite alimentare si de viata:
- Reducerea consumului de mancaruri grase, mancaruri procesate excesiv, cu E-uri. Evitati grasimile si prajelile, ele fiind sursa de provenienta a colesterolului care determina formarea calculilor biliari;
- Cresterea aportului de fibre alimentare. In acest scop va recomandam ColonHelp, un supliment cu fibre din seminte de in si psyllium;
- Consumul suficient de apa;
- Respectarea orarului de masa. Incercati sa va stabiliti programul in asa fel incat sa aveti timp pentru a va aseza la masa si a manca incet. Mestecati cu atentie alimentele, pentru ca digestia incepe inca din cavitatea bucala. In acest fel este usurata foarte mult activitatea ficatului, dar si a stomacului.
- Evitarea abuzului de alcool si de medicamente;
- Mentinerea greutatii in limite normale. Kilogramele in plus pot determina acumularea de grasimi in ficat, aparitia ficatului gras, care poate merge pana la hepatita. Pentru mentinerea greutatii puteti folosi de asemenea ColonHelp. Fibrele din ColonHelp intervin in asimilarea grasimilor, iar o cura de 1-3 luni cu produsul nostru contribuie la scaderea in greutate.
- Mersul pe jos si exercitiile fizice ajuta la mentinerea sanatatii ficatului.
- Odihniti-va suficient, minimum 7 ore pe noapte.
Chiar daca sunt reguli simple si usor de parcurs, realitatea ne dovedeste adeseori contrariul.
Ficatul nu doare
In mod obisnuit, ficatul nu doare. Doar in cazul abceselor, tumorilor, insuficientei cardiace simtim dureri in zona ficatului. Daca simtim dureri in partea dreapta a abdomenului, este foarte probabil ca acestea sa aiba drept cauza colonul sau vezica biliara.
Sa ne amintim ca la orele de educatie fizica din scoala generala ne durea in partea dreapta. Durerea care disparea imediat ce ne opream din efort nu avea legatura cu ficatul, ci cu intestinul gros, care face un cot in dreptul ficatului, iar gazul se ridica si apasa pe intestin.
Dureri in partea dreapta apar si dupa mesele copioase, dupa mesele foarte bogate in grasimi. In principiu, aceste dureri sunt la vezica biliara, vecina ficatului, care este obligata sa se contracte mai mult ca urmare a abuzului de alimente si mai ales de grasimi.
Functionarea ficatului depinde de ceea ce mancam, de cum mancam, dar si de cum traim. Abuzul de alimente rafinate, din care au fost eliminate fibrele alimentare, dar au fost adaugate E-uri, determina suferinte ale ficatului, tulbura functia de detoxifiere a ficatului. Iata de ce avem nevoie ColonHelp, un produs natural cu proprietati detoxifiante extraordinare.
72 de comentarii. Leave new
Eu am fost diagnosticata cu hepatita de tip B. Imi doresc ceaiul dvs. mai ales ca am vazut compozitia complexa. Sper sa ma ajute!
@ Carmen: pentru hepatita de tip B este util ceaiul LiverHelp. ajuta atat la detoxifiere cat si la regenerarea ficatului afectat de virus.
Eu am ficatul foarte stresat. Am citit despre LiverHelp dar am inteles ca dau efect mult mai puternic impreuna ColonHelp + LiverHelp.
Am 58 ani si o stare de sanatate fizica si psihica variata.
Ma confrunt cu stari de oboseala,slabicune .
Munca mea este in strainatate ,ISRAEL,ingrijesc o doamna cu Parkinson,imobilizata la pat.
Mi-am facut analize de singe si urina si medicul de laborator mi-a spus ca trebuie sa consum carne de vita deoarece am vitamina b12 de rezolvat in organism.
De 2 saptamini consum colonhelp procurat din tara prin colet {o prietena s-a ocupat de procurare.}
Ma simt bine,am uitat de dureri de cap {zvicneli} in dretul urechii stingi,vedere obositoare ,miscari lente,s.a.m.d.
recomand produsul cu multa seriozitate dar as dori mai multe formule de hrana cu carne ,cantitati,rezultate.
@pina perescu: Vitamina B12 se gaseste in alimentele de origine animala: carne de pui, peste, vita, ficat de porc, oua si lactate si lipsa ei din organism poate da acele stari de slabiciune de care vorbiti. Includeti aceste alimente in dieta dvs., avand grija sa consumati si alimente crude (fructe is legume, cereale integrale) pentru aportul de vitamine, minerale si fibre.
Buna! Prietenul meu a avut probleme cu colesterolul marit si a mers la medic. I s-a dat tratament si i s-a spus sa aiba o alimentatie echilibrata. I-am cumparat ColonHelp si dupa numai o luna valoarea colesterolului a redevenit normala.
Stresul este problema secolului si cel responsabil pentru toate bolile grave din ziua de azi. Multi spun ca bolala secoluli este cancerul, este adevarat dar principalul factor care cauzeaza cancerul este STRESUL!Asta cred eu!
Ceaiul LiverHelp poate sa-l bea o persoana ce a suferit o operatie la ficat acum 2 ani? Sunt contrainicatii?
@Cozma: Nu sunt contraindicatii in acest caz.
Ficatul este in partea dreapta sub coaste, da? In partea stanga este pancreasul? Daca ma doare in fiecare zi ce pot sa iau? ce produs imi recomandati!