ColonHelp ajută la întărirea imunităţii!

Vaneaza virusurile. Lupta contra bacteriilor. Ataca ciupercile. Distruge parazitii, dar si celulele tumorale. Acesta este sistemul nostru imunitar, un element esential, necesar pentru a supravietui pe Terra. Nu poate fi vazut cu ochiul liber, insa este un organ unic, prezent peste tot in corpul nostru, 24 de ore din 24.

Cu ajutorul sistemului imunitar facem fata la tot ce inseamna amenintare pentru organism, incepand de la virusuri, bacterii, fungi si pana la radiatii, factori chimici, bioxid de carbon in exces, substante toxice, medicamente. Pentru a face fata atacurilor de tot felul, sistemul imunitar are nevoie de sustinere din exterior. O astfel de sustinere este produsul nostru ColonHelp, un supliment cu fibre, 100% natural. De ce ColonHelp? 80% din sistemul imunitar se gaseste la nivelul intestinului, unde traiesc sute de miliarde de bacterii. Alimentatia dezechilibrata, medicamentele distrug bariera de protectie alcatuita din bacterii.

ColonHelp stimuleaza refacerea acestei bariere, oferind hrana bacteriilor sanatoase. ColonHelp curata colonul si in acelasi timp stimuleaza intarirea imunitatii prin refacerea florei intestinale. Hranindu-se cu prebioticele − fibrele din semintele de in si psyllium − din ColonHelp, flora sanogena din colon devine mai puternica si se multiplica mai usor. Mai mult, produsul ColonHelp se administreaza in fiecare dimineata, intr-un pahar cu iaurt natural. Si iata cum avem la dispozitie pe de o parte prebiotice care hranesc flora sanogena, iar pe de alta parte introducem o data cu iaurtul bacterii probiotice. Nu doar ca multiplicam bacteriile sanatoase existente in intestin, dar in acelasi timp aduce unele noi din exterior (probioticele din iaurt). Astfel, o cura de 1-3 luni cu produsul nostru ColonHelp, administrat cu iaurt, contribuie la cresterea populatiei de bacterii din colon. Flora ajunge la dimensiunile normale si isi reia rolul de bariera protectoare, impiedicand inmultirea germenilor care ajung in tubul digestiv o data cu apa de baut sau cu alimentele.

Ce este sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este unul dintre cele mai complexe ale organismului. Sistemul imunitar este considerat un adevarat creier mobil, care inregistreaza diferitele pericole pentru sanatatea noastra si creeaza „planul“ in combaterea lor. De aceea, imunitatea noastra trebuie stimulata pentru a face fata stresului cotidian. Sistemul imunitar este cel care reactioneaza atunci cand o substanta straina − antigen − incearca sa patrunda in celule. Virusurile, bacteriile, fungii, substantele toxice constituie o amenintare continua pentru sistemul nostru imunitar. Daca aceste substante, virusuri, bacterii sunt in cantitati mici, sistemul imunitar le poate face fata.

[articol=2194,box-verde]

Exista insa si situatii cand sistemul imunitar este depasit, vinovat fiind in primul rand stilul de viata dezordonat. Asa se face, de exemplu, ca bacteria Candida albicans, un locuitor obisnuit al intestinului, este tinuta sub control atat timp cat flora sanogena isi face treaba si sustine sistemul imunitar. Daca insa, flora sanogena este decimata, Candida albicans se multiplica, incepe sa colonizeze tubul digestiv si provoaca gaze intestinale, balonare, colita, micoze si chiar unele tulburari nervoase.

Sistemul imunitar face distinctia intre propriu (self) si strain (nonself). Structurile proprii − oasele, muschii, tesuturile − sunt acceptate de sistemul nostru imunitar, in vreme ce substantele straine sunt respinse intotdeauna. Sistemul imunitar are o memorie buna, daca putem spune acest lucru. Odata creati anticorpii pentru un anumit antigen, acesti anticorpi vor exista intotdeauna in organism si vor lupta cu antigenul. Cum se intampla acest lucru? Sistemul imunitar intalneste un antigen, invata totul despre el, lupta impotriva lui, iar la urmatorul atac al antigenului isi va aminti informatiile dobandite si va reusi sa il invinga rapid.

Structura sistemului imunitar

[articol=2197, box-verde]

In structura sistemului imunitar intra organe limfoide, celule si molecule. Organele limfoide sunt de doua tipuri: primare (timusul, maduva osoasa) si secundare (splina, ganglionii limfatici, apendicele, amigdalele). In organele limfoide primare se formeaza celulele sistemului imunitar − limfocitele T (timus) si limfocitele B (maduva osoasa). Limfocitele care au luat nastere in organele limfoide primare sunt depozitate in organele limfoide secundare. Contactul cu o substanta straina nu se petrece niciodata la nivelul timusului si maduvei osoase, ci doar la nivelul organelor limfoide secundare.

Limfocitele B sunt celule care secreta molecule numite anticorpi sau imunoglobuline. Astfel, limfocitele B produse de maduva osoasa ajung in ganglioni si splina, unde se transforma in plasmocite. Iar plasmocitele sunt cele care secreta anticorpii. La om se produc zilnic un miliard de limfocite ce trec in circulatie. Circuland si recirculand prin reteaua vaselor sangvine si limfatice, celulele si moleculele sistemului imunitar asigura supravegherea organismului, recunoasterea moleculelor si a celulelor nonself, pentru a le elimina.

Imunitatea innascuta vs imunitatea dobandita

[articol=2199, box-orange]

Specialistii vorbesc despre imunitatea innascuta si despre cea dobandita. Imunitatea innascuta este mostenita de la parinti si nu mai poate fi influentata pana la sfarsitul vietii. Imunitatea dobandita poate fi insa sprijinita si modelata prin contactul cu un antigen. Primul astfel de contact este in primele zile dupa nastere, atunci cand copilul este hranit la san.

Copilul se naste cu un tub digestiv steril. Colostrul (laptele matern secretat cateva zile dupa nastere) este prima hrana a copilului si totodata primul implant de flora microbiana, care colonizeaza repede tubul digestiv si asigura sistemul imunitar al copilului. O data cu laptele matern, copilul primeste anticorpi, fiind ferit astfel de orice infectie pe care a avut-o mama. Maturizarea maxima a sistemului imunitar se produce in copilarie, intre 2 si 4 ani. Aceasta este varsta la care copiii intra in contact cu cei mai multi agenti patogeni, motiv pentru care dezvoltarea sistemului imunitar si formarea de anticorpi vor continua multa vreme.

Imunitatea scade o data cu varsta

[articol=2202, box-verde]

Pe masura ce inaintam in varsta, imunitatea scade. Asa cum fenomenul de imbatranire afecteaza sistemul cardiorespirator si celelalte organe, la fel se intampla si cu sistemul imunitar. Desi memoria imunologica devine mult mai bogata, organele limfoide se uzeaza o data cu inaintarea in varsta. Pe masura ce inaintam in varsta, in timpul aparitiei si evolutiei bolii, organismul acumuleaza suplimentar deseuri toxice rezultate, mai ales, din lupta sistemului imunitar cu agentii patogeni.

Pentru a facilita actiunea remediilor terapeutice si a restabili starea de curatenie biologica a organismului ca stare esentiala a sanatatii, toxinele trebuie eliminate permanent. Aici intervenim noi cu produsul ColonHelp, detoxifiant si adjuvant util in intarirea imunitatii. ColonHelp vine cu fibre vegetale din seminte de in si psyllium, care leaga toxinele si le elimina din colon fara a afecta organismul. Mai mult decat atat, fibrele vegetale restabilesc echilibrul florei microbiene care este prima bariera in calea microorganismelor. ColonHelp are un rol foarte important in legarea toxinelor si a produsilor de degradare a proteinelor, a radicalilor liberi si a sarurilor biliare din colon.

Cum se manifesta imunitatea scazuta?

  • Oboseala permanenta, care ascunde stresul si lipsa somnului − doi factori care slabesc imunitatea.
  • Sensibilitate crescuta la infectii, care se manifesta prin raceli frecvente, infectii urinare, episoade frecvente de herpes etc.
  • Vindecare si cicatrizare lenta a ranilor.

Care sunt factorii cu risc in scaderea imunitatii?

[articol=2204, box-verde]
  • Malnutritia: alimentatia dezechilibrata atat cantitativ, cat si calitativ este cea mai importanta cauza a scaderii imunitatii.
  • Imbatranirea: varsta este un factor care fragilizeaza sistemul imunitar. Studiile au demonstrat ca cele mai multe infectii, afectiuni inflamatorii si cancere se inregistreaza la persoanele trecute de 65 de ani.
  • Sedentarismul.
  • Lipsa somnului.
  • Stresul: in situatiile de stres, glandele suprarenale secreta cortizol, iar sistemul simpatic − noradrenalina, doua substante care slabesc sistemul imunitar.
  • Expunerea la toxine: folosirea detergentilor chimici pentru curatenie, a ierbicidelor, pesticidelor sau insecticidelor pentru tratarea culturilor de legume si fructe.
  • Expunerea la poluanti atmosferici din exterior care se propaga si in interiorul locuintei.

Recomandari pentru intarirea imunitatii:

Un antrenament usor, de 30 de minute zilnic, intareste sistemul imunitar.

  • Dormiti 7-8 ore pe noapte.
  • Renuntati la fumat.
  • Pastrati-va greutatea in limite normale.
  • Consumati alimente pregatite in casa, alimente care contin cat mai putine substante chimice, spalati bine legumele si fructele.
  • Protejati-va contra bolilor cu transmitere sexuala.
  • Luati antibiotice doar atunci cand este absolut necesar si respectati modul de administrare.
  • Ganditi pozitiv.
  • Incercati sa controlati pe cat posibil stresul.

Alimentul si imunitatea

Alimentul este si medicament, dar si cauza de boala in acelasi timp. Alimentul poate stimula imunitatea, dar poate sa o si afecteze. Printre alimentele cu proprietati imunostimulatoare si imunomodulatoare se numara iaurturile imbogatite cu bacterii probiotice, usturoiul, ceapa, soia, echinacea, fructele si legumele proaspete. Pentru un sistem imunitar puternic avem nevoie de asemenea de proteine, pentru ca anticorpii sunt proteine.

Grasimile isi au si ele rolul in mentinerea imunitatii, mai ales cele din seria acizilor grasi esentiali omega 3. Semintele de in sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grasi esentiali omega 3. Semintele de in sunt unul dintre ingredientele de baza ale produsului ColonHelp. Iata inca un motiv sa apelati la acest produs cu incredere.

Pentru pastrarea acestei bariere de protectie a organismului sunt necesari antioxidantii (vitamine si minerale) din fructele si legumele crude. Sistemul nostru imunitar se bazeaza foarte mult pe eliberarea de radicali liberi. Globulele albe omoara microbii cu ajutorul radicalilor liberi. Acestia insa trebuie tinuti sub control de antioxidanti: vitaminele C, E, seleniul, zincul. Atunci cand apare un dezechilibru intre radicalii liberi si antioxidanti – radicalii liberi sunt preponderenti, iar antioxidantii din alimente lipsesc – apare stresul oxidativ. Acesta sta la originea bolilor nervoase, afectiunilor cardiovasculare, cancerului etc.

99% din populatie nu primeste minimul necesar de seleniu, potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

ColonHelp si bolile autoimune

La unele persoane, vulnerabilitatea genetica, reactiile neobisnuite la infectii sau alti factori au ca rezultat o reactie inflamatorie sau imunitara superactiva. Daca acest proces persista, pot sa apara tulburari autoimune: astmul bronsic, lupusul eritematos, artrita reumatoida. Atunci cand reactia imunitara a organismului fata de inflamatie ataca incheieturile, pot aparea durerile cronice si deformarile din cauza artritei reumatoide. Daca reactia imunitara apare in tubul gastrointestinal se pot dezvolta boli inflamatorii ale stomacului: boala Crohn, colitele ulceroase. Daca reactia imunitara dereglata se produce pe caile respiratorii poate produce alergii sau astm.

In anii ‘70, cercetatorii au asociat pentru prima oara deficitul de acizi omega 3 cu bolile autoimune (artrita reumatoida, lupus eritematos, astm bronsic), cand au descoperit ca eschimosii din Groenlanda care mancau frecvent alimente bogate in acizi omega 3 sufereau rar de artrite, lupus sau astm. Un studiu publicat in “Medical Journal of Australia” a aratat ca persoanele care au o dieta bogata in acizi grasi omega 3 sunt predispuse cu 25% mai putin la astm decat cele care nu mananca deloc alimente bogate in acizi grasi omega 3. Un alt studiu, efectuat in Franta, a aratat ca astmaticii care iau 1 gram de omega 3 pe zi isi imbunatatesc capacitatea plamanilor.

ColonHelp este o sursa foarte buna de omega 3. O doza zilnica de doua lingurite de ColonHelp asigura 1.600 mg acizi omega 3, necesari persoanelor care sufera de afectiuni autoimune, dar si celor care doresc intarirea imunitatii.

In loc de concluzii

Raceli, herpes, rezistenta scazuta la stres… Toate se manifesta mai pregnant pe fondul sistemului imunitar slabit. E vremea sa luati masuri, daca vreti sa evitati aceste neplaceri! Urmati o cura cu ColonHelp! Cei care au urmat o cura cu produsul ColonHelp au marturisit ca nu au mai racit, rezistenta lor la infectii crescand dupa cura de detoxifiere cu ColonHelp. Inarmati-va contra virusurilor, bacteriilor, parazitilor, celulelor tumorale! Luati ColonHelp!

Nu am găsit niciun rezultat.

48 de comentarii. Leave new

  • Buna ziua!Sunt insarcinata si nu vreau sa racesc. Stiu ca nu pot administra ColonHelp dar daca iau ColonHelpJunior ma ajuta in aceeasi masura?

  • @Dana: ColonHelp Junior contine, pe langa fibre, fructe uscate cu un puternic efect vitaminizant. Din acest motiv, acest produs este mai potrivit pentru intarirea imunitatii in cazul dvs.

  • Buna ziua! Eu vreau un produs pentru imunitate dar sa fie 100% natural si am cumparat VitaminaC de la Zenyth si acum vad si acest produs care ma atrage. Cred ca o sa il cumpar si o sa le iau in paralel. Rau nu au cum sa imi faca pentru ca sunt naturale.

  • Maria Clasja
    26 iunie 2013 10:16 am

    Ajutati-ma va rog cu un sfat! Baietelul meu si-a pierdut apetitul in urma unei raceli banale. Acum ma confrunt cu refuzul lui de a manca. Nu doreste nici macar mancarea lui preferata..nu stiu ce sa-i dau si cum…sa-l pacalesc. Nu doresc sa-i administrez vitamine si suplimente unui copil de 5 ani…nu sunt adepta medicamentelor. Cu ce ii pot stimula apetitul?

  • @Maria Clasja: Incercati sa gasiti cu pediatrul cea mai buna solutie.

  • Buna ziua! Sunt in concediu medical din cauza unei raceli foarte puternice. Nu imi vine sa cred ca am putut sa racesc asa rau vara, este pentru prima data in viata mea cand racesc atat de rau in aceasta perioada a anului. Cred ca imunitatea mea este la pamanat. Am citit si depre produsul dvs. VitaminaC si va intreb daca as putea sa-l combin cu ColonHelp? Ambele, am citit ca, ajuta imunitatea.

  • @Mirel: Da, puteti combina cele doua produse intr-o singura cura. Detoxifierea intestinala cu fibrele ColonHelp contribuie si la o mai buna absorbție intestinala a nutrienilor.

  • Ramona Soare
    4 iulie 2013 11:46 am

    Cum sa fac sa imi conving copilul sa manance ColonJunior? Ma rog de fetita mea in fiecare dimineata sa ia macar 3 linguri din iaurt! Nu ii place cum arata si ce gust are! Nu vrea sa il mestece…nu ii place!!

  • Fam. Covaci
    4 iulie 2013 11:59 am

    Familia mea a urmat cura de detoxifiere de 3 luni!! Toti ne simtit bine! Am intrat si in programul de fidelizare Zenyth!! Suntem multumiti!!!

  • @Ramona Soare: Puteti adauga fructe in iaurt sau il puteti amesteca cu un suc de fructe.

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.