Refluxul gastro-esofagian, aciditatea si ColonHelp
Fibrele vegetale din ColonHelp ajuta la reducerea aciditatii, regland tranzitul intestinal si eliminand substantele nocive care afecteaza mucoasa tractului digestiv. Mai mult decat atat, chimenul continut in ColonHelp previne aparitia balonarilor, destinde muschii stomacali si intestinele. ColonHelp reduce aparitia refluxului gastro-esofagian prin tamponarea aciditatii gastrice, acest lucru datorandu-se fibrelor vegetale continute in produs.
Ce este refluxul gastro-esofagian?
Refluxul gastro-esofagian este o afectiune cauzata de disfunctionalitatea sfincterului cardia. Cardia este sfincterul situat la limita dintre esofag si stomac, este de forma unui inel muscular care se comporta asemenea unei valve, permitand in mod normal trecerea alimentelor si a lichidelor doar intr-un sens: de la esofag la stomac. In cazul refluxului gastro-esofagian, sfincterul nu se inchide complet, fapt care permite cotinutului gastric sa urce in esofag.
[articol=2336,box-verde]
Uneori simtim arsuri la stomac sau o senzatie de disconfort la esofag din cauza sucului gastric ce refuleaza in esofag. In cazul aciditatii crescute, simptomele − senzatii de arsura in partea de jos a pieptului, gust acid sau amar, dureri de stomac − apar la 1-3 ore dupa masa si au o durata variabila, de la cateva minute la cateva ore. In cazul refluxului gastro-esofagian, manifestarile sunt: senzatie de arsura in spatele sternului, cu tendinta de a urca spre gat, regurgitatii acide. Arsurile la stomac sunt extrem de neplacute, iar daca se repeta frecvent, ajung chiar sa ne afecteze viata de zi cu zi. Afectiunea este mai frecventa in tarile dezvoltate. In prezent, reprezinta cea mai frecventa tulburare a tractului digestiv superior. Boala este mai raspandita in randul barbatilor, decat in randul femeilor. Cand alimentele patrund in tubul digestiv, se declanseaza secretia enzimelor necesare transformarii alimentelor consumate.
Factorii care favorizeaza aciditatea
Alimentatia este cea care are o influenta majora in cresterea aciditatii, dar si alti factori pot da aceasta simptomatologie:
Stresul:
-stresul puternic determina cresterea aciditatii si implicit afectarea mucoasei stomacale. Stresul poate influenta si modifica impulsurile nervoase si secretiile hormonale, perturband buna functionare a intestinului.
Abuzurile alimentare
– sau nerespectarea orelor de masa, consumul unor alimente iritante pentru mucoasa stomacala (grasimi, prajeli, carne in cantitate mare, mancare de tip „fast food“, dulciuri). Acestea determina cresterea secretiei de suc gastric si favorizeaza refluxul gastro-esofagian.
Hernia hiatala:
– o afectiune lipsita de gravitate si greu de depistat, deoarece nu prezinta simptome decat extrem de rar. Apare atunci cand hiatusul esofagian slabeste si se largeste, iar o parte a alimentelor din stomac sau/si esofag se poate strecura in cavitatea toracica. Astfel, sfincterul esofagian nu se poate inchide complet, favorizand refluxul sucului gastric.
Fumatul, alcoolul si cafeaua:
– afecteaza negativ procesul digestiei, stimuleaza secretia acida a stomacului si slabesc sfincterul cardia (dintre stomac si esofag), permitand refularea continutului gastric in esofag.
Obezitatea:
– daca stomacul este prea plin, se creeaza o presiune intra-abdominala, care poate genera refluxul gastro-esofagian. Specific persoanelor supraponderale, organele interne au un surplus de grasime care le inveleste si acest lucru creeaza suplimentar conditiile de aparitie a presiunii crescute in cavitatea abdominala si implicit a refluxului gastro- esofagian.
Medicamentele:
– este foarte bine stiut ca majoritatea medicamentelor pe care le luam pentru o afectiune sau alta sunt iritante pentru stomac. Dar de departe cele mai nocive din acest punct de vedere sunt antiinflamatoarele nesteroidiene (aspirina, indometacin, diclofenac, ibuprofen). Ele cresc aciditatea gastrica prin inhibitia unei substante care anihileaza aciditatea (prostaglandinele).
Prevenirea arsurilor si a refluxului gastro-esofagian
Prevenirea si ameliorarea simptomelor refluxului gastro-esofagian se poate face prin adoptarea unei serii de masuri:
[articol=2338,box-rosu]- prin adoptarea unui regim alimentar echilibrat;
- in cazul fumatorilor, prin renuntarea la fumat;
- evitand consumul de bauturi alcoolice, de bauturi carbogazoase;
- avand in vedere scaderea in greutate, daca este necesar;
- optand pentru mesele mici cantitativ, mai dese si cu cat mai multe fibre vegetale;
- acordand atentie vestimentatiei, care trebuie sa fie lejera;
- evitand decubitul dorsal imediat dupa masa;
- inaltand capatul patului prin adaugarea unor bucati de lemn sub picioarele acestuia, doar folosirea unor perne suplimentare nu este suficienta.
Tratamentul medicamentos poate fi facut cu:
- Blocantii de receptori de histamina H2
- Inhibitorii de pompa de protoni
- Prokinetice
- Antiacide
Solutii naturiste
Este cunoscut faptul ca medicamentele au efecte adverse precum: afectiuni renale, debilitate fizica, diaree, dureri articulare si musculare, edeme, ameteli, eruptii cutanate, dureri de cap, greturi si varsaturi, precum si cresterea riscului infectarii cu Clostridium Difficile (inhibitori de pompa de protoni).
In aceste conditii, este mult mai simplu daca utilizam un produs sigur, fara reactii adverse, care reduce aciditatea gastrica: ColonHelp. De-a lungul tractului digestiv, la nivelul mucoasei stomacului sau a intestinelor, apar diverse substante nocive in urma administrarii medicamentelor, antibioticelor sau a unei alimentatii preponderent iritative. Acestea determina aciditatea, ulcerul si refluxul de acid. De aceea, cea mai buna solutie este produsul natural ColonHelp.
De ce ColonHelp?
- este un produs natural din fibre vegetale, folosite cu succes in tratarea aciditatii gastrice;
- fibrele vegetale din ColonHelp creeaza senzatia de satietate pentru multa vreme, deoarece se umfla in stomac; astfel, aceste fibre sunt binevenite si in curele de slabire;
- fibrele cresc indicele de satietate al alimentelor, ne dau senzatia de satietate rapid, oferind in schimb putine calorii.
48 de comentarii. Leave new
@ Mihaela HANCI: Consumul de ColonHelp nu este recomandat daca urmati un tratament pentru gastrita sau in perioadele in care gastrita este activa. Alte contraindicatii nu exista in cazul dvs. Doza zilnica recomandata pentru greutatea dvs. este de 1 lingurita pe zi. In aceste conditii, un flacon ajunge 60 de zile. Pentru o cura de 3 luni aveti nevoie de un flacon si jumatate de ColonHelp.
Am hernie-hiatala,este posibil ca acesta hernie sa-mi provoace durerile in piept,spate,raguseala,balonare,arsuri din stomac pana in gat?pot lua ColonHelp. Va multumesc
Vad ca toata lumea este multumita de ColonHelp astept raspunsul de la dv.Sa speram ca voi fi la fel de multumita .Doamne ajuta la toata lumea.
@ ioana maria: Da, unele dintre aceste simptome pot fi cauzate de hernia hiatala, insa pentru a fi sigura ca aceasta este cauza este indicat sa mergeti la medic. Incepeti cura cu o doza mica de fibre (jumatate de lingurita dozatoare) si cresteti treptat cantitatea de produs dupa o saptamana.
Aciditatea gastrica
Mucoasa gastrica contine glande microscopice cu deschizaturi in stomac,care produc un lichid amarui numit sucul gastric.
Sucul gastric reprezinta un lichid incolor,cu reactie acida (ph=2),care contine apa,enzime proteolitice (pepsina ,gastrixina-descompun proteinele din alimente),acidul clorhidric (activeaza enzimele proteolitice,distruge microbii patogeni,stimuleaza secretia glandei pancreatice),mucina (apara mucoasa gastrica de actiunea HCL si a enzimelor proteolitice) si factorul intrinsec-mucoproteina-cu rol in absortia vitaminei B12.
Hiperaciditatea gastrica este generata de dezechilibru dintre mecanismele de secretie ale acidului in stomac si cele de protectie ale acestuia,rezultand o serie de simtome :senzatia de arsura sau durere in stomac,regurgitarea,greata,pirozis (senzatia de arsura in piept si in gat,determinata de iritatia esofagului).
Factori favorizanti :-alcoolul in cantitati mari
-cafeaua,fumatul
-starile tensionate (stres,nervozitate)
-hidratarea necorespunzatoare,apa de retea (contine clor si alte substante acide),apa si sucurile carbogazoase.
-alimentatia :mancaruri picante,muraturile (mai ales cele conservate in otet,fara a fi obtinute prin fermentatie lactica),mancaruri concentrate (prajituri cu creme,torturi,salate cu foarte multe ingrediente si sosuri,pizza cu carne etc),incompatibilitati alimentare (carne+lapte+paine la aceiasi masa sau carne+oua+cartofi,legume+fructe la aceiasi masa etc),procent ridicat de alimente acidifiante si acide in dieta (carne,branza,margarina,oua,prajituri,zahar alb,muraturi conservate in otet,condimente etc).
Factori echilibranti :-echilibru psiho-mental
-hidratare corespunzatoare cu apa oligominerala (30ml/kg corp/zi).
-alimentatie alcalina :legume (cartofi,morcovi,varza,brocoli,conopida,apio,telina,fasole teci,vinete) ,fructe dulci (mere,piersici,caise,banane,mango,kaki,pere) ,migdale,castane,orez brun,quinoua,seminte de dovleac,floarea soarelui,avocado,nuca de cocos.
Tratament naturist :lucerna,aloe vera,lemnul dulce,obligeana,frunzele de zmeur,sunatoarea,galbenelele,gemoderivatul din muguri de smochin,gemoderivatul din mladite de afin,remediile homeopate (Nux Vomica,Robinia,Iris Versicolor,Sulphuricum acidum,Formula complexa 21),Vitamina A,bicarbonatul de Na,Calciul,Magneziul.
Hipoaciditatea gastrica este data de cantitatea redusa de HCL si enzime proteolitice in sucul gastric,fenomen ce duce la o digestia necorespunzatoare a proteinelor si la dezvoltarea microbilor introdusi o data cu alimentele.Hipoaciditatea gastrica determina,de asemenea, abortia deficitara a vitaminei B12 si a Fe.
In hipoaciditate se recomanda plante amare care stimuleaza secretiile gastrice precum schinelul,pelinul,gentiana,anghinare,coada soricelului;produsele pe baza de clorohidrat de betaina,Zinc (sub forma citrat sau chelat),enzime proteolitice.
ColonHelp ajuta si la refluxul biliar? Merci
@Dionisie: Refluxul biliar poate genera mai multe simptomatologii (boala de reflux gastroesofagian, esofagita sau gastrita). Adresati-va medicului pentru a vedea exact tipul de patologie de care suferiti pentru a beneficia de un tratament adecvat.
Si eu am avut cateva episoade de reflux gastroesofagian intr-o perioada de stress maxim, plus ca beam foarte multa cafea si mancam la ore neregulate. Am reusit sa scap de arsuri cu o dieta mai echilibrata si am limitat cafeaua.
Buna ziua! Foarte interesant articolul, nu stiam ca vestimentatia, in cazul refluxului gastro esofagian, este importanta pentru prevenirea simptomelor.
Buna ziua! O perioada am suferit foarte tare pentru ca avem aciditate gastrica si am hotarat sa fac ceva in sensul asta. Pentru inceput m-am lasat de fumat si de cafa si deja de o luna ma simt mult mai bine. Am tot citit pe aici prin articole si ma gandesc sa fac si o cura de detoxifiere cu acest produs ColonHelp sa vedem ce o sa iasa.