ColonHelp si diabetul zaharat
Cei mai multi bolnavi de diabet se confrunta cu o problema spinoasa, si anume dieta. Dieta este parte integranta a tratamentului in diabet, de aceea trebuie monitorizata atent, in privinta numarului de calorii si a calitatii alimentelor, astfel incat sa nu provoace oscilatii mari ale glucozei in sange. Studii efectuate in SUA au aratat ca fibrele de psyllium pot fi un bun tratament in diabet. Suplimentarea dietei cu fibre de psyllium in diabet duce la o scadere a glicemiei postprandiale, precum si la controlarea glicemiei pentru o perioada mai mare de timp.
Acest lucru este evidentiat de scaderea hemoglobinei glicozilate cu 2-3 procente. In diabet, hemoglobina glicozilata releva nivelul mediu al glicemiei pentru ultimele doua-trei luni. Valoarea de 7% a hemoglobinei glicozilate este luata ca reper al unui control glicemic bun, al unui tratament eficient in diabet. Valori mai mari de 7% ale hemoglobinei glicozilate vorbesc despre necesitatea schimbarii tratamentului in diabet. Daca nivelul hemoglobinei glicozilate este mai mare de 10% apare riscul complicatiilor cronice in diabet. Iata de ce este important aportul de fibre in dieta bolnavilor de diabet.
Fibrele din ColonHelp, tratament in diabet
Foarte multe persoane isi doresc un tratament naturist pentru diabet, un tratament care sa contribuie la reglarea glicemiei, fara efecte secundare. In sprijinul bolnavilor de diabet vine produsul ColonHelp. ColonHelp este un supliment de fibre din seminte de in si psyllium, recomandat ca tratament adjuvant in diabet. Semintele de in si psyllium introduse in formula ColonHelp contin fibre solubile care impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange, avand un rol important in reglarea glicemiei la bolnavii de diabet.
In afara de aceasta, fibrele alimentare ofera rapid senzatia de satietate si contribuie la slabit. Pierderea in greutate este urmarita cu precadere in cazul bolnavilor de diabet de tip II, care sunt obezi majoritatea. In acest context, ColonHelp este un tratament naturist eficient, deoarece induce o pierdere in greutate moderata in diabet, fara a perturba echilibrul organismului. Acest lucru este cu atat mai bun, cu cat se stie ca unei persoane cu diabet ii este foarte greu sa slabeasca. Studiile au pus in evidenta relatia clara intre pierderea greutatii si scaderea glicemiei in diabet.
Cum actioneaza fibrele in diabet?
- Fibrele reduc fluctuatiile glucozei in sange, prevenind astfel crizele hipo/hiperglicemice la bolnavii de diabet.
- Fibrele reduc obezitatea, favorizand scaderea in greutate intr-un ritm natural, ceea ce este foarte important la bolnavii de diabet.
- Fibrele previn aparitia bolilor cardiovasculare prin legarea de colesterol si grasimi alimentare in exces. Se stie ca riscul unui eveniment cardiac este de 6 ori mai mare la un bolnav de diabet decat la o persoana sanatoasa.
- Fibrele previn constipatia si acumularea toxinelor in organism. Din cauza medicatiei, bolnavii de diabet sunt mai predispusi sa sufere de constipatie decat restul oamenilor. De aceea, un supliment de fibre, asa cum este ColonHelp, le este cu atat mai util bolnavilor de diabet.
In SUA, studiile asupra bolnavilor de diabet, efectuate de prof. James Anderson, de la Universitatea din Kentucky, au condus la concluzii relevante: bolnavii de diabet supusi unui regim bogat in fibre alimentare si-au redus dozele de insulina dupa numai cateva saptamani. Prof. James Anderson a explicat cum actioneaza un tratament naturist in diabet: printr-o actiune mecanica foarte simpla, fibrele alimentare impiedica zaharul sa treaca prea repede prin peretele intestinal, ducand astfel la o scadere a glucozei in sange. Pancreasul produce mai putina insulina, deci lucreaza mult mai putin si isi pastreaza toata capacitatea de actiune. Acest lucru scoate in evidenta importanta deosebita a fibrelor vegetale pentru un tratament eficient in diabetul zaharat.
In cazul unui bolnav de diabet, tratament inseamna in primul rand interventia asupra stilului de viata: slabire prin exercitii fizice regulate si obiceiuri sanatoase de alimentatie, cu suplimentarea in primul rand a fibrelor vegetale. Slabitul este prioritate majora in diabet, pentru ca mai mult de 80% dintre persoanele cu diabet sunt supraponderale si au obezitate abdominala. Slabitul previne diabetul, incetineste evolutia diabetului si imbunatateste controlul glucozei din sange.
Alte beneficii ale slabitului la bolnavii de diabet sunt scaderea presiunii sangvine (la fiecare 5 kilograme pierdute scade presiunea cu 2.5 mmHg), scaderea nivelului de colesterol din sange si a riscului de aritmie cardiaca. Cu cat slabesti mai mult, cu atat mai bine! Chiar si slabirea moderata – departe de a ajunge la greutatea dumneavoastra ideala – aduce imbunatatiri substantiale daca suferiti de diabet. Cu ColonHelp acest lucru se poate face fara prea mare efort, intr-un mod natural, fara a perturba metabolismul. ColonHelp este un tratament 100% natural, care scade glicemia si riscul de diabet.
Studii clinice despre psyllium si diabet
100 g seminte de psyllium contin 71 g fibre solubile, recomandate pentru controlarea glicemiei in diabet. S-a demonstrat ca psylliumul scade nivelul glucozei in sange si al hemoglobinei glicozilate, la pacientii cu diabet de tip II. Absorbtia glucozei scade semnificativ in prezenta psylliumului (12,2%). Aceasta reducere nu este asociata cu modificari importante ale nivelului insulinei (5%) la persoanele cu diabet. Nivelul peptidei-C si al excretiei de glucoza in urina, la 24 de ore, a scazut cu 14,9% si 22,5% pe parcursul tratamentului cu fibre de psyllium. Psylliumul a scazut de asemenea nivelul colesterolului total si al celui LDL, cu 7,7% si 9,2%, si al acidului uric cu 10%, lucruri deosebit de importante pentru bolnavii de diabet.
Un studiu efectuat la Universitatea Kentucky (SUA) arata ca fibrele solubile din psyllium scad glicemia postprandiala si concentratia colesterolului in sange si sunt bine tolerate de pacientii cu diabet de tip II. In studiu au fost inclusi barbati cu diabet de tip II si cu hipercolesterolemie moderata. O parte dintre subiecti au primit cate 5,1 g psyllium de doua ori pe zi, timp de opt saptamani, restul au primit un supliment placebo. Glicemia si colesterolul au fost masurate de doua ori pe saptamana. Nivelul colesterolului total si al celui LDL a scazut cu 8,9%, respectiv 13,0% in grupul care a primit psyllium, comparativ cu grupul care a primit placebo.
Un alt studiu a analizat efectul asocierii semintelor de psyllium cu o dieta saraca in grasimi in caz de diabet. Studiul a durat 6 saptamani si la el au participat 120 de subiecti cu diabet de tip II. Nivelul glicemiei, al colesterolului si trigliceridelor a fost masurat o data la doua saptamani. Pacientii cu diabet au primit zilnic cate trei doze de psyllium de 5 g, inainte de mesele principale. S-a observat o toleranta foarte buna la psyllium si de asemenea o reducere semnificativa a glicemiei si colesterolului, la bolnavii cu diabet de tip II.
Un studiu efectuat la Social Security Institute and Research Group (Durango, Mexic) a aratat ca psylliumul poate fi folosit ca adjuvant in terapia bolnavilor cu diabet de tip II, pentru a reduce nivelul de colesterol si glicemia. Subiectii studiului au primit cate 5 g de fibre de psyllium, de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. Dupa 6 saptamani s-au observat o reducere semnificativa a colesterolului si un control mai bun al glicemiei. Cercetatorii mexicani au remarcat de asemenea toleranta excelenta a psylliumului de catre bolnavii cu diabet zaharat de tip II.
Acizii grasi omega 3 in diabet
[articol=2028, box-orange]Incidenta cazurilor de diabet este mai mare in randul persoanelor care consuma multe grasimi saturate de origine animala. Limitarea consumului de grasimi poate favoriza scaderea in greutate si poate imbunatati unii parametri in diabet. Pentru a preveni imbolnavirea de diabet este recomandata folosirea in principal a grasimilor polinesaturate, cum ar fi acizii grasi omega 3. Pe langa fibre, ColonHelp vine cu un aport constant de grasimi din seria acizilor grasi esentiali omega 3. Aceste grasimi sanatoase sunt continute de semintele de in, ingredientul de baza al produsului ColonHelp. Iata de ce va recomandam ColonHelp ca tratament adjuvant in diabet.
Acizii grasi omega 3 le sunt recomandati cu precadere persoanelor supraponderale, bolnave de diabet, care urmeaza o cura de slabire. Rezultatele sunt bune in cazul in care, pe langa diabet, aceste persoane au si hipertensiune arteriala. Doctorul Trevor Mori si colegii sai de la Universitatea Western Australia au aratat ca alimentatia bogata in acizi grasi nesaturati de tipul omega 3, omega 6, omega 9 imbunatateste metabolismul glucozei si al insulinei la bolnavii de diabet. Acizii grasi omega 3 din ColonHelp au un rol foarte important si in scaderea tensiunii crescute, inregistrata de multe ori la bolnavii de diabet. Semintele de in din ColonHelp contin cel mai bun raport de absorbtie pentru omega 3 si omega 6. De mai multi ani este cunoscut faptul ca acizii omega 3 din semintele de in reduc probabilitatea formarii cheagurilor sangvine care conduc la atacuri de cord si la congestie cerebrala. De asemenea, acizii grasi imbunatatesc circulatia sangvina, un alt scop al unui tratament eficient in diabet.
Un studiu efectuat in SUA a comparat acizii omega 3 din uleiul de peste si uleiul de in, folositi ca tratament adjuvant in diabet. Potrivit studiului, uleiul de peste scade nivelul trigliceridelor la bolnavii de diabet, insa creste nivelul colesterolului rau. De asemenea, in diabet, uleiul de peste scade nevoia de insulina, dar creste nivelul de glucoza in sange. Avantajele sunt clar de partea acizilor omega 3 din uleiul de in. Acestia scad nivelul trigliceridelor si nu influenteaza metabolismul glucozei sau colesterolului, asa cum se intampla in cazul uleiului de peste introdus ca tratament in diabet.
Semintele din in introduse in formula ColonHelp sunt macinate printr-o procedura speciala impreuna cu uleiul. Astfel, bolnavii de diabet gasesc in ColonHelp un tratament naturist eficient, o sursa buna nu doar de fibre alimentare, ci si de ulei de in.
Complicatiile din diabet si ColonHelp
Diabetul este o boala care nu „doare” si tocmai de aceea complicatiile sunt mai frecvente decat ne-am imagina. Exista un complex de boli care sunt interconectate: diabet, hipertensiune, obezitate, hipercolesterolemie.
In lipsa unui tratament eficient, dupa mai multi ani de diabet, organismul se decompenseaza si apar tot felul de complicatii la nivelul ochilor, rinichilor, nervilor. Un bolnav de diabet are rezistenta scazuta la infectii. La nivelul tractului intestinal, fibrele musculare au o hipotonie, ceea ce se traduce prin tulburari de tranzit intestinal. Astfel apar gastrita, ulcerul gastro-duodenal, dificultatea de inghitire, staza duodenala, constipatia. De temut, constipatia la o persoana cu diabet poate perturba echilibrul si asa fragil. Stagnarea materiilor fecale in colon, existenta placii mucoide, perturbarea florei microbiene, toate acestea degradeaza starea de sanatate a bolnavului de diabet si mai mult. De aceea, noi venim cu ColonHelp, un produs care prin fibrele vegetale pe care le contine reduce aciditatea gastrica, combate constipatia, ajuta la eliminarea toxinelor si la restabilirea echilibrului florei intestinale, lucruri extrem de importante in cazul bolnavilor de diabet.
[articol=2031, box-verde]Tratamentul in diabet poate avea suficiente reactii adverse, cum ar fi: afectarea intregului tub digestiv, reactii de hipersensibilitate, afectare hepatica, cresterea incidentei infectiilor cu anumite microorganisme sau fenomene de intoleranta digestiva. O parte dintre aceste probleme pot fi rezolvate si controlate cu ajutorul unui tratament naturist – ColonHelp, care are o actiune binefacatoare asupra echilibrului organismului.
In lipsa unui tratament adecvat, bolnavul de diabet poate ajunge la complicatii ireversibile:
- cresterea riscului de aparitie a unui eveniment vascular, consecinta a aterosclerozei (acesta inseamna ca poate aparea oricand un AVC – accident vascular cerebral);
- mers greoi, dureri la nivelul picioarelor;
- cardiopatie ischemica severa, mergand pana la infarct miocardic;
- impotenta sexuala la barbati;
- orbire – retinopatia diabetica ducand la acest handicap;
- insuficienta renala – rinichiul bolnavului de diabet dezvolta o afectiune grava, care poate duce la insuficienta renala, daca glicemia creste constant peste 180 mg/dl;
- neuropatia diabetica: afectarea nervilor este responsabila de dureri, amorteli, intepaturi la nivelul membrelor superioare si inferioare;
- tulburari ale tractului gastro-intestinal (dificultati la inghitit, constipatie, diaree) sau ale tractului urinar cu urinare dificila;
- sensibilitate crescuta la infectii, raspunzand mai greu tratamentului.
Daca insa bolnavul de diabet isi ia tratamentul adecvat, daca la acesta mai adauga un supliment de fibre, asa cum este ColonHelp, un produs natural 100%, complicatiile diabetului pot fi prevenite.
47 de comentarii. Leave new
Va multumesc pentru raspunsul dvs. prompt, mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati spune la ce medic sa merg pentru aceste investigatii? Va multumesc si imi doresc sa mai scoateti si alte produse pentru alte afectiuni!
Eu am diabet tip I si in momentl de fata stau foarte prost cu hemoglobina glicozilata si cu glicemiile . De cate ori se ia pe zi ColonHelp?
@Cosmina: ColonHelp se administreaza de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca luati medicamente, administrati produsul la un interval de doua ore de acestea. Fibrele regleaza glicemia, asa ca pe parcursul curei de ColonHelp este posibil sa fie nevoie de ajustati dozele medicamentelor.
buna ziua mama mea are 67 de ani si diabet este isulino dependet face de 5 ori pe zi va rog sa imi spuneti daca poate sa ia colonHelp si cum va multumesc
@ioana: Deoarece fibrele pot scadea glicemia, cel mai bine este sa discutati cu medicul despre modul optim de administrare.
eu pe linga colonhelp mai eau si tarite de ovaz. si chiar sint foarte multumita de glicemie o am acum normala. ce ziceti e bine ca iau si ovaz?
@violeta: Nu este nici o problema daca luati tarate de ovaz.
Buna ziua! Foarte interesant articolul, eu am probleme cu diabetul de multi ani, dar si cu tranzitul, ceea ce insemna ca acest produs o ma ajute de doua ori.
Buna ziua! Am auzit o vecina ca a mers la medic diabetolog si i-a recomandat produsul de la Zenyth, ColonHelp. Vecina sufera de multi ani de diabet si ma intrebam daca pe bunica mea care are acelasi diagnostic, trebuie sa o duc la medic sau poate sa ia produsul fara probleme?
@Ioana Ploiesu: Este bine sa ceara si sfatul medicului, mai ales daca urmeaza un tratament pentru diabet.