In mod normal avem scaun de doua ori pe zi. Ideal ar fi ca scaunul sa apara in fiecare zi la aceeasi ora. In acest context vorbim despre tranzit intestinal normal. In foarte multe cazuri insa nu exista tranzit intestinal normal, ci scaunul apare cu intarziere, la 48 sau 72 de ore. In aceste situatii se vorbeste despre tranzit intestinal lent. Daca scaunul apare cu o intarziere mai mare de 72 de ore avem probleme serioase de tranzit intestinal, vorbim deja despre constipatie. Cea mai buna metoda pentru reglarea scaunului si revenirea la un tranzit intestinal normal este cresterea aportului de fibre alimentare in dieta. ColonHelp, un supliment cu fibre 100% natural, va este de ajutor in reglarea si prevenirea tulburarilor de tranzit intestinal.
Ce inseamna tranzit intestinal lent?
Stiati ca digestia in cea mai mare parte se produce in intestine, nu in stomac? Iata de ce este important ca procesul de deplasare a bolului alimentar de-a lungul intestinului, proces care poarta numele de tranzit intestinal, sa se desfasoare in cele mai bune conditii.
Alimentele consumate parcurg tubul digestiv, unde sunt descompuse treptat in substante nutritive: aminoacizi, acizi grasi, glucide asimilabile. Acestea sunt absorbite prin peretele intestinal, intra astfel in fluxul sangvin, sunt prelucrate si transmise catre celule. Daca avem un tranzit intestinal normal, resturile alimentare nedigerate sunt prelucrate in colon de catre bacteriile din flora intestinala si eliminate apoi ca materii fecale.
Pe fondul dietei dezechilibrate, sedentarismului si stresului apar tulburarile de tranzit intestinal. Scaunul nu mai este eliminat in fiecare zi, materiile fecale stagneaza in colon si intoxica incet, dar sigur organismul. Tulburarile de tranzit intestinal – constipatie, tranzit intestinal lent – favorizeaza procesul de autointoxicare: toxinele neevacuate din colon sunt reabsorbite si intra din nou in circulatie in organism.
Tratamentul tulburarilor de tranzit intestinal merge pe principiul „cui pe cui se scoate“. Din moment ce dieta, sedentarismul si stresul determina tranzit intestinal lent, aceasta problema poate fi rezolvata prin:
- dieta bogata in fibre (legume, fructe, cereale integrale)
- consumul a 1,5-2 litri de apa pe zi
- exercitii fizice zilnice
In acest context va recomandam ColonHelp, un supliment cu fibre din seminte de in si psyllium, destinat persoanelor active, celor care nu au timp sa rontaie zilnic minimum cinci fructe si, in consecinta, au probleme de tranzit intestinal.
Tulburarile de tranzit intestinal si ColonHelp
ColonHelp contine seminte de in si psyllium, recunoscute pentru proprietatea lor de a asigura un tranzit intestinal normal. Semintele de in si psyllium sunt un laxativ natural, de aceea rezolva eficient problemele de tranzit intestinal. Avantajul semintelor de in si psyllium consta in aceea ca nu provoaca dependenta, asemenea laxativelor de sinteza. Fibrele din semintele de in si psyllium absorb apa, odata ajunse in intestin cresc volumul materiilor fecale si rezolva problema proastei eliminari intestinale, problemele legate de constipatie si tranzit intestinal lent.
[articol=2419, box-verde]In vreme ce alimentele de baza sunt descompuse aproape in totalitate si absorbite in intestinul subtire, fibrele ajung in colon aproape intacte. Fibrele asigura un tranzit intestinal normal, fibrele se umfla, retinand o data cu apa si substantele nocive, care apoi sunt eliminate prin fecale. Un tranzit intestinal normal, mentinut cu ajutorul fibrelor, ne scapa de asemenea de metabolitii toxici care iau nastere in intestinul gros ca urmare a microflorei de putrefactie, generata de consumul de carne, mezeluri.
Cura cu ColonHelp dureaza 1-3 luni. Daca pana nu demult, problemele de tranzit intestinal erau o obisnuinta pentru dumneavoastra, dupa cura cu ColonHelp puteti sa uitati de acest lucru. Tulburarile de tranzit intestinal dispar treptat, ca urmare a cresterii aportului de fibre. Veti avea pentru inceput un scaun pe zi. Pe parcursul curei veti reveni la un tranzit intestinal, la doua scaune pe zi.
In acelasi timp, prin continutul de acizi grasi esentiali omega 3 din semintele de in, ColonHelp este si un bun lubrifiant intestinal. Altfel spus, ColonHelp nu doar rezolva problemele de tranzit intestinal lent, ci previne si iritatiile peretilor intestinali determinate de materiile fecale stagnante.
Apa pentru tranzit intestinal fara probleme
Consumul a 1,5-2 litri de apa pe zi asigura un tranzit intestinal normal si va ajuta sa uitati cum era cand aveati tranzit intestinal lent.
Deshidratarea, cauzata de consumul insuficient de apa, este una dintre cauzele aparitiei problemelor de tranzit intestinal lent. Ce se intampla de fapt? Raspunsul organismului la deshidratare este extragerea apei din scaun, in incercarea de a-si asigura necesarul de apa.
Scaunul care contine mai putina apa este eliminat mai incet si mai greu din colon, altfel spus tranzit intestinal lent. In acelasi timp, fibrele au nevoie de apa pentru a asigura revenirea la un tranzit intestinal normal, pentru a creste volumul materiilor fecale si a favoriza eliminarea lor.
Pentru reglarea si mentinerea unui tranzit intestinal normal trebuie consumate de asemenea probiotice. Acestea refac echilibrul florei intestinale, distrus de substantele toxice care stagneaza in intestin o data cu materiile fecale. Probioticele sunt bacteriile vii care se gasesc in iaurt.
[articol=2420, box-verde]Din moment ce ColonHelp se administreaza in fiecare dimineata cu iaurt, iata cum cura recomandata de noi va aduce atat fibrele necesare rezolvarii problemelor de tranzit intestinal, cat si probioticele care refac flora intestinala.
Alaturi de fibre si apa, un tranzit intestinal normal depinde si de activitatea fizica pe care o face fiecare dintre noi. Exercitiile fizice stimuleaza intestinele sa elimine scaunul, prevenind problemele de tranzit intestinal lent.
Medicamentele dau tulburari de tranzit intestinal!
Tulburarile de tranzit intestinal – asa-numitul tranzit intestinal lent – pot fi determinate si de unele medicamente. Sunt acuzate ca determina probleme de tranzit intestinal:
- suplimentele cu fier
- opioidele
- unele medicamente recomandate in hipertensiune, asa cum sunt blocantele de canale de calciu
- unele antihistaminice, sedative, antidepresive
- antiacidele care contin calciu sau hidroxid de aluminiu
Hipotiroidismul, hipercalcemia, boala Parkinson sunt cateva afectiuni care pot evolua si cu probleme de tranzit intestinal lent. In diabet pot fi afectati de asemenea nervii care in mod normal asigura un tranzit intestinal normal. Interventiile chirurgicale abdominale pot incetini si ele tranzitul intestinal. Tumorile benigne sau maligne pot obstructiona tubul digestiv si pot da tulburari de tranzit intestinal. Durerile cronice si unele tulburari psihice, in special depresia, pot de asemenea sa interactioneze cu capacitatea tubului digestiv de a elimina scaunul, evoluand catre tranzit intestinal lent.
[articol=2421, box-orange]Un tranzit intestinal lent poate favoriza dezvoltarea bacteriilor periculoase in colon. Daca acestea sunt in cantitate mare trec prin peretele intestinal si ajung in sange determinand infectii.
Iata de ce este bine sa luam masuri de prevenire a tulburarilor de tranzit intestinal: sa crestem consumul de fibre alimentare, sa bem zilnic un pahar cu iaurt si 1,5-2 litri de apa. Si mai ales, sa facem o cura cu ColonHelp! Fibrele din ColonHelp rezolva problemele de tranzit intestinal lent, previn constipatia si cancerul de colon.
51 de comentarii. Leave new
Ca ardelean molcom, sedentar si, implicit, supraponderal, cu „pacatele lumesti” la zi, gurmand, beneficiez de un tranzit intestinal bun si demult. Consum pasionat fructe de cand cade floarea pana le ingheata Undrea si Gerar, legume si leguminoase, adun ceaiuri specifice sezonului, mai rasfoiesc brosuri si carti despre nutritionism
(poate nu-i corecta exprimarea!). De cand l-am vazut pe Domnul Doctor la TV va citesc articolele. Ma pasioneaza. Mai mult, imi prepar in casa iaurtul traditional (fara lapte fiert), il amestec cu grau macinat, necernut de tarate, si mai adaug felii fine de mere (voi incerca si cu alte fructe). Asa am inteles eu o masura necesara de consum la micul dejun. Nu fac recomandari, e o aplicatie de-a mea – n-o fi mare lucru.
Dar intrebarea este: recomandati sa apelez la ColonHelp?
Va felicitam pentru preocuparea in privinta stilului de viata si alimentatiei! Alimentele moderne sunt pline de E-uri, fructele si legumele sunt de multe ori contaminate cu ierbicide, pesticide. Toti respiram acelasi aer poluat. De aceea, o cura de detoxifiere ne este recomandata tuturor. Produsul ColonHelp se adreseaza nu doar persoanelor cu probleme de tranzit intestinal, ci tuturor celor care doresc sa isi detoxifice organismul, celor care au nevoie de mai multa energie si pofta de viata! De aceea puteti incerca produsul ColonHelp!
Buna ziua.
Ma confrunt de ani buni de zile cu constipatia si disconfortul intestinal.
Am folosit tot felul de medicamente pentru inlaturarea acestor probleme, dar cu folos pe perioada scurta de timp.
As dori sa incep tratamentul cu ColonHelp, avand in vedere ca tot ceea ce am citit suna foarte bine. Sunt increzatoare in acest produs. O singura intrebare as avea: cam la cat timp dupa ce este administrat isi face – in general – efectul? Pun aceasta intrebare deoarece pe parcursul zilei sunt la serviciu si as dori sa imi pot face un anumit program dupa care sa iau ColonHelp.
Va multumesc anticipat.
Produsul ColonHelp este un reglator al scaunului, cu efecte usor laxative. Nu trebuie sa va temeti ca va fi nevoie sa fiti in apropierea toaletei dupa ce ati luat ColonHelp. Dimpotriva, scaunele vor fi „la ore fixe”!
PS: inainte de folosire aveam scaun o data la 10 zile, foarte dureros, uscat si cu aspect de stiulete de porumb
Traiesc in Italia si ma inspira mult acest produs.
M-ar interesa sa stiu unde pot gasi acest produs in Brasov si pretul.
Va multumesc frumos.
Cu stima.
Liviu
Produsul ColonHelp poate fi gasit in lanturile de farmacii Dona si Catena, dar si in alte farmacii si magazine naturiste. Pretul depinde de farmacie.
de o saptamana consum colonhelp, dar nu am observat nici un rezultat. il iau pe stomacul gol cu iaurt probiotic, lichide beau foarte mult si de vreo 2 zile sunt cam balonata, ce este de facut. eu l-am cumparat pentru ca am tranzit intestinal lent. am procedat intocmai cum am citit pe cutie si totusi nimic. as dori un raspuns daca se poate
La inceputul curei este posibil sa apara unele balonari. Aceste balonari apar deoarece flora intestinala dezechilibrata nu poate digera fibrele. Pe masura cresterii aportului de fibre si a refacerii florei intestinale vor disparea si balonarile. In privinta reglarii tranzitului, trebuie sa aveti rabdare. In unele cazuri poate dura pana la 2-3 saptamani. ColonHelp este un reglator al scaunului, cu efecte usor laxative. ColonHelp regleaza tranzitul in mod natural, nu actioneaza agresiv asupra intestinelor asemenea laxativelor obisnuite.
SUNT INTERESANTE TOATE ARTICOLELE CARE SUNT PREZENTATE SI VA MULTUMIM PT ACEST LUCRU.