In mod normal avem scaun de doua ori pe zi. Ideal ar fi ca scaunul sa apara in fiecare zi la aceeasi ora. In acest context vorbim despre tranzit intestinal normal. In foarte multe cazuri insa nu exista tranzit intestinal normal, ci scaunul apare cu intarziere, la 48 sau 72 de ore. In aceste situatii se vorbeste despre tranzit intestinal lent. Daca scaunul apare cu o intarziere mai mare de 72 de ore avem probleme serioase de tranzit intestinal, vorbim deja despre constipatie. Cea mai buna metoda pentru reglarea scaunului si revenirea la un tranzit intestinal normal este cresterea aportului de fibre alimentare in dieta. ColonHelp, un supliment cu fibre 100% natural, va este de ajutor in reglarea si prevenirea tulburarilor de tranzit intestinal.
Ce inseamna tranzit intestinal lent?
Stiati ca digestia in cea mai mare parte se produce in intestine, nu in stomac? Iata de ce este important ca procesul de deplasare a bolului alimentar de-a lungul intestinului, proces care poarta numele de tranzit intestinal, sa se desfasoare in cele mai bune conditii.
Alimentele consumate parcurg tubul digestiv, unde sunt descompuse treptat in substante nutritive: aminoacizi, acizi grasi, glucide asimilabile. Acestea sunt absorbite prin peretele intestinal, intra astfel in fluxul sangvin, sunt prelucrate si transmise catre celule. Daca avem un tranzit intestinal normal, resturile alimentare nedigerate sunt prelucrate in colon de catre bacteriile din flora intestinala si eliminate apoi ca materii fecale.
Pe fondul dietei dezechilibrate, sedentarismului si stresului apar tulburarile de tranzit intestinal. Scaunul nu mai este eliminat in fiecare zi, materiile fecale stagneaza in colon si intoxica incet, dar sigur organismul. Tulburarile de tranzit intestinal – constipatie, tranzit intestinal lent – favorizeaza procesul de autointoxicare: toxinele neevacuate din colon sunt reabsorbite si intra din nou in circulatie in organism.
Tratamentul tulburarilor de tranzit intestinal merge pe principiul „cui pe cui se scoate“. Din moment ce dieta, sedentarismul si stresul determina tranzit intestinal lent, aceasta problema poate fi rezolvata prin:
- dieta bogata in fibre (legume, fructe, cereale integrale)
- consumul a 1,5-2 litri de apa pe zi
- exercitii fizice zilnice
In acest context va recomandam ColonHelp, un supliment cu fibre din seminte de in si psyllium, destinat persoanelor active, celor care nu au timp sa rontaie zilnic minimum cinci fructe si, in consecinta, au probleme de tranzit intestinal.
Tulburarile de tranzit intestinal si ColonHelp
ColonHelp contine seminte de in si psyllium, recunoscute pentru proprietatea lor de a asigura un tranzit intestinal normal. Semintele de in si psyllium sunt un laxativ natural, de aceea rezolva eficient problemele de tranzit intestinal. Avantajul semintelor de in si psyllium consta in aceea ca nu provoaca dependenta, asemenea laxativelor de sinteza. Fibrele din semintele de in si psyllium absorb apa, odata ajunse in intestin cresc volumul materiilor fecale si rezolva problema proastei eliminari intestinale, problemele legate de constipatie si tranzit intestinal lent.
[articol=2419, box-verde]In vreme ce alimentele de baza sunt descompuse aproape in totalitate si absorbite in intestinul subtire, fibrele ajung in colon aproape intacte. Fibrele asigura un tranzit intestinal normal, fibrele se umfla, retinand o data cu apa si substantele nocive, care apoi sunt eliminate prin fecale. Un tranzit intestinal normal, mentinut cu ajutorul fibrelor, ne scapa de asemenea de metabolitii toxici care iau nastere in intestinul gros ca urmare a microflorei de putrefactie, generata de consumul de carne, mezeluri.
Cura cu ColonHelp dureaza 1-3 luni. Daca pana nu demult, problemele de tranzit intestinal erau o obisnuinta pentru dumneavoastra, dupa cura cu ColonHelp puteti sa uitati de acest lucru. Tulburarile de tranzit intestinal dispar treptat, ca urmare a cresterii aportului de fibre. Veti avea pentru inceput un scaun pe zi. Pe parcursul curei veti reveni la un tranzit intestinal, la doua scaune pe zi.
In acelasi timp, prin continutul de acizi grasi esentiali omega 3 din semintele de in, ColonHelp este si un bun lubrifiant intestinal. Altfel spus, ColonHelp nu doar rezolva problemele de tranzit intestinal lent, ci previne si iritatiile peretilor intestinali determinate de materiile fecale stagnante.
Apa pentru tranzit intestinal fara probleme
Consumul a 1,5-2 litri de apa pe zi asigura un tranzit intestinal normal si va ajuta sa uitati cum era cand aveati tranzit intestinal lent.
Deshidratarea, cauzata de consumul insuficient de apa, este una dintre cauzele aparitiei problemelor de tranzit intestinal lent. Ce se intampla de fapt? Raspunsul organismului la deshidratare este extragerea apei din scaun, in incercarea de a-si asigura necesarul de apa.
Scaunul care contine mai putina apa este eliminat mai incet si mai greu din colon, altfel spus tranzit intestinal lent. In acelasi timp, fibrele au nevoie de apa pentru a asigura revenirea la un tranzit intestinal normal, pentru a creste volumul materiilor fecale si a favoriza eliminarea lor.
Pentru reglarea si mentinerea unui tranzit intestinal normal trebuie consumate de asemenea probiotice. Acestea refac echilibrul florei intestinale, distrus de substantele toxice care stagneaza in intestin o data cu materiile fecale. Probioticele sunt bacteriile vii care se gasesc in iaurt.
[articol=2420, box-verde]Din moment ce ColonHelp se administreaza in fiecare dimineata cu iaurt, iata cum cura recomandata de noi va aduce atat fibrele necesare rezolvarii problemelor de tranzit intestinal, cat si probioticele care refac flora intestinala.
Alaturi de fibre si apa, un tranzit intestinal normal depinde si de activitatea fizica pe care o face fiecare dintre noi. Exercitiile fizice stimuleaza intestinele sa elimine scaunul, prevenind problemele de tranzit intestinal lent.
Medicamentele dau tulburari de tranzit intestinal!
Tulburarile de tranzit intestinal – asa-numitul tranzit intestinal lent – pot fi determinate si de unele medicamente. Sunt acuzate ca determina probleme de tranzit intestinal:
- suplimentele cu fier
- opioidele
- unele medicamente recomandate in hipertensiune, asa cum sunt blocantele de canale de calciu
- unele antihistaminice, sedative, antidepresive
- antiacidele care contin calciu sau hidroxid de aluminiu
Hipotiroidismul, hipercalcemia, boala Parkinson sunt cateva afectiuni care pot evolua si cu probleme de tranzit intestinal lent. In diabet pot fi afectati de asemenea nervii care in mod normal asigura un tranzit intestinal normal. Interventiile chirurgicale abdominale pot incetini si ele tranzitul intestinal. Tumorile benigne sau maligne pot obstructiona tubul digestiv si pot da tulburari de tranzit intestinal. Durerile cronice si unele tulburari psihice, in special depresia, pot de asemenea sa interactioneze cu capacitatea tubului digestiv de a elimina scaunul, evoluand catre tranzit intestinal lent.
[articol=2421, box-orange]Un tranzit intestinal lent poate favoriza dezvoltarea bacteriilor periculoase in colon. Daca acestea sunt in cantitate mare trec prin peretele intestinal si ajung in sange determinand infectii.
Iata de ce este bine sa luam masuri de prevenire a tulburarilor de tranzit intestinal: sa crestem consumul de fibre alimentare, sa bem zilnic un pahar cu iaurt si 1,5-2 litri de apa. Si mai ales, sa facem o cura cu ColonHelp! Fibrele din ColonHelp rezolva problemele de tranzit intestinal lent, previn constipatia si cancerul de colon.
51 de comentarii. Leave new
Acum doua luni am inceput o cura cu produsul ColonHelp. Administrare gresita a produsului ColonHelp,a facut sa nu pot beneficia de efectul medicamentelor pentru Hipertensiune Arteriala. Sunand la firma producatoare Zenyth,am aflat ca trebuie sa fie un interval de doua ore intre administrarea produsului ColonHelp si medicamente. ColonHelp fiind un detoxifiant, elimina medicamentele din organism, considerandule toxine. Am inceput consumul produsului ColonHelp dupa indicatia consilierului de la firma.Acum sunt foarte multumita de produsul ColonHelp.
Este indicat ColonHelp pt copilul meu care a fost operat de peritonita iar de atunci ii chiortaie matisoarele (o luna de la operatie) si are gaze?
@MARIANA CERNEA: ColonHelp poate fi administrat copiilor peste 12 ani in doza redusa (o lingurita pe zi), insa trebuie sa treaca cel putin 6 luni de la interventia chirurgicala. Produsul din Gama Help special destinat copiilor este ColonHelp Junior, insa intervalul de 6 luni intre operatie si inceperea curei este obligatoriu si in acest caz.
Buna ziua!Trebuie sa marturisesc faptul ca la inceput nu am avut incredere in acest produs, nu am crezut ca niste plante imi pot rezolva o problema ce persista de ani de zile si cel mai important ca ma ajuta sa scap de laxative. Cei drept, a durat ceva pana cand tranzitul meu s-a reglat, am avut chiar un moment in care am vrut sa renunt la produsul ColonHelp crezand ca nu ma ajuta cu nimic. dar pot sa spun ca dupa prima cura am reusit sa renunt la laxative.
Eu vreau sa comand produsul dumneavoastra. Am hemoroizi si fisuri anale, cand am scaun am niste dureri ingrozitoare care dureaza 4-5 ore, am luat ColonHelp ieri si azi de la un vecin si am reusit sa am un scaun mai moale, chiar daca am avut dureri nu au fost atat de mari, ca intensitate si au durat mai putin, ca timp. Credeti ca este bun produsul pentru mine?
Produsul functioneaza in cazul problemelor hemoroidale si al fisurilor anale. Insa daca durerea este persistenta si de intensitate mare ar trebui sa adresati si unui medic pentru excluderea altor cauze.
Consum de 2 saptamani Colonhelp si ma simt slabita, fara forta si as dormi in continuu. Intrerup cura? Ce sa fac?
@Ioan Alina: Acest produs nu provoaca slabiciune pentru ca nu deshidrateaza si nu elimina vitaminele si mineralele din organism. Tineti dieta sau ar putea fi alte motive pentru aparitia slabiciunii?
credeti ca greutatea corpului este afectata de dereglarea tranzitului intestinal…..am 24 de ani si o greutate de numai 50 de kg….as vrea sa stiu daca pot consuma acest produs?
Eu am mers la medic pentru problema mea, constipatia. Analizele sunt bune si am incercat multe medicamente si laxative, ins afara rezultat. Mi s-a spus ca stresul este principalul factor al constipatiei si din pacate nu ma pot destresa suficient incat sa am scaun zilnic.