Hrana viitorului

Ultima actualizare la 12 august 2013. Categoria: Medicina la zi
Acest articol a fost citit de 290 ori.
Hrana viitorului

Ştirea despre primul burger realizat în condiţii de laborator a făcut săptămâna aceasta înconjurul Lumii. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Maastricht, Olanda au prelevat celule de vacă şi au crescut în laborator… un burger! Experţii culinari care l-au testat au precizat că seamănă la gust cu carnea, dar nu este la fel de suculentă şi se simte lipsa grăsimii.

Mâncarea artificială a fost realizată din celule stem, care provin din ţesuturi specializate ce pot da naştere nervilor sau pielii. În cazul acesta, celulele stem au fost extrase din muşchi de vacă. În laborator, celulele au fost hrănite cu nutrienţi şi chimicale pentru a se dezvolta şi multiplica. În trei săptămâni, numărul celulelor stem a ajuns la peste un milion. Acestea au fost separate şi cultivate în continuare până au ajuns fragmente de muşchi de un centimetru lungime şi câţiva milimetri grosime. Apoi sunt colectate şi îngheţate. Când s-a ajus la o cantitate suficientă de carne, s-a dezgheaţat, compactat şi gătit.

Deoarece carnea de laborator are culoarea albă, cercetătorii încearcă să o coloreze adăugând mioglobină, compus care există în mod natural în muşchi. Dar asta nu s-a întâmplat încă. Burgerul testat recent a fost colorat cu extract de rădăcină de sfeclă roşie, iar gustul său a fost îmbunătăţit cu bucăţele de pâine, caramel şi şofran.

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 87 lei!

Instrumente utile

Articole din aceeasi categorie:

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

 1. E..ce sinistru..Ca sa poti manca asa ceva trebuie sa nu cunosti provenienta!! Probabil ca intr-un timp destul de scurt vom gasi in carmangerii astfel de carne ,,falsa” si va fi gustoasa.

 2. Ristea Valentin spune:

  Dumnezeu stie ce vom manca in viitor! Resurse nu mai avem si poluarea e din ce in ce mai mare!!

 3. Am tot vazut hamburgeri congelati in hipermarketuri!! De ce nu exista in dreptul lor si o placuta pe care sa avertizeze clientii ca este o mancare nesanatoasa??? Bine ca avem la dispozitie mancare, calitatea nu mai conteaza??

 4. Si hamburgerii de la fast food tot congelati sunt, mai mult ca sigur!!:(

 5. Eu cred ca unii nu au ce face si inventeaza tot felul de lucruri!

 6. Citind articolul dvs chiar mi s-a facut pofta..chiar daca inteleg ca nu sunt sanatosi. Nu am mai gustat asa mancarica de vreu an de zile..ce mi se poate intampla?

 7. Ai dreptate Raisa! Nu poti sa te abtii la nesfarsit, eu una mananc rar dar nu as putea sa nu mananc niciodata!

 8. Nu ma surprinde aceasta stire, in curand totul o sa fie creat artificial.

 9. Hrana viitorului cred ca va fi sub forma de pastile. Nu credeti????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina