Zenyth la „Abordarea Integrativă a Bolilor Alergice și Dermatologice”

București, 15 martie 2014: Zenyth Pharmaceuticals a participat la cursul ”Abordarea Integrativă a Bolilor Alergice și Dermatologice” susținut de prof dr John Ionescu, Spezialklinik Neukirchen, Germania.

 

Tema  răspunde unor nevoi actuale de sănătate publică, întrucât în ultimele decade asistăm  la o creștere rapidă a frecvenței bolilor alergice și dermatologice în țările UE, SUA, China, Australia și America de Sud. În Germania, spre exemplu, sunt înregistrați 30 milioane de alergici la 88 milioane de locuitori, o situație în care fiecare al treilea nou născut suferă de o boală alergică în primele 6 luni de viață.

Cursul și-a propus o abordare cauzală, integrativă, a etiopatogeniei  și terapiei alergiilor,evitând binecunoscutele intervenții simptomatice cu corticoizi, antihistaminice sau terapii biologice și efectele lor secundare. În analogie cu metodele de inducere a sintezei de IgE la animale sănătoase din anii 1970-1980, care combină alergenul dorit cu un factor microbian (B. Pertusis, M. Tuberculosis) și un adjuvant chimic de natură organică (fenoli)  sau anorganică (metale), dr John Ionescu a propus încă din anii 80 analiza acelorași factori (alergeni, infecții asociate și toxine din mediu) în etiopatogenia și terapia eczemei atopice, astmului alergic, urticariei, rinitei alergice și alergiilor alimentare.

Profesorul John Ionescu a subliniat importanța existenței unei flore bacteriene sanogene și menținerea acesteia prin consumul regulat de probiotice, disbioza fiind una dintre principalii factori ce favorizează dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor și a virusurilor nocive (Stafilococul aureu, Streptococii beta-hemolitici, Enterobacteriile, exacerbarea florei cu Candida albicans).

Identificarea alergenilor si eliminarea excesului de IgE și a complexelor imune circulante prin tehnici de imunoadsorbție, plasmafereză și diete hipoalergene personalizate (de tipul Food Allergy Control TM) reprezintă primul pas în tratarea afecțiunilor alergice.

Alimentația joacă de asemenea un rol important în prevenția sau din contră în predispoziția organismului către manifestarea unei alergii. Dieta bogată în acizi grași omega 3 (semințe de in, semințe de chia, krill) are un potențial anti-inflamator asupra organismului, spre deosebire de dieta bogată în acizi grași omega 6 (ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, semințe de cânepă) cu potențial pro-inflamator. Raportul recomandat de prof dr John Ionescu între acizii grași omega 3 și 6 este de 1 la 2, spre deosebire de 1 la 10 sau 1 la 20 cât reiese dintr-o alimentație modernă.

Medicii participanti au putut să se informeze în cadrul standului Zenyth despre produsele Zenyth Pharmaceuticals pentru suplimentarea dietei cu acizi grași omega 3 și  probiotice, despre cum își pot reface rezervele de energie și despre ce alte produse ne pot ajuta să avem un stil de viață sănătos în ansamblu. Vedeta degustării a fost produsul BioGreens, o combinație de ingrediente 100% naturale bio, recunoscute pentru conținutul mare de nutrienți care hrănesc și regenerează organismul, oferind din plin energie pentru desfășurarea activităților cotidiene. Ghidul doctor Jensen pentru detoxifiere intestinală oferit a reprezentat metoda ideală de aprofundare a cunoștințelor despre atacul permanent al xenobioticelor și cum pot fi îndepărtate aceste toxine din organism.

Soluțiile oferite în cadrul cursului vizează eliminarea pe cât posibil a trigger-factorilor identificați, alături de modularea echilibrului redox prin intervenții terapeutice prooxidative, eliminarea focarelor microbiene, diete antiinflamatoare, creșterea energiei celulare (bacteriile fiind mari consumatoare de ATP, spoliind organismul de resursele energetice) și metode de relaxare neurovegetativă.

Rezultatele obținute pe termen lung prin metodele descrise în cadrul cursului fac inutilă administrarea tratamentului conservator, protejând astfel organismul de numeroasele efecte secundare și asigurând o calitate mai bună a vieții.

boli alergice, boli dermatologice
Articolul anterior
Nou! ArtroHelp Calm, antiinflamator natural!
Articolul următor
Zenyth la Conferința Națională de Medicina Familiei

Nu am găsit niciun rezultat.

1 comentariu. Leave new

  • Am facut mai multe cure de ColonHelp si sunt foarte multumit de acest produs. Chiar am simtit beneficiile lui. A disparut oboseala si somnolenta, durerile articulare au scazut in intensitate si am mai si slabit. Anul acesta insa, am descoperit Biogreens. Un produs deosebit.
    Administrez produsul de circa 2 luni si ma simt minunat. Sunt energic, dorm bine, nu mai am pofta de mancare. Aspectul pielii este luminos iar vergiturile aparute dupa slabire aproape au disparut. Biogreens este un produs cu adevarat deosebit.

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.