Cresterea fluxului bilei este o parte importanta a procesului de detoxifiere, deoarece bila transporta grasimile solubile impreuna cu toxinele stocate in ficat pentru a fi eliminate apoi prin scaun. Simptomele scaderii fluxului bilei sunt constipatia, pielea uscata, indigestia la 1-2 ore dupa luarea mesei, scaune tari si in cantitati mici. Toate aceste simptome pot fi rezolvate printr-o cura cu ColonHelp, un supliment cu fibre, 100% natural.
ColonHelp si afectiunile biliare
Prin continutul sau, produsul ColonHelp are capacitatea de a lega acizii biliari secundari in colon si de a scadea riscul cancerigen pe care il au acestia. Bilirubina, constituient al secretiei biliare, este colorantul principal al scaunului prin metabolitul ei, stercobilina. Multi dintre produsii de metabolism ai secretiei biliare sunt cancerigeni, de aceea utilizarea fibrelor vegetale din ColonHelp (care ii leaga) inlatura acest efect.
In tulburarile biliare trebuie remarcat de asemenea rolul hipocolesterolemiant al produsului ColonHelp. Calculii biliari sunt formati cel mai frecvent din colesterol, de aceea orice metoda de scadere a colesterolului este binevenita. Fibrele solubile din semintele de in si psyllium, introduse in formula ColonHelp, reduc nivelul colesterolului, favorizand eliminarea acestuia prin scaun.
Rolul vezicii biliare
Una dintre functiile ficatului este secretia permanenta a bilei, care se acumuleaza in vezica biliara (colecist), in intervalul dintre digestii. Cand consumam alimente grase, colecistul se contracta si isi varsa continutul in duoden, calea permanenta de eliminare a substantelor toxice spre emonctoriul intestinal. Atunci cand alimentele ajung in duoden, evacuarea vezicii se face prin contractia ei si deschiderea sfincterului Oddi, care se afla la nivelul orificiului de varsare in duoden.
[articol=2411, box-verde]Scurgerea bilei este defectuoasa atunci cand:
- activitatea ficatului este incetinita, uneori din cauza epuizarii prin supraalimentatie;
- bila este prea groasa sau incarcata de deseuri;
- vezica biliara si-a pierdut tonicitatea;
- functionarea sfincterului Oddi este spasmodica (tensiuni nervoase).
In aceste cazuri, bila stagneaza mai mult in vezica, se ingroasa, iar deseurile care se gasesc in ea incep sa se aglomereze pentru a forma mici calculi (nisip), care in timp se pot mari. Daca acesti calculi sunt mici, ei vor fi eliminati. Daca unul dintre calculi ramane blocat in canalul prin care este eliminat, apare criza biliara foarte dureroasa. Daca sunt mai mari, calculii raman in vezica si vor creste in continuare. Din acest motiv, vezica isi va pierde tonicitatea, iar scurgerea bilei va fi puternic perturbata.
Cand tulburarile devin prea mari, se recurge la extirparea vezicii biliare. Dupa extirparea vezicii biliare, evacuarea de bila va fi continua, nu va mai avea unde sa se acumuleze in intervalul dintre digestii. Astfel nu va mai exista surplus de bila disponibil in timpul meselor, de aceea este nevoie de o restructurare a dietei pentru ca digestia sa se faca in mod corect.
La nivel digestiv, bila este implicata in digestia corpilor grasi. La nivel intestinal, bila are functie antitoxica si de stimulare a peristaltismului. Se pare ca in unele cazuri, constipatia este cauzata de o carenta de bila si poate fi tratata prin stimularea secretiei biliare la nivelul ficatului.
Simptomele tulburarilor biliare
Tulburarile functionale ale ficatului si vezicii biliare se manifesta prin:
- tulburari digestive
- intoleranta alimentara, in special fata de grasimi (mese grase, oua, creme);
- greturi, ameteli;
- migrene dupa mese;
- gura cleioasa, limba alba;
- umflarea abdomenului, acumulare de gaze dupa mese;
- dureri la nivelul ficatului
- culoare galbuie a tenului
Persoanele care au probleme cu vezica biliara au predispozitie spre colica biliara, pot avea necazuri din pricina litiazei biliare sau din cauza inflamatiei acestui organ.
Colecistita si simptomele ei
Colecistita reprezinta inflamatia vezicii biliare din cauza infectiei bacteriologice sau calculilor biliari ce provoaca dureri in regiunea ficatului, care pot iradia in spate, spre umarul drept si care pot fi insotite de febra cu frisoane, stare generala proasta, in special dupa consumarea grasimilor, sosurilor condimentate, tocaturilor etc.
[articol=2412, box-verde]In 95% dintre cazuri, starea inflamatorie a vezicii biliare este determinata de inclavarea unui calcul la nivelul canalului cistic, pe care il obstrueaza, afectiune ce poarta denumirea de litiaza biliara. Gravitatea colecistitei acute este direct proportionala cu forma anatomo-patologica, cu intensitatea procesului obstructiv si infectios, cu varsta si cu dezechilibrele electrolitice si metabolice secundare.
Colicile hepatice (durerile) sunt unul dintre principalele semne ale prezentei colecistitei. Ele apar mai ales dupa suparari sau abuz de alimente grase si oua. Durerea este provocata de contractia prea brusca sau prelungita a vezicii inflamate. Aceasta contractie poate fi declansata de o stare de iritatie a sistemului nervos (emotii, suparari, enervari), care se rasfrange si asupra vezicii biliare.
Faptul ca sunt prezente greata sau varsaturile, eventual balonarile se explica si prin aceea ca si alte parti ale tubului digestiv (stomac, intestin) sufera in cursul unei colecistite, deoarece organismul este un tot in care functiile diverselor organe depind unele de altele.
De la colecistita acuta la colecistita cronica
O buna parte din colecistitele acute se vor transforma in cronice. Cele de factura nelitiazica (fara pietre) sunt mai frecvente la femei. Lambliaza, hiperfoliculismul, tulburarile dispeptice pot declansa si intretine procesul inflamator la nivelul vezicii biliare.
Simptomele vizeaza jena sau dureri in hipocondrul drept, cu sau fara legatura cu alimentatia, greturi, balonari dupa masa, varsaturi biloase, tulburari de colon iritabil. Tratamentul vizeaza tratarea tuturor afectiunilor care pot sa o intretina sau chiar sa o provoace. Astfel ca se vor trata afectiunile gastrice, duodenale, enterocolitice, pelviperitoneale sau endocrine.
De la colecistita la litiaza biliara
Daca colecistita nu se trateaza, cu timpul se pot forma pietre (calculi) in vezicula biliara, producandu-se asa-numita litiaza biliara. Pietrele sunt cel mai des formate din colesterol, o substanta care se gaseste in grasimi si care este eliminata prin ficat in bila.
Cand bila este supusa infectiei ca in colecistite sau sta prea mult timp neevacuata, anumite modificari in compozitia ei favorizeaza formarea pietrelor. Aceste pietre pot patrunde pe canalele biliare, provocand dureri sau pot ramane mult timp pe loc, umpland vezica si scotand-o din functiune, si astfel functia sa de rezervor nu mai poate fi indeplinita.
De aceea, rolul fibrelor vegetale din ColonHelp in scaderea colesterolului alimentar este foarte important. Fibrele vegetale sub forma de tarate din in si psyllium au capacitatea de a lega colesterolul alimentar, care este de regula absorbit in fluxul sangvin. De asemenea, ele leaga si grasimile saturate si produsii cancerigeni ai sarurilor biliare.
Dischinezia biliara
Dischineziile biliare sunt tulburari care apar in evacuarea bilei din vezica biliara. Acestea sunt favorizate de abateri de la regimul alimentar prin consumul exagerat de grasimi, sosuri, oua. Dischineziile biliare se manifesta prin dureri localizate in partea dreapta a abdomenului, asociate cu scaune diareice, greturi, varsaturi.
Dischineziile biliare sunt de mai multe tipuri, respectiv:
- Dischinezia biliara hipertona este o suferinta a cailor biliare care se manifesta prin cresterea tonusului vezicii biliare, fapt care stanjeneste evacuarea bilei in perioadele de golire a stomacului.
- Dischinezia biliara hipotona si cea atona se caracterizeaza prin scaderea si chiar absenta tonusului vezicii biliare, producand tulburari in procesul de evacuare a bilei.
In ceea ce priveste regimul alimentar in cazul persoanelor care au probleme cu bila sunt mentinute aceleasi recomandari ca si in cazul tulburarilor hepatice, si anume:
- evitarea abuzului de grasimi
- evitarea prajelilor
- consumul suficient de apa
Si nu uitati: o cura cu ColonHelp. Fibrele de in si psyllium din ColonHelp intervin in asimilarea grasimilor si ajuta bila sa functioneze corespunzator.
46 de comentarii. Leave new
Buna ziua. Am o intrebare… pot sa consum ColonHelp daca nu mai am fiere. Am fost operat de colecist in decembrie 2009 si de atunci cred ca am pus 10 kg, cateodata sunt balonat, obosit, dureri de cap, dimineata am o saliva urata si respiratie la fel.
Puteti consuma ColonHelp pentru detoxifierea organismului. Incepeti cura cu o doza mica (o jumatate de lingurita dozatoare – 4 g) si cresteti-o apoi in functie de toleranta.
Cât de des pot folosi acest produs?
O cura completa cu produsul ColonHelp dureaza 3 luni. Se fac doua astfel de cure de doua ori pe an, cu pauze de 3 luni intre ele. In pauzele dintre cure puteti lua ColonHelp ca supliment de fibre in alimentatie, dar in doza mai mica: 4-8 g zilnic.
am o piatra la ficat de 10 mm, nu se misca pentru ca e in mijlocul ficatului , as vrea sa stiu, ColonHelp o poate dizolva ?
ColonHelp ajuta functia de detoxifiere a ficatului. Pentru piatra insa trebuie sa va adresati medicului.
buna ziua.
as vrea sa stiu , daca in cazul in care am o piatra la colecist de 6,9 mm, descoperita ecografic, despre care mi s-a spus ca trebuie operata , dar care nu este o urgenta , pot sa fac cura cu colon help .
Da, puteti lua ColonHelp. Consumul de fibre duce la scaderea colesterolului, iar acest lucru previne formarea altor pietre. Este bine ca dupa operatie sa lasati sa treaca sase luni inainte de a face o cura cu produsul ColonHelp.
Buna ziua.am o piatra la fiere de 1,5cm descoprita ecografic.totodata unori simt un mic deranj in partea stg sub coasta,mai ales la volan.de asemeni uneori scaunul este cam moale si mai decolorat, ma simt balonat si an gaze.sa am colon iritabil sau altceva mai grav?pot lua colonhelp?cum se administreaza?va multumesc anticipat!
Pentru a vedea care este cauza durerii despre care vorbiti trebuie sa mergeti la un control medical. Daca se dovedeste ca suferiti de colon iritabil, o cura cu produsul ColonHelp va va fi de ajutor pentru ameliorarea simptomelor si reglarea tranzitului intestinal. ColonHelp se ia de doua ori pe zi, dimineata si seara.