Tulburările de ciclu/menopauză

Menopauza si ColonHelp

Dr. Michael T. Murray, in cartea „Menopauza“, afirma ca la nastere, corpul feminin are 1.000.000 de ovule, la pubertate − 400.000, la maturitate, in anii de fertilitate − 400, in jurul varstei de 50 ani ramanand doar cateva ovule. Aceasta deoarece pe masura ce femeile inainteaza in varsta, in organismul lor se petrec unele transformari, care au legatura cu cei doi hormoni (estrogenul si progesteronul), care sunt secretati din ce in ce mai putin. Pe acest fond apare menopauza, ale carei manifestari sunt transpiratiile nocturne, bufeurile, starea de oboseala accentuata, tulburarile cardiace, starile depresive. Pentru atenuarea acestor simptome, in unele cazuri se intervine cu terapia de substitutie hormonala − administrarea de estrogen si progesteron de sinteza. Atentie! Terapia de substitutie hormonala are efecte secundare serioase: cresterea riscului de cancer de san si endometru.

[articol=2350, box-verde]

In aceste conditii, mult mai bine venita este terapia cu hormoni din plante − asa-numitii fitoestrogeni. Acestia sunt hormoni similari celor naturali, de aceea nu produc reactii adverse asemanatoare hormonilor de sinteza. Fitoestrogenii din plante au atat proprietati estrogenice, cat si antiestrogenice. Aceasta asemanare face posibila alipirea lor de receptorii de estrogeni, dezvoltand efecte asemanatoare, dar mai slabe decat estrogenii. S-a demonstrat ca fitoestrogenii au efecte pozitive la nivel osos, cerebral si cardiovascular. De asemenea, intervin in prevenirea cancerului mamar. Una dintre cele mai bune surse de fitoestrogeni sunt semintele de in introduse in formula ColonHelp. Astfel, prin continutul sau in seminte de in (52%), ColonHelp este o solutie pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. ColonHelp este un produs 100% natural, fara efecte secundare.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Quebec a scos la lumina efectele deosebite ale fitoestrogenilor din seminte de in. Acestia au tinut sub observatie 200 de femei, aflate la menopauza, carora li s-au administrat zilnic cate 40 g seminte de in. Dupa un an, efectele neplacute ale instalarii menopauzei s-au redus cu 50% si, in plus, nivelul de colesterol rau (LDL) din sange a scazut cu 13%.

Cum actioneaza ColonHelp?

  • Restabileste echilibrul hormonal in premenopauza si menopauza;
  • Reduce riscul de cancer de uter, col, colon, san;
  • Protejeaza densitatea osoasa prin mentinerea nivelului de minerale in oase, reduce durerile in osteoartrite;
  • Reduce depresiile, palpitatiile, ametelile, migrenele, insomniile, iritabilitatea, anxietatea, stresul, stimuleaza activitatea sistemului nervos central;
  • Protejeaza sistemul cardiovascular, regleaza activitatea vasomotorie (responsabila de aparitia bufeurilor);
  • Regleaza nivelul de colesterol, previne ateroscleroza;
  • Previne uscarea mucoaselor;
  • Realizeaza echilibrul functional ficat − splina − stomac;
  • Relaxeaza uterul si impiedica prolapsul uterin;
  • Previne litiaza biliara;
  • Protejeaza functionarea rinichilor;
  • Normalizeaza temperatura corpului;
  • Reduce transpiratiile excesive;
  • Are efect antiinflamator;
  • Are efect dermatoprotector (in acnee, riduri, uscarea si descuamarea pielii);
  • Are proprietati antivirale, antibacteriene, antifungice;
  • Are efect hepatoprotector;
  • Mentine tonusul muscular;
  • Micsoreaza manifestarile digestive neplacute ale menopauzei (balonari, dureri);
  • Prin continutul de fibre confera satietate si previne aparitia obezitatii.

ColonHelp este recomandat femeilor aflate la menopauza si datorita continutului de acizi grasi esentiali omega 3 din semintele de in. Astfel, ColonHelp are un rol esential in protectia membranei celulare, in termoreglare, in protectia tesuturilor, in producerea energiei necesare organismului, in reducerea riscului de aparitie a afectiunilor coronariene, in reglarea tensiunii arteriale, in stimularea pierderii in greutate.

Ce este menopauza?

Menopauza este un moment important in viata femeilor, constituind semnalul pentru terminarea perioadei de reproducere. Este o stare fiziologica ce se instaleaza intre 45 si 55 de ani, principala caracteristica fiind incetarea definitiva a ciclului menstrual. In unele cazuri, menopauza poate fi precoce, putand aparea chiar si inainte de 40 ani.

Menopauza poate fi precedata de cativa ani de premenopauza, in care apar menstre neregulate cu o serie de manifestari asemanatoare menopauzei (astenie, irascibilitate, anxietate, senzatia de ameteala, transpiratii nocturne si o stare de hipersensibilitate cu repercusiuni psihice).

Simptomele menopauzei

Simptomele care apar la premenopauza sau la menopauza sunt consecinte ale scaderii secretiei de estrogen si progesteron. In categoria acestor simptome intra:

  • Transpiratiile nocturne (preponderent pe fata, ceafa si intre sani);
  • Bufeurile (afecteaza intre 75% si 85% dintre femei);
  • Starea de oboseala accentuata;
  • Anxietatea, depresia nervoasa;
  • Tulburarile cardiace (dureri precordiale, aritmie, palpitatii);
  • Tulburarile respiratorii (senzatia de presiune toracica, greutate in respiratie);
  • Scaderea capacitatii de concentrare sau a memoriei;
  • Vaginita atrofica (usturimea sau durerea in timpul actului sexual si infectiile urinare);
  • Disparitia totala a lubrifierii vaginale.

O data cu instalarea menopauzei apar mai multe complicatii, determinate de incetarea protectiei hormonale de care a beneficiat femeia pana acum: osteoporoza (demineralizarea osoasa); cresterea riscului de boli cardiovasculare (la acest nivel de varsta, femeile ajung la acelasi risc cu cel al barbatilor) si aparitia tulburarilor sistemului nervos (depresii, frica, iritabilitate, insomnii, nesiguranta). Pana la menopauza, hormonii estrogeni feminini sunt un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a hipercolesterolemiei. Dupa menopauza, nivelul hormonilor feminini scade si creste automat riscul de afectiuni vasculare sau coronariene. Prin continutul de fitoestrogeni, ColonHelp previne aceste complicatii ale menopauzei. Osteoporoza, bolile cardiovasculare nu sunt inevitabile, fitoestrogenii incetinesc sau opresc demineralizarea osoasa, in acelasi timp sunt un factor protector cardiovascular. Totul este ca tratamentul sa fie instituit la timp.

Semintele de in reduc nivelul de colesterol la femeile aflate la menopauza, arata un studiu efectuat la Oklahoma State University (SUA). Femeile participante la studiu au primit cate 30 g seminte de in zilnic, ca sursa de fitoestrogeni, acizi grasi esentiali omega 3 si fibre. Dupa trei luni s-a observat o scadere a colesterolului total cu 7% si a celui rau cu 10%. Studiul cercetatorilor de la Oklahoma State University a aratat ca semintele de in pot reduce riscul de boli cardiovasculare la femeile aflate la menopauza, prin reducerea nivelului de colesterol.

Asa ca apelati cu incredere la ColonHelp!

Ce este terapia de substitutie si care sunt riscurile ei?

[articol=2352, box-verde]

Pentru ameliorarea simptomelor menopauzei este recomandata terapia de substitutie hormonala. Hormonoterapia este o terapie de substitutie, care consta in administrarea de estrogen si de progesteron. Aceasta terapie inlatura simptomele vasomotorii dupa trei luni de administrare si previne manifestarile menopauzei.

Tratamentul cu estrogeni si progesteron de sinteza prezinta un grad ridicat de risc. Riscul de cancer de endometru sau san creste cu 30% la femeile care urmeaza terapia de substitutie hormonala. Alte reactii adverse la acest tratament pot fi: cresterea in greutate, acnee, cresterea parului in zone nedorite, sindrom premenstrual, scurgeri vaginale, greturi, retinere de lichid in organism, dureri de sani, pietre la vezica biliara, cheaguri de sange ce pot provoca infarct, accident vascular, tromboze venoase.

O alternativa mult mai sanatoasa este ColonHelp, o formula naturala, cu un continut ridicat de hormoni de origine vegetala. S-a demonstrat ca fitoestrogenii din semintele de in atenueaza cu 85% simptomele care caracterizeaza menopauza: bufeurile, insomnia, ametelile, transpiratia abundenta etc.

Riscul de boala cardiovasculara si de osteoporoza creste foarte mult o data cu instalarea menopauzei. In aceste cazuri sunt recomandati fitoestrogenii (substante cu proprietati hormonale) pentru a compensa lipsa hormonilor sexuali feminini si pentru a proteja sistemul cardiovascular. Un studiu efectuat la Oklahoma State University le-a propus femeilor aflate la menopauza sa ia cate 40 g seminte de in macinate, 1.000 mg calciu si 400 UI vitamina D zilnic, timp de 3 luni. Semintele de in contin fitoestrogeni, substante care au proprietati similare hormonilor sexuali feminini si care amelioreaza simptomele menopauzei.

La sfarsitul studiului s-a observat o atenuarea simptomelor menopauzei (bufeuri, insomnie, ameteli) si o scadere a colesterolului cu 4,7% si a trigliceridelor cu 12,8%.

ColonHelp si sindromul premenstrual

[articol=2354, box-orange]

ColonHelp le este de ajutor si femeilor care nu au ajuns la menopauza, celor care sufera de sindrom premenstrual. In viata reproductiva a femeii apare ciclic o seama de manifestari care au legatura cu menstruatia (dereglari neuropsihice, vasculare si endocrino-metabolice). 60% dintre femei fac forme minore de sindrom premenstrual, 20%-40% au o scadere a randamentului de munca, iar 5%-8% au o adevarata incapacitate temporara de munca.

Aceste manifestari sunt:

  • Senzatia de tumefactie dureroasa a sanilor, care precede cu 5-7 zile sau mai mult menstruatia;
  • Simptome gastro-intestinale: balonare, dureri abdominale, constipatii sau diaree, bulimie sau anorexie, dereglari de gust, greturi, voma;
  • Edeme ale extremitatilor;
  • Afectiuni ale pielii (acnee, prurit cutanat);
  • Dereglari psihice (schimbarea frecventa a dispozitiei, hiperexcitatie, slabirea atentiei, fatigabilitate, agresivitate, insomnie, frica);
  • Simptome neurologice (cefalee, ameteli, hipertensiune);
  • Dereglari ale sistemului osteoarticular (dureri in articulatii, spate, dureri musculare);
  • Simptome renale − retentia de apa in organism.

ColonHelp s-a dovedit a fi un ajutor important in sindromul premenstrual prin actiunea fitoestrogenilor pe care ii contine si prin acizii grasi esentiali omega 3. Acestia au un efect important in ameliorarea simptomatologiei sindromului premenstrual.

Articolul anterior
Artrita /durerile articulare
Articolul următor
Polipii intestinali

Nu am găsit niciun rezultat.

78 de comentarii. Leave new

  • Bună ziua. În urma vizionării emisiunii de la Prima TV, „Ajutor, vreau să slăbesc!”, am decis să vă scriu și să vă rog să-mi răspundeți dacă acest ColonHelp ajută și în curele de îngrășare. Menționez faptul că am 40 de ani și o greutate de 40-42 Kg, iar de când mă știu încerc tot felul de diete și… nimic. Vă mulțumesc

  • @Mirela: Ce inaltime aveti? Ati fost la medic pentru a vedea care este cauza? Analizele cum sunt? Incercati mai bine ColonHelp Junior, produs cu efect vitaminizant.

  • Buna ziua! Eu inca nu am intrat la menopauza dar simt ca ma apropii cu pasi repezi si imi este groaza de acesta perioada. Nici nu stiu cum sa reacitonez, cred ca este si o probleme psihica dar ma ingrijoareaza si schimbarile din organism. Am decis ca voi incerca pe cat posibil sa am un stil de viata sanatos si sa ma ocup mai mult de eliminarea toxinelor acumulate in timp din organism pentru a face acesta probleme mai usoara.

  • Buna! Am 17 ani si de cand a debutat menstra am dureri de burta inainte de prima zi. Ma simt rau, imi creste pofta de dulce si ma doare capul. Pot sa consum unul dintre produsele Zenyth? Daca nu am 18 ani impliniti pot sa fac comanda la dvs? In ce conditii? Multumesc!

  • @Luiza: Poti consuma ColonHelp, ColonHelp Detox Forte sau ColonHelp Probiotic Forte in doza redusa (o lingurita pe zi). Poti achizitiona oricare produs prin comanda telefonica (021.3.000.000) sau online (https://www.zenyth.ro/comanda/produse.php).

  • Zenovia Pop
    3 iulie 2013 12:07 pm

    Nu sunt periculosi fitoestrogenii daca ii luam dupa ureche? Nu medicul ginecolog prescrie o reteta cu anumit tratament pe care sa-l iei cand debuteaza menopauza? Am pe cineva in familie care asa a procedat. Merci mult

  • @Zenovia Pop: Daca medicamentele pot fi evitate este indicat sa faceti asta. Descigur, acest lucru se stabileste impreuna cu medicul. La persoanele sanatoase, aportul de fotoestrogeni din plante nu este periculos.

  • Sindromul premenstrual mi se pare foarte greu de tinut in frau! Durerile de spate si abdoment sunt foarte mari si recurg la antiinflamatoare! Nu am ce sa fac!!!

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.