Placa mucoidă, cunoscută în literatura medicală şi sub denumirea de „biofilm” („peliculă de sedimente”), se dezvoltă în interiorul intestinelor, pe pereţii mucoasei. Prezenţa acesteia inhibă absorbţia corectă a nutrienţilor şi oferă un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor şi paraziţilor. Prezenţa plăcii mucoide în interiorul intestinelor a fost asociată cu o serie întreagă de boli, rezultate din starea creată de aceasta în colon.

Se estimează că un adult deține, în medie, între 2,265 – 9,06 kg de alimente nedigerate în organism. Placa mucoidă se creează din cauza consumului pe termen lung al alimentelor nesănătoase, a consumului de medicamente, a stresului, dar şi din cauza mediilor toxice în care trăim sau a altor situaţii care determină organismul să secrete mucus în „canalele sale alimentare“ (alimentary canals) şi în organele tubulare. Mucusul încearcă să protejeze organismul de substanţele care pot afecta pereţii mucoasei. În mod normal, acest lucru nu ar cauza probleme pe termen lung dacă organismul ar putea elimina acest mucus în mod eficient în zilele următoare acumulării, după ce sursa toxinelor este eliminată din dietă sau din mediul înconjurător.

Totuşi, dacă o persoană continuă să consume alimente nesănătoase, să fumeze sau să ia medicamente în mod iraţional, mucusul se adună şi formează un fel de „peliculă”, foarte dificil de eliminat din organism.

„Cel puțin 90% dintre toate bolile provin de la impurităţile interne!” (Dr Smokey Santillo)

Placa mucoidă ia forma colonului şi este foarte greu de detectat

Formarea plăcii mucoide se explică prin „unirea” celulelor din mucoasă cu bacteriile care trăiesc în intestine, producându-se astfel un fel de „peliculă”. Iată ce afirmă Wikipedia cu privire la această combinaţie: „Aceste celule unite sunt adesea încorporate într-o matrice de auto-produs de substanţă polimerică extracelulară (EPS). Biofilmul EPS, care este menţionat ca o depunere de sedimente (deşi nu tot ce e descris ca o mâzgă este biofilm), este un conglomerat polimeric compus, în general, din ADN extracelular, proteine şi polizaharide”. Un alt studiu ştiinţific prezintă mai detaliat analiza biofilmelor bacteriene prezente în întreg tractul gastrointestinal uman. Păreri ale cercetătorilor avizaţi legate de formarea a ceea ce numim „biofilm” puteţi găsi aici şi aici.

Această peliculă poate fi foarte subţire sau poate ajunge chiar până la 0,6 cm grosime, având o consistenţă cauciucată.

Este greu de detectat în timpul unei colonoscopii deoarece se pliază foarte bine pe pereţii intestinelor şi chiar ia forma colonului. Cu toate acestea, existenţa ei a fost confirmată în timpul autopsiilor sau în cazul persoanelor care au efectuat o profundă curăţire a colonului.
Placa mucoidă oferă un mediu propice pentru paraziţi, bacterii dăunătoare şi ciuperci care, la rândul lor, inhibă digestia şi otrăvesc organismul. O mare parte dintre mineralele alcaline rezervate organismului se epuizează şi devine necesar ca organismul să consume minerale din rezervele sale cele mai adânci (cum ar fi calciul din oase), în încercarea de a păstra un pH corect pentru sânge şi de a susţine funcţiile vitale ale corpului. În acelaşi timp, se încearcă neutralizarea acizilor creaţi de organismele aflate în interiorul colonului şi a acizilor proveniţi din mâncarea consumată. Această situaţie creşte aciditatea organismului şi este asociată cu numeroase boli şi chiar cancer de către medicii specialişti şi nutriţionişti. Teoria spune că, dacă ar fi perfect sănătos, „sistemul” nu ar produce nici un fel de placă mucoidă.

„Dacă intestinele sunt bolnave, vei fi bolnav şi tu”

Placa mucoidă opreşte colonul în importanta sa funcţie de a asimila substanţele nutritive şi de a elimina în mod optim „deşeurile”. Acest lucru slăbeşte organismul, făcându-l mai vulnerabil la boli. Pentru o stare bună de sănătate este important să se menţină colonul sănătos şi să se evite acumulările de mucus.

„Simptomele bolii (cauzate de placa mucoidă) sunt un efort al organismului de a elimina deşeurile, mucusul şi toxinele. Acest sistem sprijină în modul cel mai natural şi perfect corpul uman. Pentru a fi vindecat, organismul trebuie să fie curăţat de deşeuri şi materii străine, de mucusul şi toxinele acumulate încă din copilărie” (Professor Arnold Ehret).

„Colonul „hrănește” fiecare organ, țesut și celulă din corpurile noastre, așa că atunci când alimentele care ajung în sistemul digestiv sunt contaminate sau de proastă calitate, celulele și organele vor fi compromise și se vor dezvolta lent și ineficient. Deci, în timp ce placa mucoidă este „naturală”, în sensul că este produsă de intestine, cel mai nefiresc lucru este dat de faptul că prezența ei în cantităţi mari indică un grad înalt de îmbolnăvire a intestinelor. În cazul în care intestinele sunt bolnave, vei fi bolnav şi tu”. (Dr. Charles Partite N.D)

Site-uri de confirmare, mărturii, fotografii

Există numeroase site-uri sau bloguri de specialitate care aduc informaţii despre existenţa şi dezvoltarea plăcii mucoide, chiar dacă se folosesc şi alte denumiri, unele dintre ele cu un pronunţat caracter ştiinţific (suprafaţă mucoidă, material mucoid, materie mucoidă, coardă mucoidă, biofilm, hipertrofie adaptivă, amiloidoză etc.). Dintre aceste site-uri, menţionăm doar câteva: medicalinsider.com, purushas.com, cleanse-me-healthy.com etc. Acestea confirmă că dietele moderne sunt adesea sărace în fibre naturale, dar bogate în alimente care facilitează producerea de mucus. Prin eliminarea plăcii mucoide, sistemul digestiv va fi capabil să funcţioneze mai eficient, iar organismul nu va mai fi expus unui număr atât de mare de toxine.

Dr. Mehmet Oz vorbeşte despre detoxifiere şi nu omite curăţarea colonului, pentru că acest organ produce substanţe chimice, atât sănătoase, cât şi nesănătoase. Colonul trebuie ajutat în mod regulat în împlinirea rolului său de a elimina substanţele toxice înainte ca acestea să ajungă în fluxul sangvin.

De asemenea, o gamă largă de testimoniale legate de tema plăcii mucoide vine să confirme şi să întărească existenţa acestei afecţiuni. Nu mai puţin importante în susţinerea acestui subiect sunt fotografiile, unele dintre ele de-a dreptul şocante pe curezone.com.

 

bacterii, biofilm, placă mucoidă
Articolul anterior
Cum se realizează detoxifierea organismului
Articolul următor
Totul despre detoxifiere și toxinele din colon

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.