Sănătatea colonului se citește pe piele

Nu multă lume cunoaşte faptul că starea de sănătate a colonului se reflectă în starea de sănătate a pielii. Colonul şi pielea sunt organe care interacţionează cu mediul înconjurător, absorb şi emit chimicale, apă şi alte produse metabolice. Intestinul gros este cel mai mare organ intern al corpului, scopul său fiind de a absorbi alimente, nutrienţi şi apă. Funcţia pielii nu este doar de a organiza toate celelalte organe, ţesuturi, vase de sânge şi muşchi la un loc, ci şi de a permite organismului să respire. Poate fi considerat chiar un organ de respiraţie întrucât inhalează şi expiră.

O altă funcţie a pielii este de a elimina toxinele. Transpiraţia nu are doar rolul de a răci pielea, ci deschide porii şi excretă toxine. Acesta este un motiv pentru care oamenii care folosesc deodorante şi antiperspirante cu substanţe chimice riscă să dezvolte diferite tipuri de cancer de piele, întrucât aceste produse blochează posibilitatea organismului de a elimina toxinele prin piele. Când te uiţi la cineva care suferă de probleme de piele, acesta este un indiciu clar că ceva similar se întâmplă în colonul său.

Beneficiile intestinelor sănătoase

Atunci când colonul este sănătos, nu transportă alimente nedigerate, ci mai degrabă fitonutrienţi din fructele şi legumele proaspete, îşi poate îndeplini în mod eficient funcţiile sale. O persoană care are un colon sănătos va arăta acest lucru şi prin intermediul tenului, pielea sa arătând mai tânără. Acest lucru ajută la explicarea faptului că oamenii care consumă în mod frecvent suc de fructe şi legume proaspete au o piele vizibil mai sănătoasă. Explicaţia ar fi că sucul nu este doar hrănitor pentru pielea lor, ci ajută şi la curăţarea colonului. Întregul lor sistem digestiv devine mai sănătos, iar pielea lor reflectă acest nivel îmbunătăţit de sănătate.
De asemenea, probioticele sunt bune atât pentru colon, cât şi pentru piele din aceleaşi motive. Intestinul gros poate fi menţinut sănătos prin crearea unui mediu propice pentru bacteriile folositoare. Avem nevoie de bacteriile din intestine pentru a fi sănătoşi dintr-o varietate de motive, unele dintre ele fiind abia cercetate de către oamenii de ştiinţă. Pielea sănătoasă oferă, de asemenea, terenul potrivit pentru bacteriile prietenoase, pentru împiedicarea dezvoltării bacteriilor dăunătoare.

Importanţa apei pentru digestie şi piele

O altă similitudine între aceste două organe se referă la reacţia pozitivă întâlnită în cazul unei diete ce conţine suficientă apă. În cazul unei persoane care este deshidratată cronic, acţiunea peristaltică a colonului este redusă, iar materiile fecale rămân mai mult timp în organism, eliberând toxine şi otrăvind corpul. De fapt, apa ajută în principal prin lubrifiere la circulaţia materiilor fecale prin colon.
De asemenea, apa este importantă şi pentru menţinerea pielii sănătoase şi catifelate. Practic, fără apă, toate ţesuturile din organism devin „paralizate” la nivel celular, încep să se contracte şi îşi pierd capacitatea de a funcţiona în mod corespunzător. Acestea sunt în imposibilitatea de a realiza lucrurile de bază pe care fiecare celulă trebuie să le facă pentru a supravieţui, printre care extragerea substanţelor nutritive şi eliminarea deşeurilor metabolice.

Păstraţi-vă ţesuturile flexibile

La o privire mai atentă, veţi putea constata că persoanele care beau multă apă şi nu consumă băuturi care să le deshidrateze, cum ar fi sucurile, cafeaua sau băuturile ce conţin zahăr, tind să aibă o piele mai sănătoasă. De asemenea, astfel de persoane au şi intestinele sănătoase, chiar dacă acest lucru nu se observă din exterior. O altă asemănare interesantă între cele două organe este că ambele beneficiază de nutriţie, care le permite să funcţioneze sănătos datorită flexibilităţii ţesuturilor. Mineralele, cum ar fi dioxidul de siliciu şi anumite tipuri de substanţe nutritive cum ar fi colagenul, pot ajuta în acest proces, iar o bună asimilare a proteinelor este, de asemenea, crucială.
Un ţesut sănătos al colonului este un ţesut flexibil, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul pielii. O piele sănătoasă arată la fel după întindere şi nu prezintă semne de uzură sau de rupere. Atunci când o persoană suferă deficienţe nutriţionale, în special legate de anumite minerale şi aminoacizi, începe să se piardă flexibilitatea fibrelor de proteine din toate celulele corpului, acest lucru putând afecta pielea şi colonul, dar şi alte organe.
Atunci când observăm că o persoană parcă îmbătrâneşte prea rapid, cum se întâmplă adesea în cazul fumătorilor spre exemplu, asistăm de fapt la rigidizarea ţesutului conjunctiv fibros din pielea acestora. În acelaşi timp, se pierde eficienţa fiziologică la nivelul rinichilor şi a ficatului, reducându-se capacitatea acestora de a elimina toxinele din sânge. Astfel, se pierde eficienţa procesului metabolic în intestinul gros, intestinul subţire, creier sau inimă, iar pielea reflectă acest lucru. Altfel spus, pielea dumneavoastră reprezintă o modalitate foarte bună de a obţine o privire rapidă asupra stării generale de sănătate, nu doar a tractului digestiv şi a colonului.
Dacă doriţi un sistem digestiv sănătos, tot ceea ce trebuie să faceţi este să adoptaţi un stil de viaţă sănătos. Aceleaşi lucruri care irită pielea pot irita foarte uşor şi tractul digestiv. Dacă există ceva care vă provoacă acnee, erupţii cutanate, eczeme sau orice alte probleme ale pielii, sunt şanse ca acelaşi lucru să se întâmple şi la nivelul intestinului gros.
De aceea, trebuie să consideraţi organismul ca un întreg. Un organ poate reflecta starea de sănătate a unui alt organ sau chiar a întregului organism. Puteţi afla o mulţime de lucruri de la piele şi chiar de la unghii sau ochi. Tot ce trebuie să faceţi este să acordaţi o atenţie deosebită corpului dumneavoastră pentru interpretarea semnelor evidente de sănătate sau boală.

Cum ajută ColonHelp la sănătatea pielii?

ColonHelp, prin compoziţia sa de fibre vegetale, are un efect deosebit de benefic asupra sănătăţii pielii noastre. Fibrele introduse în formula ColonHelp asigură o detoxifiere eficientă a organismului şi menţin sănătatea şi tinereţea pielii astfel:
• ColonHelp ajută la reglarea tranzitului intestinal, reducând stagnarea substanţelor toxice la nivelul colonului, evitând în acest mod autointoxicarea.
• ColonHelp leagă substanţele iritante sau nocive (cum ar fi acizii biliari), reducând incidenţa iritaţiilor la nivelul tegumentului.
• ColonHelp are o acţiune binefăcătoare asupra stării generale de sănătate, lucru care se reflectă fidel asupra pielii.

, ,
Articolul anterior
Mirosul corpului mai plăcut

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.