Facem dus de doua ori pe zi, ne spalam pe dinti de cel putin doua ori pe zi, ne spalam parul o data la doua zile. Totul pentru exterior, pentru a arata bine, pentru a avea un zambet stralucitor. Ce facem insa cu interiorul? Ce facem cu colonul, numit „groapa de gunoi“ a organismului? Detoxifierea colonului este o necesitate in conditiile vietii moderne! Stiati ca in colonul unui adult se pot gasi reziduuri intarite si depuse pe peretii intestinali, care pot afecta greutatea noastra? Cum omul modern este mereu in cautarea greutatii ideale, ganditi-va ce ar insemna sa urmati o cura de detoxifierea colonului si sa scapati de aceste deseuri?

Credeti sau nu, fara o cura de detoxifierea colonului, aceste deseuri provoaca nu doar crestere in greutate, ci si constipatie, sindromul de colon iritabil, balonari, dureri de stomac, oboseala cronica.

Asa cum am invatat regulile elementare de igiena, la fel ar trebui sa facem si cu regulile igienei intestinale, regulile de detoxifierea colonului. Incercati sa nu deveniti victima propriului colon si sa reactionati! Incepeti acum o cura de detoxifierea colonului!

E vremea sa luati masuri:

– Cresteti consumul de fibre alimentare pentru detoxifierea colonului!

– Folositi tehnicile de irigare a colonului!

– Folositi spalaturile rectale pentru a ajuta detoxifierea colonului!

Detoxifierea colonului deficitara inseamna in primul rand tulburari digestive cronice, care se asociaza cu oboseala, insomnii, probleme nervoase si mentale, dureri menstruale si artrite. Pe termen lung, detoxifierea precara a colonului si problemele de tranzit intestinal pot duce chiar la boli cardiace, cancer, reumatism, probleme ale sistemului nervos.

Colonul si detoxifierea colonului

Cum se desfasoara detoxifierea colonului? Colonul (intestinul gros) elimina elementele din hrana care nu au fost asimilate in timpul digestiei. Colonul are rolul de a absorbi apa pentru a concentra materiile fecale, care sunt in stare lichida la iesirea din intestinul subtire. Pentru ca scaunul sa aiba o consistenta normala si ca detoxifierea colonului sa se desfasoare corespunzator, trebuie sa fie resorbita 86% din apa. Daca este resorbita mai multa apa, scaunul devine prea tare, iar daca este resorbita mai putina, scaunul devine prea fluid, iar detoxifierea colonului are de suferit. In mod normal, deseurile provenind din alimentatie sunt eliminate in 18-24 de ore dupa ce alimentele au fost ingerate. Daca detoxifierea colonului este necorespunzatoare, deseurile intarzie mai mult in intestin si incep sa se depuna pe peretii intestinului.

In timp, in lipsa unui program de detoxifierea colonului, aceste depuneri de materii fecale pot ajunge la cativa centimetri grosime. Din acest motiv, vitaminele si sarurile minerale care in mod normal erau absorbite la nivelul colonului sunt eliminate. Astfel, detoxifierea colonului deficitara poate fi la originea carentelor nutritionale.

Scaun de doua ori pe zi

[articol=2128, box-verde]

Detoxifierea colonului se realizeaza prin eliminarea scaunului. Scaunul este format din celule care se descuameaza de pe epiteliul intestinal, din bacterii, din substante pe care organismul le elimina prin bila, prin sucul pancreatic. Scaunul mai contine fibre vegetale (celuloza, lignina), care asigura detoxifierea colonului, fiind foarte rezistente la actiunea bacteriilor.

Moartea incepe in colon, spun specialistii. 58 de milioane de americani sufera de sindromul de colon iritabil, dintre care 80% sunt femei. Iar cancerul de colon este a doua forma de cancer ca incidenta dupa cel de plamani. Va sperie cifrele acestea? Atunci este vremea sa faceti putina curatenie intestinala, sa faceti o cura de detoxifierea colonului. Detoxifierea colonului este unul dintre mijloacele prin care organismul este ajutat sa se reechilibreze.

[articol=2130, box-orange]

Bolile nu se manifesta niciodata in locul unde se afla cauzele lor. Potrivit studiilor, majoritatea pacientilor afectati de boli cronice si degenerative au nevoie de detoxifierea colonului, ei prezinta tulburari intestinale cu multi ani inainte de declansarea bolilor cronice care ii trimit la medic.

Postul, spalaturile intestinale si modificarea alimentatiei pot pune capat acestor dezechilibre si pot asigura detoxifierea colonului de care avem atata nevoie.

Pentru detoxifierea colonului, corpul nostru trebuie sa aiba posibilitatea sa elimine toxinele din tesuturi. In acest scop intervin produsele detoxifiante, produsele cu efect purgativ si laxativ. Acestea asigura detoxifierea colonului, prin imbunatatirea tranzitului intestinal si cresterea continutului in apa al materiilor fecale, prin stimularea directa a motilitatii intestinale, prin retinerea apei in intestin si inmuierea directa a scaunului.

Detoxifierea colonului si ColonHelp

Prima optiune in detoxifierea colonului, si cea mai simpla de altfel, este cresterea consumului de fibre. Ce fac fibrele pentru detoxifierea colonului? Fibrele se comporta asemenea unui burete care absoarbe impuritatile, gazele si toxinele. Fibrele accelereaza tranzitul intestinal, reducand timpul in care substantele periculoase intra in contact cu peretii intestinului si asigurand detoxifierea colonului. Dar cum crestem consumul de fibre pentru a favoriza detoxifierea colonului, cand toata ziua alergam de colo, colo? Ritmul in care isi duce viata omul modern, dar si alimentele rafinate saracite in fibre il impiedica sa aiba un aport suficient si constant de fibre. Daca va aflati in aceasta situatie, atunci ColonHelp este solutia pentru detoxifierea colonului. ColonHelp este un supliment 100% natural, cu fibre din seminte de in si psyllium, care absorb toxinele si asigura detoxifierea colonului.

Psylliumul contine 60%-70% fibre solubile, de opt ori mai multe decat ovazul, recunoscut ca sursa buna de fibre. Fibrele de psyllium incep detoxifierea colonului imediat ce au ajuns in intestin. Fibrele creeaza o masa gelatinoasa, se umfla, absorb toxinele si contribuie la evacuarea substantelor toxice depuse in curburile sau fisurile colonului.

ColonHelp contine de asemenea seminte de in, necesare pentru detoxifierea colonului. Pe langa fibre, semintele de in sunt bogate in acizi grasi esentiali omega 3, cu efect emolient pentru peretii intestinului. Datorita acizilor omega 3, detoxifierea colonului cu ColonHelp nu produce iritatii, asa cum se intampla in cazul laxativelor.

Fibrele din semintele de in si de psyllium, impreuna cu celelalte ingrediente ale produsului ColonHelp, favorizeaza detoxifierea colonului prin eliminarea materiilor nedigerate care pot intra in fermentatie si pot impiedica absorbtia nutrientilor.

Detoxifierea colonului cu plante

Una dintre cele mai importante cai de detoxifiere a organismului este aparatul digestiv si, in special, colonul. Detoxifierea colonului inseamna de fapt detoxifierea intregului organism. In colon se acumuleaza numeroase bacterii si agenti patogeni, resturi de degradare, care provoaca atat diaree, cat si constipatie si accentueaza nevoia de a urma o cura pentru detoxifierea colonului.

In constipatiile cronice sunt recomandate purgativele naturale. In aceasta categorie intra toate plantele care contin derivati oximetil antrachinonici, asa cum sunt crusinul, senna, aloe, reventul etc. Pentru detoxifierea colonului si tratarea constipatiei, aceste plante se vor folosi limitat, adica maximum sase zile pe luna, la intervale de cinci zile, nu continuu.

Derivatii antracenici din aceste plante determina cresterea peristaltismului intestinal si stimuleaza detoxifierea colonului. Daca insa abuzam de aceste plante, derivatii antracenici pot da dependenta. De asemenea, cercetari recente incrimineaza derivatii antracenici din crusin, aloe, revent, senna pentru cresterea riscului de cancer colorectal.

Atentie la laxative!

ColonHelp, folosit in cure pentru detoxifierea colonului, nu creeaza dependenta, laxativele − da.

In multe cazuri, pentru detoxifierea colonului, pentru rezolvarea problemelor intestinale, a constipatiei sunt recomandate laxativele. Din nefericire, acestea nu rezolva problema constipatiei decat pe moment, pe termen lung creand dependenta. Produsul natural Colonhelp nu creeaza dependenta. Detoxifierea colonului cu ColonHelp este lipsita de efecte adverse!

Specialistii atrag atentia in special asupra produselor laxativ-purgative pe baza de siminichie, crusin, clorura de magneziu, folosite pentru detoxifierea colonului. Acestea au doua inconveniente:

  • mobilizarea apei in tubul intestinal duce la un amestec apos alcatuit din scaun lichid, iritant. Detoxifierea colonului, respectic eliminarea scaunului, se face concomitent cu eliminarea sarurilor minerale. Urmarea acestor inflamatii repetate este dependenta de laxativele respective, nicidecum detoxifierea colonului.
  • mobilizarea apei intestinale este provocata de o stare inflamatorie si de iritarea mucoasei intestinale, din cauza laxativului, a carui utilizare repetata va favoriza aparitia unei alte boli intestinale − colita spasmodica (o alternanta intre constipatie si diaree, insotita de dureri si de balonari). In acest context, despre detoxifierea colonului nici nu poate fi vorba.

Spalaturi rectale pentru detoxifierea colonului

La persoanele care se hranesc prost mai multi ani si la care depunerile de deseuri pe peretii intestinali sunt destul de mari, regimul alimentar bogat in fibre trebuie asociat cu spalaturile intestinale. Doar astfel se realizeaza detoxifierea colonului. Nici o afectiune cronica nu va disparea atat timp cat colonul nu va fi curatat complet prin spalaturi rectale regulate, printr-o cura adecvata de detoxifierea colonului. Pentru inceput sa fac una-trei spalaturi pe saptamana, timp de doua-sase luni, in functie de boala si de indicatiile medicale. Durata spalaturilor pentru detoxifierea colonului este stabilita de catre medic in functie de unele criterii clinice: starea limbii, mirosul scaunului, reglarea tranzitului intestinal, starea generala etc.

In general, pentru rezultate bune in detoxifierea colonului, spalaturile se fac regulat timp de doua-patru luni. Detoxifierea colonului, respectiv spalaturile trebuie reluate daca se observa revenirea evolutiva a bolii, aparitia scaunului cu miros urat, revenirea tulburarilor intestinale (balonari, constipatie). Spalaturile pentru detoxifierea colonului pot fi facute zilnic atunci cand se doreste o actiune terapeutica rapida, in cazurile de cancer, pusee de scleroza in placi sau poliartrita cronica evolutiva. In tratamentul poliartritei cronice evolutive, inainte de inceperea curei de vaccinuri este bine sa se faca o cura de detoxifierea colonului. In caz contrar, exista riscul de recidiva in timpul tratamentului, corelata cu stimularea excesiva a sistemului imunitar.

Detoxifierea colonului si clismele cu cafea

Pentru detoxifierea colonului actioneaza si spalaturile intestinale (clismele) cu cafea. De altfel, clismele cu cafea sunt parte integranta a terapiei Gerson, metoda de detoxifierea colonului folosita in cancer. Dr Max Gerson, cel care a pus la punct aceasta terapie, le-a facut pacientilor sai clisme cu cafea, alaturi de un regim bogat in legume si fructe in stare cruda, dar fara carne, lapte, branza si oua. Efectele acestor clisme sunt diminuarea durerilor in cancer si detoxifierea colonului, prin eliminarea masiva de toxine. Studiile arata ca clismele cu cafea actioneaza si asupra ficatului favorizand detoxifierea.

Spalaturile rectale, ca metoda de detoxifierea colonului, au si unele contraindicatii − ocluzia intestinala si sindromul apendicular, cand este nevoie de interventie medicala urgenta. De asemenea, in perioadele de criza de colita ulceroasa, spalaturile intestinale ar fi bine sa fie evitate. Dupa perioadele de criza, spalaturile pot fi reluate pentru detoxifierea colonului. Puseul hemoroidal este de asemenea o contraindicatie relativa a spalaturilor. Obstacolul mecanic prezentat de hemoroizi poate deranja in efectuarea spalaturii.

Detoxifierea colonului prin hidrocolonoterapie

Pentru detoxiferea colonului in profunzime pot fi facute irigari ale colonului sau hidrocolonoterapie. Acestea se fac doar in cabinete, deoarece este nevoie de un aparat special. Tehnica a fost dezvoltata in anii ’30 in SUA si consta in detoxifierea colonului cu ajutorul spalarii complete a intestinului prin irigare cu apa sterilizata si imbogatita cu oxigen. Primul care a vorbit despre hidrocolonoterapie a fost Ambroise Pare, in secolul al XVI-lea. In secolul al XIX-lea, Brosch, un medic german, a pus la punct un aparat de hidrocolonoterapie, considerat stramosul aparatelor de astazi folosite pentru detoxifierea colonului.

In timp, tehnica de detoxifierea colonului prin irigare s-a dezvoltat prin intermediul medicilor americani James W. Wiltsie, Joseph E.G. Waddington si V.E. Irons. O sedinta de hidrocolonoterapie dureaza aproximativ o ora. O sedinta de detoxifierea colonului necesita 100-150 de litri de apa. In cursul tratamentului este posibil ca temperatura apei sa varieze intre 20 si 40 de grade, de asemenea presiunea apei poate varia, urmarindu-se detoxifierea colonului prin stimularea musculaturii intestinale.

Dr V.E. Irons subliniaza nevoia de detoxifierea colonului, aratand ca excesul de alimente rafinate incetineste tranzitul si prelungeste perioada in care acestea raman in intestin, generand productie de mucus in exces. Mucusul este secretat de fiecare data cand o substanta iritanta este prezenta in intestin. Mucusul este un mijloc de protectie, insa in timp, mucusul in exces are tendinta sa se solidifice si sa se transforme intr-o crusta care adera la mucoasa si ingreuneaza trecerea materiilor, reducand diametrul colonului si facand din detoxifierea colonului o nevoie acuta. Acesta este si motivul pentru care dr Irons a spus: „Un colon normal si sanatos este astazi o specie pe cale de disparitie. Singurul loc unde mai puteti intalni un colon normal in zilele noastre este manualul de anatomie“. Iata suficiente motive pentru ca detoxifierea colonului sa devina obisnuinta!

Hidrocolonoterapia este o metoda complexa de detoxifierea colonului, de curatare a mucoasei intestinale si, in acelasi timp, o metoda de diagnostic.

Cu ajutorul hidrocolonoterapiei este realizata detoxifierea colonului, dar in acelasi timp pot fi descoperiti viermi intestinali despre existenta carora nu se stia. Balonarile, gazele, diversele jene dispar dupa hidrocolonoperapie. Si in ceea ce priveste organele digestive − vezica, uterul, ovarele, rinichii − se va resimti o stare de bine dupa detoxifierea colonului.

Atentie! Nu se face detoxifierea colonului prin hidrocolonoterapie in caz de hemoragii majore, necroze prin iradiere abdominala, patologii inflamatorii acute ale intestinului, hemoroizi, aderente pelviene, ulcer si suspiciuni de perforare digestiva. Tulburarile cardiace severe, cancerul de colon, sarcina dupa luna a treia, herniile abdominale, fisurile si fistulele abdominale sunt alte situatii in care detoxifierea colonului prin hidroterapie este contraindicata.

Aveti nevoie de detoxifierea colonului?

Mancati multe alimente rafinate? Dar foarte putine legume si fructe bogate in fibre? Beti aproape 2 litri de bauturi racoritoare zilnic? Apa in schimb beti doar atunci cand va aduceti aminte? Va simtiti obosit, indiferent cat de mult ati dormi? Starile depresive, migrenele fac parte deja din modul dumneavoastra de viata? Durerile de spate, durerile articulare va chinuie in fiecare zi? Raciti frecvent si una-doua apelati la antibiotice? Episoadele de reactii alergice la diferite substante sau alimente se repeta din ce in ce mai des? Aveti scaderi sau cresteri bruste in greutate? Aveti o munca sedentara? Stati 8-10 ore la birou, in fata calculatorului? Seara cand ajungeti acasa mai stati 2-3 ore in pat in fata televizorului? Singurele minute de miscare sunt cei cativa pasi pe care ii faceti pana la metrou?

Daca va regasiti in portretul de mai sus atunci sunteti candidatul ideal pentru o cura de detoxifierea colonului. Faceti curatenie in intestinele dumneavoastra pana nu e prea tarziu! Incercati sa nu deveniti victima unui colon intoxicat!

Stiati ca

  • Mersul la baie nu trebuie sa va ia mai mult de 1-2 minute. Va luati reviste cu dumneavoastra cand mergeti la baie, pentru ca stati prea mult acolo? Inseamna ca e vremea pentru detoxifierea colonului!
  • In SUA, in fiecare an se cheltuiesc 400-600 de milioane de dolari pe laxative, folosite pentru detoxifierea colonului si corectarea problemelor intestinale. Din nefericire, multi dintre cei care utilizeaza laxativele ajung sa dezvolte dependenta fata de acestea. Cea mai buna solutie pentru detoxifierea colonului sunt suplimentele de fibre, asa cum este ColonHelp.
  • Cancerul de colon este a doua forma de cancer ca incidenta dupa cel de plamani. Detoxifierea colonului este o metoda de prevenire a acestei forme de cancer.
detoxifiere, detoxifierea colonului
Articolul anterior
Curățirea colonului, o necesitate!
Articolul următor
Raspunsul reflex al colonului

113 comentarii. Leave new

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.