A fost nevoie să urmezi un tratament cu antibiotice recent? Sau chiar de mai multe ori în ultimii ani? Probabil te-ai confruntat cu probleme digestive în timpul sau după terminarea tratamentului sau cu infecții fungice (de exemplu cu Candida, de care multe persoane nu reușesc să scape ani la rând). Chiar dacă nu te-ai confruntat cu astfel de probleme, este cert faptul că echilibrul bacterian din tractul tău digestiv a fost afectat. Antibioticele nu fac selecția între bacteriile patogene și cele benefice. Este motivul pentru care mulți medici recomandă consumul de iaurt sau de suplimente cu probiotice în timpul sau după terapia antibiotică.
Așadar, deși este clar că unele afecțiuni infecțioase necesită realmente terapie antibiotică, este demonstrat și faptul că aceste medicamente au anumite efecte adverse, agresive asupra organismului, în mod special asupra tractului digestiv.
Suplimente cu probiotice pentru echilibrul florei intestinale
Problema cu unele suplimente cu probiotice este că efectele benefice asupra tractului digestiv se manifestă cel mai bine în cazul aportului anumitor combinații de culturi probiotice, în doze (CFU – colonii formatoare de unități) semnificative, și cel mai bine împreună cu un aport de prebiotice, adică de fibre. În plus, nu doar antibioticele afectează acest echilibru al florei intestinale din tractul nostru digestiv; o fac și diferite alte substanțe toxice pe care le ingerăm. În consecință, nu doar persoanele care au consumat antibiotice au nevoie de suplimente probiotice și de fibre (”hrana” pe care o fermentează acestea).
Alimentația modernă din țările civilizate este din păcate frecvent deficitară din perspectiva cantității de fibre consumate zilnic. Aportul insuficient de fibre influențează direct atât tranzitul intestinal, cât și nivelul și activitatea bacteriilor intestinale. Neplăcerile digestive asociate antibioticelor se datorează pe de o parte decimării bacteriilor benefice din intestin, pe de altă parte se asociază frecvent unui consum insuficient de fibre, ceea ce poate genera indigestie, constipație și altele.
Probioticele în profilaxia diareei
La Conferința Colegiului American de Gastroenterologie din 2011, două cercetări realizate pe câteva mii de persoane au arătat că probioticele ajută la profilaxia diareei, durerilor de stomac, erupțiilor și a altor efecte secundare ale tratamentelor antibiotice (chiar și în cazul antibioticelor cu spectru larg, care dau mai frecvent reacții adverse).
O altă analiză publicată tot în 2011 în Therapeutic Advances Gastroenterology a subliniat eficiența probioticelor și în alte probleme asociate antibioticelor, precum Candida, o problemă de care foarte multe persoane, în special femei, nu reușesc să scape uneori chiar și ani la rând. Candida la rândul ei favorizează declanșarea a numeroase afecțiuni din cele mai diverse: dureri cronice, sindrom premenstrual și altele. Probioticele sunt eficiente atât în prevenirea, cât și în tratarea acestei probleme, fără a avea niciunul din efectele secundare ale medicației specifice.
Alege ColonHelp Probiotic Forte pentru refacerea florei intestinale!
ColonHelp Probiotic Forte îți aduce o combinație echilibrată, cu ingrediente naturale atent alese, care regenerează și susține activitatea florei bacteriene intestinale. În mod particular dacă ai consumat antibiotice sau chiar pe parcursul unui astfel de tratament, acest produs te ajută să eviți efectele secundare binecunoscute ale antibioticelor.
Totodată, ColonHelp Probiotic Forte îți aduce toate beneficiile pentru sănătate asociate regenerării microflorei bacteriene. Află de pe site-ul nostru mai multe informații despre cum te ajută probioticele să remediezi diferite probleme de sănătate. Te așteptăm să ne scrii cum te simți după cura cu ColonHelp Probiotic Forte!
1 comentariu. Leave new
Foarte bun si util articolul! multe persoane nu stiu ca trebuie sa faca o cura cu probiotice daca fac tratament cu antibiotice pentru ca medicul nu recomanda mereu.