Mai multă energie datorită probioticelor!

Lipsa de energie, o problemă foarte des întâlnită. Te afectează și pe tine? Încearcă ColonHelp Probiotic Forte!

Multe persoane de diferite vârste, din păcate chiar și copii și adolescenți, se plâng frecvent că se simt mai tot timpul obosiți, fără energie, că se trezesc neodihniți și că parcă le lipsește energia încă de dimineață. Uneori sursa problemei pot fi anumite afecțiuni care necesită o abordare medicală și analize amănunțite. De multe ori însă nici analizele nu descoperă cauzele, situație în care principalii vinovați -și totodată modalitățile de rezolvare a acestei probleme- sunt alimentația și stilul de viață.

Legătura dintre ce se întâmplă în tractul gastrointestinal, respectiv în creier (de unde vine comanda stărilor de oboseală) a fost recunoscută încă de la jumătatea secolului XIX, însă ultimele decenii au adus numeroase studii care au aprofundat acest subiect. Astăzi se știe că comunicarea neurointestinală este bidirecțională, adică tractul digestiv și creierul se pot influența reciproc prin procese neuronale, hormonale și imunologice, iar dereglările dintr-o zonă o afectează fără îndoială și pe cealaltă.

Energia de care au nevoie corpul și creierul nostru pentru activitățile zilnice sau în situațiile de efort fizic și mental o extragem din alimentația. Însă dacă sănătatea sistemului digestiv (adică integritatea pereților intestinali, secrețiile digestive și microflora bacteriană intestinală) nu este optimă, mulți nutrienți esențiali din hrană și suplimente nutritive nu sunt absorbite și procesate corect.

Combinația de fibre, plante, argilă și probiotice din ColonHelp Probiotic Forte a fost gândită special pentru a stimula regenerarea microflorei digestive și a scădea nivelul agenților patogeni și al iritației mucoasei intestinale. Acestea sunt condiții indispensabile digestiei corecte și absorbției optime a nutrienților din hrană. Din acest motiv ColonHelp Probiotic Forte te poate ajuta în mod vizibil să ai mai multă energie, fără a îți agresa organismul așa cum fac de exemplu băuturile energizante sau alte produse stimulante similare.

O cercetare recentă (North Carolina State University, 2011) a evidențiat influența probioticelor din tractul digestiv (lactobacilii) asupra sistemului nervos central, care este la rândul său implicat în mecanismele oboselii cronice și ale producției de energie. Cercetătorii au subliniat că probioticele pot ajuta în mod semnificativ la reglarea comunicării dintre creier și intestine, respectiv a secreției diferitor neurotransmițători și hormoni ai stresului. Aceste substanțe influențează stările de oboseală și lipsa de energie de care se plâng atât de multe persoane. Mai mult, a fost lansată ipoteza că stimularea microbiomului intestinal (regenerarea colonizării cu probiotice) se poate dovedi eficientă în mai multe afecțiuni care implică sistemul nervos central (de exemplu în sindromul deficitului de atenție și al hiepractivității ADHD).

Deși unele persoane rămân sceptice, studiile continuă să arate efectele benefice ale probioticelor asupra oboselii cronice și a lipsei de energie. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au arătat că administrarea de probiotice timp de două luni la pacienți cu sindromul oboselii cronice a avut ca efect atât îmbunătățirea microflorei digestive cât și ”o diminuare semnificativă a simptomelor de depresie și anxietate”, iar nivelul general de energie resimțit de pacienți s-a îmbunătățit. Efecte benefice au fost observate și asupra calității somnului, în diminuarea stărilor de irascibilitate precum și a tulburărilor digestive precum balonarea și indigestia.

Bacteriile benefice din intestin concurează, pe de o parte, cu organismele patogene pentru spațiu (aderarea la pereții intestinali) și nutrienți, iar pe de altă parte produc substanțe care ajută organismul să gestioneze mai bine energia de care are nevoie. ColonHelp Probiotic creează în tractul digestiv condițiile necesare dezvoltării acestei microflore și ajută în plus și la reglarea tranzitului și a digestiei. Să nu te surprindă și dacă vei pierde câteva kilograme!

Articolul anterior
De ce ColonHelp Probiotic Forte?
Articolul următor
Dietă dezechilibrată? Ai nevoie de probiotice!

1 comentariu. Leave new

  • Buna ziua!De cand a venit caldura nu mai am enrgie deloc, nu mi s-a mai intamplat pana acum…dar nu vreau sa iau nici vitamine pentru ca imi este frica sa nu ma ingras. Cred ca probioticele sunt o varianta mai buna decat vitaminele!

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.