ColonHelp și detoxifierea de toamnă

Cei mai mulți dintre noi se gândesc să urmeze o cură de detoxifiere la finalul sezonului rece, pentru a fi în formă pe perioada verii. Cu toate acestea, eliminarea toxinelor înaintea sosirii iernii pregătește organismul pentru a face față mai bine zilelor reci și problemelor care apar în acest anotimp: răceli, slăbirea sistemului imunitar, avitaminoze, oboseală cronică etc.

Potrivit practicilor ayurvedice, primăvara și toamna, ca perioade de tranziție între anotimpul cald si rece, sunt propice detoxifierii. Și asta deoarece, în aceste perioade, celulele corpului trec printr-o fază de tranziție. Astfel, primăvara și toamna sunt momente ideale de a scăpa de energia acumulată în sezonul precedent.
Profită de avantajul creat de tranziția naturală prin care trece organismul pentru a te pregăti cum se cuvine de anotimpul rece! Detoxifierea de toamnă îți oferă posibilitatea să:
– Elimini toxinele din organism (atât de la nivelul colonului, cât și de la nivel celular).
– Să-ți reglezi greutatea înainte de sezonul rece.
– Să-ți întărești sistemul imunitar.
– Să eviți răcelile și afecțiunile de sezon.

Detoxifiere pentru o imunitate de fier!

Potrivit specialiștilor în nutriție, toamna trebuie să ne concentrăm pe detoxifierea intestinului gros și a plămânilor. În medicina alternativă, ca de altfel și în medicina alopată, aceste două organe sunt legate de afecțiuni respiratorii și ale pielii, cum sunt astmul, eczemele și pielea uscată, foarte frecvente mai ales în anotimpul rece.

Pentru a detoxifia intestinul gros și plămânii, nutriționiștii recomandă limitarea produselor care conțin zahăr și făină, precum și a alcoolului. Aportul de fibre și refacerea echilibrului florei intestinale cu ajutorul probioticelor sunt de asemenea indicate în această perioadă. Și asta deoarece la nivelul florei intestinale se concentrează 80% din imunitatea organismului.

Flora intestinală și imunitatea

Bacteriile benefice care formează flora intestinală degradează resturile alimentare și extrag nutrienții necesari proceselor metabolice din organism. Tot flora intestinală participă la sinteza unor vitamine (complexul B, vitamina K) și menține un mediu ostil instalării bacteriilor patogene responsabile cu instalarea a numeroase afecțiuni.

Bacteriile benefice au nevoie de hrană pentru a supraviețui și pentru a asigura imunitatea organismului, iar acestea sunt reprezentate de fibrele alimentare. O cură de detoxifiere cu un supliment din fibre alimentare, așa cum este ColonHelp, asigură atât prebioticele (fibrele alimentare), cât și probioticele (bacteriile benefice din iaurt) necesare refacerii sau menținerii echilibrului florei intestinale. Iar o floră intestinală sănătoasă nu permite bacteriilor patogene să treacă prin peretele intestinal și să ajungă în organism, fiind evitate astfel o serie de infecții și îmbolnăviri.

Ingredientele detoxifierii optime

Detoxifierea intestinală cu ajutorul fibrelor alimentare nu presupune post sau înfometare. Te poți bucura de meniuri delicioase preparate cât mai sănătos. Optează pentru cereale integrale, legume de sezon preparate la abur sau la grătar și supe. Încearcă să limitezi consumul de carne roșie și optează pentru cea albă – de pui și pește. Și include în dietă ColonHelp, supliment din fibre alimentare 100% natural. Semințele de in și tărâțele de psyllium, ingredientele principale din formula ColonHelp, sunt recunoscute pentru proprietățile laxative și detoxifiante. ColonHelp ajută la reglarea tranzitului intestinal și eliminarea toxinelor, prevenind astfel autointoxicarea organismului sau recircularea toxinelor.

Și pentru cei mici?

Copiii, ca și persoanele în vârstă sunt categoriile cele mai predispuse la îmbolnăviri în sezonul rece. Lor le este recomandat un supliment din fibre și fructe uscate, destinat reglării tranzitului intestinal și vitaminizării, așa cum este ColonHelp Junior.

ColonHelp Junior asigură o cantitate mare de vitamine, fiind un tonic excelent al organismului. Datorită vitaminelor și oligoelementelor conținute, ColonHelp Junior are o acțiune imunostimulatoare și antiinfecțioasă deosebită. În formula sa se regăsesc patru superfructe (goji, cătină, afine și merișor), valoroase din punct de vedere nutrițional datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale.

Cu un gust delicios de fructe, ColonHelp Junior se adresează copiilor, dar și adulților, persoanelor aflate în convalescență și celor sensibile la gustul plantelor aromatice, femeilor însărcinate și celor care alăptează.

ColonHelp Junior are un conținut ridicat de vitamina C naturală (12 mg/8g produs), cunoscută și ca vitamina imunității. De asemenea, produsul este o sursă bună de vitamina B1 (tiamină), responsabilă cu menținerea unui nivel energetic ridicat în organism. Pe lângă rolul de adjuvant în stări de oboseală, tulburări de concentrare și suprasolicitare fizică și intelectuală, ColonHelp Junior asigură două enzime digestive importante – papayna și bromelaina – conținute de papaya și ananas, cu rol de îmbunătățire a digestiei.

Administrat în combinație cu iaurt, ColonHelp Junior ajută la restabilirea echilibrului florei intestinale, crescând astfel imunitatea organismului. În cazul adulților, ColonHelp Junior este recomandat în ameliorarea balonărilor, a digestiei incomplete, a refluxului gastric, a colonului iritabil și pentru reducerea colesterolului.

detoxifiere, imunitate, slăbire
Articolul anterior
ColonHelp împlinește 3 ani!
Articolul următor
Cum se realizează detoxifierea organismului

2 comentarii. Leave new

  • Am sa folosesc ColonHelp pentru ca vreau sa scap de oboseala cronica. Este un produs care merge si cand tin post. Multumesc!

  • Am auzit ca cel mai bine este sa faci detoxifiere primavara si mi se pare normal pentru ca iarna nu mancam asa sanatos, vara avem fructe legume.

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.