Frunze de mentă

Majoritatea persoanelor cunosc menta (Mentha piperita) mai ales datorită gustului răcoritor și a împrospătării respiraţiei, însă ea a fost apreciată din cele mai vechi timpuri în special pentru proprietăţile digestive. Vechii greci credeau că Mentha era o nimfă deosebit de frumoasă de care Zeul Pluton s-a îndrăgostit. Soţia zeului a fost transformat-o în plantă. Zeul nu a putut deface vraja, însă i-a dat Mentei capacitatea de a înmiresma aerul și a îi bucura pe cei care o atingeau și consumau.

Menta este bogată în uleiuri eterice, taninuri, flavonoide, diferite săruri minerale, vitaminele A și C, carotenoizi și alți antioxidanți. De asemenea este o sursă de fibre și are un indice glicemis scăzut. Menta a fost inclusă în compozitia ColonHelp Probiotic Forte datorită efectelor benefice speciale asupra tractului digestiv:
– stimulează digestia, are un efect relaxant asupra musculaturii intestinale
– reduce balonările și senzaţia de disconfort abdominal, colicile intestinale și durerile asociale
– are acțiune antibacteriană și antiparazitară asupra stomacului și a tractului intestinal (unele studii au indicat inhibarea unor patogeni precum H.pilori, E.coli, Salmonella și chiar stafilococul auriu, precum și a mai multor tipuri de ciuperci). Studiile au arătat chiar un efect protector împotriva cancerului colorectal.
– este un bun colagog şi coleretic, facilitând digestia grăsimilor
– combate stările de greaţă
– ajută la eliminarea halenei (inhibă dezvoltarea bacteriilor nocive din cavitatea bucală)
– unele studii au indicat ameliorarea simptomatologiei în sindromul colonului iritabil.

Medicina tradițională prețuiește menta drept cel mai eficient și rapid remediu împotriva diareei, în mod special atunci când este de naturaă infecțioasă, precum și în toxiinfecțiile alimentare. Este un bun remediu în reglarea tranzitului, fiind totodată şi un bun factor de hidratare, esenţial în afecţiunile diareice care duc la deshidratarea organismului.

De asemenea menta acționează ca un stimulent și tonic cerebral, învigorând organismul prin stimularea circulației sangvine. Persoanele stresate și foarte obosite beneficiază în urma consumului și a aromaterapiei cu mentă deoarece s-a constatat că atenuează stările de surescitare și irascibilitate provocate de stres sau de surmenaj, fiind un decongestionant eficient pentru multe țesuturi din organism.
Studiile au confirmat acțiunea puternică a mentei asupra multor agenți patogeni, precum și un ușor efect analgezic și imunostimulent.

ColonHelp Probiotic Forte ajută la regenerarea florei bacteriene din intestin, la remedierea tulburărilor de digestie și la normalizarea tranzitului intestinal – și are datorită mentei și un gust foarte răcoritor!

Comandă acum produsul ColonHelp Probiotic Forte la doar 61 lei!