Broccoli, Chlorella, orz verde, turmeric – toate sunt indicate în curele de detoxifiere. În afară de conţinutul nutriţional de excepţie (vitamine, minerale, fibre, aminoacizi), sunt surse importante de antioxidanţi, esenţiali în procesul de detoxifiere.

Antioxidanţii susţin procesul de detoxifiere

Secretul detoxifierii eficiente a ficatului este păstrarea unui echilibru între Fazele 1 şi 2. Detoxifierea începe prin activarea enzimelor care oxidează, reduc sau hidrolizează toxinele (Faza 1) pentru a le pregăti de Faza a doua, în care toxinele sunt transformate în substanţe cu un potenţial toxic mai scăzut şi sunt eliminate din organism. Faza a doua poate acţiona direct asupra substanţelor care nu necesită transformare în Faza 1.

Din moment de Faza 1 implică adesea oxidare, trebuie să ne asigurăm că îi furnizăm organismului suficienţi antioxidanţi pentru a preveni efectele negative ale stresului oxidativ asupra ficatului. Cu cât organismul este expus mai mult timp la toxine, cu atât produce mai mulţi radicali liberi, care cresc stresul oxidativ.

Cele două faze de detoxifiere a ficatului pot fi susţinute sau sabotate de alimentele pe care le consumăm. Vitaminele şi mineralele din surse naturale (fructe şi legume) şi fitochimicalele susţin detoxifierea, protejează contra radicalilor liberi şi împiedică transformarea compuşilor non-cancerigeni în substanţe cancerigene.

Broccoli şi protecţia antioxidantă

Studiile au arătat că legumele din familia cruciferelor, din care face parte şi broccoli, ingredient care intră în compoziţia ColonHelp Detox Forte, au un impact pozitiv asupra anumitor agenţi cancerigeni, în special a celor care se formează în organism în urma fumatului.

Acţiunea puternic antioxidantă a legumei din familia cruciferelor este dată de sulforafan. Studiile iniţiale au remarcat acţiunea anticancerigenă a acestui compus, însă cercetări ulterioare au demonstrat că sulforafanul ajută celulele să lupte împotriva stresului oxidativ.

În lipsa antioxidanţilor, moleculele oxidante distrug AND-ul şi celulele, provocând cancer, degenerescenţă maculară, ateroscleroză şi alte boli cauzate de înaintarea în vârstă. Spre deosebire de alţi antioxidanţi, sulforafanul are o acţiune antioxidantă indirectă şi se datorează capacităţii sale de a susţine producerea de enzime necesare în Faza a doua a detoxifierii. Acestea au şi rolul de a împiedica transformarea unor chimicale în substanţe cancerigene. Aceste enzime au capacitatea de a neutraliza moleculele oxidante, ceea ce le face foarte valoroase în prevenirea bolilor.

Bine de ştiut!
În urma studierii mai multor tipuri de celule şi de molecule oxidante, cercetătorii au descoperit că sulforafanul activează răspunsul celular care le protejează de stresul oxidativ 2-3 zile.

Turmeticul susţine funcţia de detoxifiere a ficatului

Curcumina din turmeric activează Faza a doua a detoxifierii ficatului şi în acelaşi timp protejează împotriva stresului oxidativ, reducând riscul de cancer. În studii efectuate pe animale de laborator, turmericul şi-a dovedit capacitatea crescută de a detoxifia chimicalele xenobiotice, nivelul a două enzime importante implicate în detoxifiere fiind semnificativ mai mare la şoarecii hrăniţi cu turmeric decât la cei din grupul de control. Pe lângă susţinerea procesului de detoxifiere, turmericul are şi o acţiune antioxidantă puternică. Acest efect antioxidant îi conferă capacitatea de a preveni cancerul de colon.

În studii efectuate pe şoareci de laborator, curcumina s-a dovedit capabilă să inhibe acţiunea radicalilor liberi asupra grăsimilor (colesterol sau lipide din menbranele celulare), prevenind formarea COX-2 (ciclooxigenazei-2) cu efect inflamator şi ajutând la formarea enzimei GST (glutation S-transferază) în ficat, enzimă implicată în procesul de detoxifiere.

Chlorella protejează împotriva toxinelor

Cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi şi elimina metalele grele, Chlorella are şi o capacitate crescută de a susţine procesul de detoxifiere, oferind protecţie împotriva toxinelor prin acţiunea sa antioxidantă şi prevenind instalarea stresului oxidativ.

Saponarina din orz verde inhibă peroxidarea lipidelor

Saponarina, flavonoid din frunzele de orz verde, are o activitate antioxidantă crescută şi capacitatea de a inhiba formarea de malondialdehida (o dialdehidă intens reactivă, formată în celulele mamiferelor prin peroxidarea acizilor graşi polinesaturaţi şi din metabolismul acidului arahidonic).

O dietă echilibrată, bogată în antioxidanţi şi nutrienţi, precum şi evitarea substanţelor toxice sunt esenţiale pentru păstrarea sănătăţii organismului. Astăzi, o serie de toxine nu pot fi evitate. Tot ce putem face este să minimalizăm impactul negativ pe care acestea le pot avea asupra sănătăţii noastre şi să ne ajutăm organismul să le elimine cât mai eficient.

Prin ingredientele cu acţiune antioxidantă pe care le conţine, produsul ColonHelp Detox Forte susţine Fazele 1 şi 2 ale detoxifierii ficatului, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. În aelaşi timp, prin conţinutul ridicat de fibre, ColonHelp Detox Forte ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi la ameliorarea problemelor digestive (balonări, gaze intestinale, constipaţie, tranzit intestinal lent).

,
Articolul anterior
NOU de la Zenyth: ColonHelp Probiotic Forte!
Articolul următor
Probioticele și sănătatea inimii

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.