Probioticele și sănătatea inimii

Organizația Mondială a Sănătății și Organizația pentru Alimente și Agricultură a Națiunilor Unite au definit probioticele ca fiind ”microorganisme vii, a căror administrare în cantități adecvate, conferă beneficii pentru sănătatea organismului”. Descoperite la începutul secolului XX datorită cercetărilor celebrului biolog rus Mecinicov, probioticele au făcut mai ales în ultimele decenii obiectul multor cercetări, care au demonstrat mai multe tipuri de beneficii pentru sănătatea umană, printre altele și în domeniul afecțiunilor cardiovasculare. Surprinzător?… Deloc.

Afecțiunile coronariene sunt provocate de îngustarea arterelor care alimentează inima cu sânge și se numără printre cele mai frecvente tipuri de afecțiuni cardiovasculare cu potențial letal. Declanșarea lor este în bună măsură influențată de alimentație și stilul de viață, iar printre factorii de risc majori se numără:

  • hipertensiunea arterială
  • hipercolesterolemia
  • fumatul
  • supraponderalitatea
  • sedentarismul
  • diabetul
  • stresul
  • alimentația dezechilibrată din punct de vedere nutrițional.

Așa cum arată mai multe studii (meta-analiză publicată în Journal of Cardiovascular Disease Reseach, 2010), s-a constatat că suplimentarea alimentației cu probiotice influențează benefic lipogeneza hepatică (producerea de grăsimi de către ficat) și în consecință nivelul trigliceridelor (grăsimi sintetizate din alimente și zahăr, apoi stocate de organism în țesuturile adipoase). Aceste procese duc și la scăderea glicemiei și a insulinemiei, rezistența la insulină fiind asociată unui nivel crescut al trigliceridelor, conform unor studii recente.

Probioticele procesează fibrele din tractul digestiv, ceea ce duce la producerea unor acizi specifici, precum acidul propionic. Acești acizi contrabalansează producția de colesterol din ficat și ajută la controlul nivelului colesterolului seric. Mai mult, s-a constatat că bacteriile probiotice ”consumă” efectiv și în mod direct particule de colesterol, pe care îl descompun.

ColonHelp Probiotic Forte nu este doar un supliment cu probiotice ci o formulă complexă, atent echilibrată, care înglobează 5 tipuri de culturi bacteriene probiotice, dar și fibre (prebiotice, cu care se hrănesc probioticele) și fitosteroli (substanțe vegetale similare colesterolului, care au stârnit interesul cercetătorilor datorită proprietăților hipocolesterolemiante). Semințele de in din ColonHelp Probiotic Forte sunt una din cele mai bune surse de fibre dar și de fitosteroli, fiind în plus și o sursă de acizi grași esențiali Omega 3. Alte surse de fitosteroli sunt alunele, nucile și migdalele, brocoli, ceapa roșie, morcovii și altele.

Fitosterolii acționează în organism în mod similar moleculelor de colesterol. Acesta este o componentă esențială a membranelor celulare și în sinteza hormonilor și a acizilor biliari. Totuși, când din cauza alimentației și a unor disfuncții digestive și hepatice, nivelul colesterolului crește, apar binecunoscutele efecte negative pentru sistemul cardiovascular.

Studii foarte recente, menționate în buletinul American Heart Association (Asociația Americană a Inimii, 2012) au indicat beneficii suplimentare asupra profilului lipidic și a scăderii riscului de afecțiuni cardiovasculare în urma administrării de probiotice împreună cu fitosteroli. Cercetătorii de la McGill  University in Montreal au reconfirmat efectele benefice substanțiale ale probioticelor, fibrelor și fitosterolilor asupra inimii, a sistemului cardiovascular, a unor procese digestive și hepatobiliare.

ColonHelp Probiotic Forte este un produs destinat refacerii microflorei bacteriene intestinale, reglării tranzitului și stimulării imunității. Însă e bine de știut că reglarea microflorei, a digestiei și a tranzitului influențează direct sistemul cardiovascular, sistemul imunitar și funcționarea creierului, motiv pentru care nu este de mirare că acest produs 100% natural poate avea efecte benefice asupra întregului organism.

Majoritatea afecțiunilor cardiovasculare se pot preveni printr-o alimentație corespunzătoare, activitate fizică constantă și menținerea funcționării optime a mai multor procese din organism. Detoxifierea, care implică și scăderea nivelului stresului oxidativ, este unul din aceste procese. În plus, sănătatea sistemului digestiv asigură absorbția echilibrată a nutrienților și este esențială în eliminarea reziduurilor. Îți recomandăm să te informezi despre compoziția 100% naturală și efectele produsului ColonHelp Probiotic Forte și te invităm să ne împărtășești experiența ta cu acest produs!

Articolul anterior
Antioxidanții și detoxifierea
Articolul următor
Stresul și depresia, depășite cu ajutorul probioticelor!

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.