Tărâţe de psyllium

În compoziția ColonHelp Probiotic Forte am introdus, pe lângă ingrediente speciale pentru stimularea florei bacteriene intestinale, și tărâțe de psyllium (Plantago ovata) și semințe de in. Psylliumul nu este inclus întâmplător în această formulă: conține foarte multe fibre, care au un rol esențial în detoxifierea organismului, reglarea constipației și a altor probleme gastrointestinale asociate inflamării și iritării mucoasei intestinale, scăderea unor factori majori de risc pentru afecțiuni cardiovasculare și stimularea imunității.

Psylliumul stimulează dezvoltarea florei bacteriene benefice din intestin prin menținerea unui medu nefavorabil atașării agenților patogeni la mucoasa intestinală. Fibrele solubile din psyllium formează o masă gelatinoasă care ”mătură” colonul și sporește eliminarea unor toxine, bacterii, fungi etc. Efectul emolient și lubrifiant asupra mucoasei intestinale calmează iritațiile provocate de aditivii chimici din alimentație sau alte toxine ingerate pe cale orală.

Una din consecințele negative ale poluării, alimentației nesănătoase, abuzului de medicamente și a altor surse de intoxicare a organismului este permeabilitatea excesivă a mucoasei intestinale. (sindromul intestinului permeabil). Agresarea pe termen lung a tubului digestiv de către diferite tipuri de toxine poate duce la dereglarea barierei fizice și chimice pe care o reprezintă atât microflora bacteriană cât și peretele intestinal, la inflamarea unor porțiuni ale acestuia și ulterior la lărgirea spațiilor dintre celule. Aceasta generează intrarea unor substanțe nocive din tractul digestiv direct în sânge, iar consecințele negative sunt numeroase, de la alergii la imunodeficiențe și chiar afecțiuni inflamatorii și autoimune. ColonHelp Probiotic Forte cu psyllium ajută la calmarea inflamației intestinale, iar conținutul de probiotice împreună cu prebiotice (fibrele) reglează microflora bacteriană indispensabilă sănătății organismului. Psyllium și probioticele sunt recomandate în majoritatea afecțiunilor digestive inflamatorii.

În plus, psyllium este și un laxativ de volum cu efect emolient, neiritant pentru mucoasa colonului și care nu forțează peristaltismul natural (ceea ce ar putea duce la dependență). Din cauza alimentație cu aditivi chimici și deficitare din punct de vedere nutrițional, pe suprafața colonului (în pliurile acestuia sau în diverticuli) se pot depune resturi de materii fecale care irită și inflamează, mai ales dacă este vorba și de constipație. În timp aceste reziduuri împreună cu mucusul secretat mai abundent din cauza inflamației pot împiedica absorbția nutrienților care se petrece de regulă în colon și favorizează reintrarea unor toxine în sânge. În acest mediu toxic bineînțeles că bacteriile benefice sunt afectate, pHul se modifică și colonul devine un mediu favorabil colonizării patogene.

ColonHelp Probiotic Forte conține culturi probiotice cu biodisponibilitate sporită (sunt microîncapsulate într-un strat special care asigură tranzitul lor neafectat prin mediul acid al stomacului). Efectele benefice ale acestor probiotice este susținut de acțiunea de curățare mecanică pe care o au tărâțele de psyllium (alături de fibrele din semințele de in și de inulină).

Comandă acum produsul ColonHelp Probiotic Forte la doar 61 lei!