Alexandru Holban a slăbit 22 kilograme și merge mai departe

A practicat sportul în trecut (lupte și fotbal), acum practică jiu-jitsu. Știe o mulțime de lucruri despre stilul de viață sănătos și alimentația echilibrată, dar nu le aplică. Aceasta a făcut ca la 38 de ani, Alexandru Holban să ajungă la 126 de kilograme. Alexandru este ultimul concurent care a decis să lupte cu kilogramele în plus în cadrul emisiunii „Ajutor! Vreau să slăbesc!“, difuzată de Prima TV.

A ținut cure de slăbire, dar s-a îngrășat!!!

Cum a ajuns Alexandru la greutatea care îl sperie? La 19 ani a venit în București și a început să se îngrașe în medie 10 kilograme pe an. În 1997, când a ajuns la 107 kilograme, a început să țină cure de slăbire. Cura cu supă de varză, cura de slăbire în funcție de grupele sangvine, regimul disociat… A slăbit între 5 și 30 de kilograme în timpul unei cure. Și cu toate acestea, dintr-o cură în alta, Alexandru Holban a ajuns la 130 kilograme. „Slăbeam 6 kilograme, mă îngrășam 8, slăbeam 10, puneam înapoi 12 kilograme“, mărturisește Alexandru. Ceea ce a trăit Alexadru se numește efectul yo-yo și îi afectează pe toți cei care slăbesc rapid prin diverse metode, iar după ce revin la stilul de viață obișnuit, pun la loc chiar mai multe kilograme decât au pierdut. „Am obosit de la atâtea cure de slăbire. Sper ca de data aceasta să reușesc“, îi spune Alexandru Holban specialistului în nutriție Cornelia Marin.

Concurentul tobă de nutriție, care însă nu aplică ceea ce știe

Alexandru Holban ştie că trebuie să mănânci de 3 ori pe zi, dar el sare peste mese la greu. Știe că masa de seară trebuie să fie una mai săracă în calorii. Aplică această regulă pe la ora 19, la ora 23 însă simte că i se face foame și dă iama în frigider. Dieta obișnuită a lui Alexandru înseamnă ciorbe, fripturi, mâncăruri bazate pe carne, în combinație cu cartori și, bineînțeles, dulciuri.

Încă de la prima întâlnire, Cornelia Marin îi atrage atenția că nu este deloc în regulă să sară peste mese și să recupereze seara târziu. De asemenea îi recomandă să consume mai multe salate, despre care Alexandru știe cât sunt de bune, dar de care nu se prea atinge. Cornelia Marin îi face cunoștință cu Răzvan Popescu, unul dintre „elevii“ săi, care îi atrage atenția lui Alexandru că lupta cu kilogramele e mai grea după ce ai slăbit. De aceea, războiul trebuie să fie permanent.

La vremuri noi, obiceiuri noi

Alexandru Holban a intrat în programul de echilibrare a greutății cu foarte mare determinare. Cu ajutorul Corneliei Marin dobândește obiceiuri noi pentru echilibrarea dietei: învață să facă cumpărături inteligente, înlocuiește carnea grasă cu pește, este mult mai atent la respectarea celor trei mese zilnice. Fibrele ColonHelp își găsesc și ele locul în dieta lui Alexandru, care nu se abate de la regula „nici o dimineață fără fibre“. Fost sportiv, Alexandru Holban nu s-a abătut nici o zi de la antrenamentele impuse de Stelian Tufaru.
Plecat în concediu câteva zile, Alexandru Holban își continuă programul și se întoarce din concediu cu 2 kilograme mai puțin. O noutate pentru Alexandru, care de regulă, la revenirea din concediu cântărea câteva kilograme mai mult.

Alexandru a slăbit 22 de kilograme în 8 săptămâni

La sfârșitul programului de 8 săptămâni, Alexandru Holban se laudă cu 22 de kilograme mai puțin și cu o motivație puternică de a merge mai departe. „Cel mai mare câștig al său este stilul de viață sănătos. Alexandru este genul de om căruia îi arăți drumul și el se ține de el“, spune specialistul emisiunii, Cornelia Marin. „Sunt mândru de Alexandru“, spune și Stelian Tufaru.

ColonHelp, mic dejun sănătos pentru Alexandru

„Am descoperit în ColonHelp un ajutor de nădejde. Fibrele ColonHelp sunt pentru mine acum o parte a unui mic dejun sănătos. Am consumat fibre zilnic, am făcut sport și acum mă pot lăuda cu o digestie mult mai bună, cu mai multă energie și o imunitate mai puternică“, afirmă Alexandru.
Alexandru Holban a fost ultimul concurent care a intrat în lupta cu kilogramele la Prima TV. Chiar dacă emisiunea s-a terminat, ColonHelp are în continuare pentru tine cele mai bune sfaturi de sănătate. Rămâi alături de noi pentru a învăța pașii către stilul de viață sănătos!

colonhelp, slăbire
Articolul anterior
Ajutor! Vreau să slăbesc!, episodul 9: Alexandra Buică
Articolul următor
Ajutor! Vreau să slăbesc!, episodul 10: Alexandru Holban

2 comentarii. Leave new

  • Este fffff interesant tot ce ne inv Cornelia,dar eu personal asi dori si modu de preparare al retetelor… Si unde asi putea gasi smantana de soia.untu de cocos de ex… Multumesc

  • @Simona: Gasiti retetele Corneliei Marin pe blogul acesteia: http://corneliamarin.ro/

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.