Detoxifiere completă în 4 paşi

Primăvara ne inspiră să avem mai multă grijă de sănătate, să ne recăpătăm energia şi pofta de viaţă. Curele de detoxifiere sunt cele mai indicate în acest sens, iar pe lângă cele de mai sus ajută şi la eliminarea kilogramelor în plus, la reglarea tranzitului intestinal, la îmbunătăţirea digestiei şi la ameliorarea problemelor pielii. Iar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile detoxifierii.

O cură de detoxifiere permite curăţarea sistemelor organismului şi restaurarea unui nivel energetic ridicat. Susţinerea funcţiilor sistemelor respirator (plămâni), gastrointestinal (colon, ficat, fiere), urinar, limfatic şi pielii permite o mai bună detoxifiere a organismului.

Reglarea tranzitului intestinal, eliminarea reziduurilor de la nivelul colonului, îmbunătăţirea circulaţiei sauguine, eliminarea alimentelor cu potenţial alergenic din dietă sau a substanţelor care necesită detoxifiere (alcool, nicotină, cofeină etc.) şi asigurarea nutrienţilor necesari ficatului, organul principal în procesul de detoxifiere, permit îmbunătăţirea funcţionării organismului.

La finalul unei cure de detoxifiere vei observa dispariţia multor simptome supărătoare, care nu au o cauză evidentă, dar care pot fi puse pe seama acumulării toxinelor în organism: dureri de cap, lipsa energiei, oboseală, iritaţii ale pielii, indigestie, insomnie, depresie, gaze, balonări, constipaţie.

Dieta de detoxifiere nu este o cură

În timpul detoxifierii trebuie să mănânci altfel, nu neapărat mai puţin, pentru a ajuta organismul să elimine mai rapid şi mai eficient toxinele, fără a număra calorii şi fără a te urca toată ziua de pe cântar, ci doar acordând atenţie alimentelor pe care le consumi, pentru că acestea îţi pot influenţa sănătatea mai mult decât ai crede.

Sunt patru aspecte de care trebuie să ţii cont pentru o cură de detoxifiere reuşită:

1. Elimină alimentele care îţi fac rău
2. Creşte consumul de lichide
3. Include în dietă fibre
4. Consumă probiotice

1. Ce alimente eviţi în detoxifiere

În timpul dietei de detoxifiere este bine să renunţi la o serie de alimente care nu aduc beneficii organismului, ci îngreunează activitatea sistemului digestiv şi de detoxifiere. Eliminând progresiv din dietă unele alimente şi apoi reintroducându-le treptat îţi poţi da seama care îţi fac rău şi le poţi exclude definitiv din meniu.

• Elimină ce nu-i este util organismului

O serie de alimente pe care le consumăm în mod curent nu aduc beneficii organismului. Tocmai acestea sunt primele la care trebuie să renunţăm în dieta de detoxifiere, pentru că provoacă o încărcătură toxică suplimentară. Aşadar, de evitat în detoxifiere:
– Alcoolul
– Cofeina
– Dulciurile şi îndulcitorii (zahăr rafinat, sucroză, fructoză, dextroză şi îndulcitorii artificiali)
– Sucurile carbogazoase

Bine de ştiut!
Renunţă la cofeină şi dulciuri treptat! Acestea provoacă dependenţă şi stoparea bruscă a consumului poate cauza apariţia durerilor de cap, ameţelilor, greţurilor şi slăbiciunii musculare.

În urma curei de detoxifiere, nivelul energetic creşte, aşa că poţi renunţa definitiv la aceste substanţe stimulante.

• Elimină alimentele care conţin calorii goale

Multe alimente gustoase sunt lipsite de nutrienţi, deci absolut inutile organismului. Elimină-le treptat din dietă, observă cum te simţi şi decide apoi dacă renunţi definitiv la ele. Acestea sunt: sosurile pentru salate, chipsurile, biscuiţii, mâncărurile prăjite, alimentele excesiv de sărate, cu aditivi şi conservanţi, margarina şi alte grăsimi hidrogenate, junk food şi fast food, mezelurile.

• Elimină ceea ce nu-i place organismului

De cele mai multe ori nu suntem conştienţi de faptul că majoritatea problemelor digestive cu care ne confruntăm apar ca urmare a intoleranţelor şi alergiilor alimentare. De aceea, este bine să elimini din dietă anumite categorii de alimente:
– Cele care conţin gluten (grâu, secară, orz, ovăz)
– Lactatele (lapte, unt) şi ouăle
– Nucile, alunele, fructele oleaginoase
– Fructele de mare
– Soia şi produsele din soia (tofu, sos de soia, lapte de soia)

După câteva zile în care eviţi aceste alimente, reintrodu-le treptat în dietă. Dacă unele alimente îţi provoacă tulburări digestive înseamnă că ai intoleranţă sau alergie la acea categorie.

Bine de ştiut!
Evită alimentele de care ţi-e poftă cel mai tare! Alergiile şi intoleranţele alimentare te pot face să vrei să consumi alimentele la care organismul este cel mai reactiv.

2. Hidratează-te

O cantitate suficientă de lichide este deosebit de importantă pentru buna funcţionare a organismului, fiind esenţială în procesul de detoxifiere pentru că asigură menţinerea unui tranzit intestinal optim, ajutând astfel la evacuarea reziduurilor din colon, dar şi la eliminarea toxinelor prin piele şi rinichi.

Ştiai că…
Deshidratarea poate duce la apariţia constipaţiei, contribuind la autointoxicarea organismului pentru că nu permite eliminarea toxinelor la invel intestinal şi renal?

Aportul de lichide trebuie crescut în timpul curei de detoxifiere o dată cu creşterea aportului de fibre necesare eliminări toxinelor din organism. Acestea se umflă la contactul cu apa, eliminând astfel şi o mare cantitate de lichide.

Bine de ştiut!
Băuturile care conţin cofeină deshidratează şi nu se calculează ca parte din cei 1,5 – 2 litri de lichide obligatorii.

3. Măreşte aportul de fibre

Cea mai mare cantitate de toxine este eliminată de organism prin intestinul gros, iar fibrele sunt esenţiale pentru un tranzit intestinal optim. Încetinirea tranzitului sau episoadele frecvente de constipaţie nu permit eliminarea reziduurilor, iar acumularea acestora şi reircularea lor în organism poate duce la autointoxicare.

Există două tipuri principale de fibre – solubile şi insolubile – fiecare cu o funcţie distinctă în procesul de detoxifiere. Indiferent de tipul de fibră, o cantitate suficientă de lichide este esenţială pentru detoxifierea eficientă.

Fibrele insolubile sunt nedigerabile, traversează intacte întreg tractul gastrointestinal şi sunt responsabile cu prevenirea constipaţiei, eliminarea toxinelor din colon şi reglarea acidităţii la nivel intestinal. Fibrele insolubile absorb apa şi se umflă în intestine, accelerând tranzitul intestinal şi eliminarea toxinelor.

Fibrele solubile încetinesc digestia, ajutând organismul să extragă nutrienţii din alimentele consumate. Tot fibrele solubile menţin sănătatea organismului prin stimularea creşterii bacteriilor benefice de la nivelul intestinului. Aceste bacterii sunt responsabile cu buna funcţionare a sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte contra infecţiilor. În urma metabolizării fibrelor solubile sunt produşi acizii graşi esenţiali – importanţi în procesul de detoxifiere – cu rol în producerea de energie necesară metabolismului, în digestia alimentelor şi a aminoacizilor, în sinteza unor vitamine şi menţinerea tranzitului intestinal optim.

• ColonHelp Detox Forte, pentru o detoxifiere avansată

Ficatul şi colonul sunt principalele două organe implicate în detoxifierea organismului. Dacă reziduurile stagnează în colon, ele sunt absorbite în fluxul sanguin şi recirculate în organism, ducând la autointoxicarea acestuia. Ficatul are nevoie de suport pentru o detoxifiere eficientă, pentru că bila transportă toxinele din ficat şi ajută la evacuarea acestora prin scaun, iar stimularea producţiei de bilă este esenţială în acest proces.

Prin conţinutul de fibre din seminţe de in şi tărâţe de psyllium, produsele din gama ColonHelp sunt ideale în curele de detoxifiere, dar şi pentru normalizarea tranzitului intestinal. Pentru detoxifierea simultană a colonului şi a ficatului, apelează la ColonHelp Detox Forte, un supliment din fibre alimentare care, pe lângă seminţele de in şi tărâţele psyllium, conţine armurariu, orz verde, Chlorella şi broccoli, plante cu puternic efect detoxifiant. Armurariul are un rol hepatoprotector recunoscut. În acelaşi timp, susţine funcţia de detoxifiere a ficatului şi regenerarea hepatică.

4. Asigură-ţi un aport optim de probiotice

Probioticele (lactobacili şi bifidobacterii) sunt bacteriile beneficie din tractul intestinal, esenţiale în procesul de detoxifiere pentru că susţin eliminarea toxinelor şi refac echilibrul florei intestinale. Bacteriile benefice colonizează tractul intestinal, produc acid lactic şi nu permit dezvoltarea bacteriilor patogene şi a ciupercilor. În plus, stimulează activitatea glandelor sistemului imunitar (timus, splină), susţin sinteza anticorpilor şi stimulează producţia de hormoni anticancerigeni.

• ColonHelp Probiotic Forte, sursa ta de probiotice!

ColonHelp Probiotic Forte îţi oferă, pe lângă fibrele de in şi psyllium, un complex probiotic, în concentrație de 3 miliarde CFU (unități formatoare de colonii)/linguriță dozatoare de 8 g. Din formula ColonHelp Probiotic Forte face parte şi inulina, componentă prebiotică ce stimulează înmulțirea bacteriilor benefice din colon, în acest fel asigurându-se refacerea mai rapidă a florei intestinale și buna funcționare a sistemului imunitar.

Bine de ştiut!
Pentru rezultate optime, probioticele se administrează de două ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masă.

colonhelp detox forte, colonhelp probiotic forte, detoxifiere
Articolul anterior
Enzimele digestive – lucrători neobosiți pentru o digestie perfectă
Articolul următor
ColonHelp te ajută la detoxifierea de primăvară!

17 comentarii. Leave new

 • Nu trebuie sa ne speriem de suplimentele alimentare, mai ales daca sunt 100% naturale. Eu merg pe cale naturista de multi ani si am o varsta considerabila, insa probleme grave de sanatate nu am avut si asta cred ca o datorez sititlui de viata sanatos..

 • O babuta din blocul meu imi povestea ca isi pune seminte de in orice mancare. Se pare ca ii stimuleaza digestia!! Ma gandeam daca exista o anumite cantitate ce trebuie luata/zi!! Poate sa isi puna in orice mancare si sa le inghita de 3 ori/zi?

 • @Oita: Semintele stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, functii ale organismului care incetinesc odata cu inaintarea in varsta.

 • Ruxandra Baican
  8 iulie 2013 4:23 pm

  Sunt dependenta de ciocolata!!!! Mananc o ciocolata pe zi!! Daca o sa-mi comand ceaiul SilhouetteHelp credeti ca o sa-mi fie de folos si o sa-mi taie pofta de ciocolata???

 • @Ruxandra Baican: Da, ceaiul SilhouetteHelp reduce pofta de dulce. Acelasi efect il au si fibrele alimentare. Acestea controleaza glicemia, reducand pofta de mancare si, in acelasi timp, pofta de dulce.

 • 4 pasi ? Apa, legume, fructe si miscare?

 • Mie imi place sa mananc miez de nuca cu sare! Este un aliment complex nu? E mai sanatos miezul de nuca cu sre sau cu miere?

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.