Metode de detoxifiere. Detoxifierea prin metode naturale

Detoxifiere prin cresterea aportului de fibre in dieta… Detoxifiere prin folosirea plantelor cu efect laxativ si depurativ… Detoxifiere cu ajutorul clismelor… Detoxifiere cu ajutorul masajului, bailor calde, saunei sau exercitiilor fizice… Metodele de detoxifiere a organismului sunt diferite in functie de organul de detoxifiere − colonul, ficatul, rinichii, pielea, plamanii − care trebuie stimulat.

detoxifierea-11

Metode de detoxifiere a colonului

Colonul este organul-cheie in ceea ce priveste buna detoxifiere a organismului. In colon are loc procesul final de transformare a substantelor care provin din alimente si care apoi sunt absorbite sau eliminate. Diversele metode de detoxifiere a colonului le sunt recomandate cu precadere persoanelor care au tranzit intestinal lent, pentru ca materiile fecale sa nu ramana prea multe zile in contact cu mucoasa colonului si sa intoxice organismul.

Metodele de detoxifiere a colonului includ:

1. Detoxifiere prin cresterea aportului de fibre

[articol=2625, box-verde]

Cresterea aportului de fibre este cea mai buna metoda de detoxifiere si curatire intestinala. Fibrele stimuleaza tranzitul intestinal si asigura o detoxifiere eficianta a organismului, prin eliminarea eficienta a deseurilor prin colon. Surse excelente de fibre necesare pentru o buna detoxifiere sunt semintele de in si psyllium.

Semintele de in si psyllium se regasesc in formula ColonHelp, produs 100% natural, cel mai bun curatitor intestinal si detoxifiant din Romania. Folosit ca metoda de detoxifiere a organismului, curatitorul intestinal ColonHelp are efect laxativ, imbunatatind tranzitul intestinal si eliminand o data cu scaunul toxinele.

Curatitorul intestinal ColonHelp are avantajul ca nu provoaca dependenta si nici reactii adverse, de aceea poate fi folosit cu incredere pentru o detoxifiere eficienta a organismului, in cure de 1-3 luni.

2. Detoxifiere cu ajutorul plantelor cu efect laxativ si purgativ

Plantele cu efect laxativ si purgativ pot fi folosite ca metode de detoxifiere si curatire intestinala, insa nu pe termen lung. In aceasta categorie intra crusinul, senna, aloe, reventul, care contin derivati antrachinonici. Aceste plante sunt recomandate in constipatie doar in cazuri de urgenta. Folosite pe termen lung ca metode de detoxifiere, crusinul, senna, reventul pot obosi intestinul, pot irita mucoasa intestinala, pot elimina flora intestinala si de asemenea provoaca dependenta. La fel actioneaza si laxativele obisnuite, disponibile in farmacii, nerecomandate in curele de detoxifiere.

3. Detoxifiere cu ajutorul clismelor

Ca metode de detoxifiere si eliminare a deseurilor din organism sunt folosite si clismele. Clismele au dezavantaje clare fata de acele metode de detoxifiere a organismului cu ajutorul fibrelor. Clismele ca metode de detoxifiere pot sa aiba reactii adverse (greturi, varsaturi). Ceea ce nu se intampla in cazul unui curatitor intestinal pe baza de fibre alimentare.

Clismele, ca metode de detoxifiere, folosesc diferite solutii: apa si argila, apa si cafea, apa si sapun. In cazul clismei exista riscul de accidente ale peretelui colonului sau de hemoragie interna. Manevrele gresite in cazul clismei pot impinge materiile fecale pana la valva ileo-cecala, ducand implicit la disfunctionalitatea valvei. De aceea, specialistii sunt retinuti cand vine vorba despre detoxifiere prin clisma.

Atuurile sunt clar de partea curei de detoxifiere a organismului cu ColonHelp, un curatitor intestinal eficient, care actioneaza bland, asemenea unei manusi care aduna resturile, fara a irita in nici un fel peretii intestinali.

Metode de detoxifiere a ficatului

O detoxifiere eficienta a organismului nu se poate realiza fara ajutorul ficatului. Ce face ficatul pentru detoxifiere? Ficatul omoara microbii si virusurile si neutralizeaza toxinele acestora, inactiveaza si elimina substantele toxice (aditivi alimentari, vitamine sintetice, medicamente, minerale periculoase), extrage din sange deseurile si reziduurile celulare, elimina deseurile provenite din putrefactii intestinale.

Constipatia, pielea uscata, indigestia sunt semne ca ficatul are nevoie de detoxifiere. Creşterea fluxului bilei este importanta in alegerea unei metode de detoxifiere, deoarece bila transporta grasimile solubile împreuna cu toxinele stocate în ficat pentru a fi eliminate apoi prin scaun.

Metodele de detoxifiere a ficatului cuprind:

1. Detoxifiere cu ajutorul plantelor cu proprietati coleretice si colagoge

Plantele cu proprietati coleretice (stimuleaza secretia biliara) si colagoge (stimuleaza evacuarea bilei in intestin) imbunatatesc drenajul hepatic si biliar si favorizeaza buna detoxifiere a organismului. Anghinarea, ridichea neagra, papadia, rozmarinul, cicoarea salbatica, tintaura, curcuma, trifoiul de balta sunt cateva plante care actioneaza la nivelul ficatului, asigurand o detoxifiere corespunzatoare.

2. Detoxifiere cu fibre alimentare

Fibrele alimentare au un rol deosebit in detoxifiere, prin imbunatatirea functiei de detoxifiere a ficatului si eliminare a bilei. Fibrele alimentare, odata ajunse in intestin, leaga grasimile si acizii biliari si ii elimina impreuna cu materiile fecale.

ColonHelp, un curatitor intestinal si detoxifiant 100% natural, este remediul potrivit pentru detoxifiere prin stimularea ficatului si bilei. ColonHelp scade colesterolul, lucru deosebit de important in afectiunile hepatice si biliare. Calculii biliari sunt formati cel mai frecvent din colesterol, de aceea alegerea unei metode de detoxifiere naturale, care in acelasi timp scade si colesterolul, este o solutie binevenita.

Metode de detoxifiere a rinichilor

[articol=2626, box-verde]

O cale importanta de detoxifiere sunt rinichii. Acestia filtreaza pana la 1.700 de litri in 24 de ore si elimina apoi toxinele prin urina. Pentru o buna detoxifiere a organismului pe cale renala sunt indicate diureticele. Cele mai bune sunt diureticele naturale (fructe, legume, plante − iarba-neagra, mesteascan, strugurii-ursului, coacaze negre, maces, matase de porumb, urzica).

Diureticele chimice, disponibile in farmacii, elimina si unele minerale (potasiu) din organism. De aceea, o cura de detoxifiere cu ajutorul plantelor este mult mai eficienta decat o detoxifiere cu ajutorul diureticelor din farmacii.

Metode de detoxifiere a pielii

O detoxifiere eficienta a organismului presupune si stimularea functiei de detoxifiere a pielii. In acest scop se folosesc mai multe metode de detoxifiere prin stimularea traspiratiei: frectia uscata, exercitiul fizic, baile calde, sauna, baile de vapori, baile de aer cald, impachetarile calde, baile de soare, masajul. Transpiratia abundenta inseamna ca acele metode de detoxifiere sunt eficiente.

Problemele pielii – eczemele, iritatiile – pot fi rezolvate prin metode de detoxifiere si curatire intestinala. Daca eliminarea toxinelor prin colon nu se desfasoara corespunzator, organismul isi creeaza alte emonctorii pentru detoxifiere. Astfel apar eczemele, supuratiile, ca o incercare a organismului de a scapa de excesul de substante toxice. Toate problemele pielii sunt datorate eliminarii substantelor acide de catre glandele sudoripare (eczema uscata, crapaturi) sau inlaturarii deseurilor coloidale de catre glandele sebacee (acnee, furuncule, piele grasa, eczema umeda).

Reactiile alergice inflamatorii ale pielii sunt un semn ca in interiorul organismului s-au acumulat multe toxine si aveti nevoie de o cura de detoxifiere. Incercati cura de detoxifiere cu ColonHelp! ColonHelp reda functia colonului de eliminare a toxinelor si, in acelasi timp, mentine stralucirea si elasticitatea pielii.

Metode de detoxifiere a plamanilor

Detoxifierea cailor respiratorii se numara de asemenea printre cele mai bune metode de detoxifiere. Vorbim iarasi despre o detoxifiere naturala a cailor respiratorii, cu ajutorul plantelor care faciliteaza eliminarea mucozitatilor ce ingreuneaza respiratia.

Caile respiratorii contribuie la o detoxifiere eficienta a organismului prin eliminarea deseurilor gazoase. Prin caile respiratorii sunt eliminate substantele volatile, care ii dau aerului expirat mirosul caracteristic, numit halena. Prin caile respiratorii sunt eliminate de asemenea sub forma de sputa deseuri solide − praf menajer, praf datorat poluarii, polen.

Ca metode de detoxifiere pe cale pulmonara, specialistii recomanda plantele cu proprietati expectorante, fluidifiante, asa cum sunt eucaliptul, oregano, pinul, patlagina, cimbrul, cimbrisorul.

detoxifiere
Articolul anterior
Regimul alimentar în perioada detoxifierii
Articolul următor
Stilul de viață și detoxifierea

4 comentarii. Leave new

  • buna ziua!
    sunt adeptul terapiilor cu plante; natural; si mai putin a celor cu medicamente (care au si o sumedenie de reactii adverse), aceste subiecte pe care le-am citit sunt fff. interesante.
    am citit undeva ca pt. detoxifierea rinichilor este foarte eficient (si ieftin) patrunjelul fiert in apa timp de 10 min. si baut cate un pahar pe zi?! nu am inteles insa cantitatea de apa si patrunjel?

  • super tari metodele!!!
    le-am incercat

  • Foarte bun articol! Fiecare dintre noi ar trebui sa urmam o metoda de detoxifiere a organismului macar odata pe an.

  • Articolele sunt foarte interesante si educative. Cea mai buna detoxifiere am facut-o cu produsul ColonHelp. Acest produs in combinatie cu o banana pasata are gust bun si il administrez zilnic de doua ori. Am incercat si alte produse pe care nu le-am putut administra pentru ca aveau un gust oribil. ColonHelp are gust placut si este chiar eficient.

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.