Enzimele sunt „scânteia“ care declanșează numeroase reacții chimice esențiale din organismul nostru. Digestia hranei, stimularea activității cerebrale, furnizarea de energie celulelor, regenerarea tuturor țesuturilor și organelor au nevoie de activitatea enzimatică. Enzimele metabolice catalizează reacțiile intracelulare; enzimele digestive ajută la absorbția și procesarea nutrienților din hrană. Iar enzimele alimentare sunt furnizate prin intermediul alimentației și pot fi enzime precum cele digestive deja existente în intestin, sau enzime specifice anumitor alimente, și ajută la predigestia alimentelor.
Unii specialiști (printre care Dr E. Howell) susțin că potențialul enzimatic din organismul nostru influențează durata și calitatea vieții, fiind afectat în timp de factori precum alimentația, poluare, diferite substanțe chimice etc. În consecință, menținerea unui nivel optim de activitate a enzimelor este extrem de importantă.
Știai că enzimele din plante sunt mult mai stabile și active față de cele din surse animale?
Activitatea enzimelor digestive perturbată de dietă
Digestia enzimatică este indispensabilă sănătății organismului: dacă enzimele nu sunt suficiente sau nu acționează așa cum ar trebui, alimentele nu sunt procesate în mod optim, rămân mai mult în tractul digestiv și pot începe să putrezească, ceea ce încarcă organismul cu substanțe toxice și reziduale și bacterii de putrefacție. Constipația, balonarea, oboseala, dezechilibrele de greutate corporală, durerile de cap și alte probleme se pot datora inclusiv unei activități enzimatice insuficiente. Așadar, sănătatea enzimelor din tractul digestiv, în mod particular, are foarte mare legătură cu eliminarea toxinelor și buna funcționare a întregului organism.
Nivelul și activitatea enzimelor digestive pot fi afectate în egală măsură de alimentele, substanțele toxice, medicamentele, stresul care dăunează întregului sistem digestiv. Dacă există o inflamație a mucoasei intestinale sau o permeabilitate crescută a peretelui intestinal (ceea ce se datorează în bună măsură substanțelor nocive din alimentația procesată, fumatului și altor toxine din mediu), este foarte probabilă și o perturbare a activității enzimatice.
Cum putem stimula activitatea enzimelor?
În primul rând este esențială mestecarea corectă a alimentelor. Acest lucru stimulează producția de salivă, care conține enzime specifice și reprezintă prima fază a procesului digestiv.
De asemenea este foarte important consumul de fibre alimentare. ColonHelp Detox Forte conține cele mai bune surse vegetale de fibre – tărâțele de psyllium, semințele de in, inulină din rădăcini de cicoare. Pe lângă multe alte efecte benefice, acestea ajută la regenerarea bacteriilor intestinale benefice, care joacă un rol și în procesele digestive intestinale.
Plantele verzi din ColonHelp Detox Forte activează enzimele
O altă recomandare importantă se referă la sporirea consumului de alimente vegetale crude. Plantele verzi (precum chlorella, broccoli și orzul verde) și sfecla roșie, incluse în compoziția ColonHelp Detox Forte, conțin substanțe care activează procesele enzimatice (spre exemplu superoxid dismutaza din broccoli). Aceasta facilitează procesarea optimă a nutrienților din alimentație și eliminarea reziduurilor. Alte alimente benefice pentru activitatea enzimatică digestivă sunt ardeii, roșiile, numeroase fructe, dar și oțetul de mere natural.
ColonHelp Detox Forte conține și turmeric, iar principala substanță activă din acesta, curcumina, stimulează activitatea unor enzime de la nivelul intestinului subțire (lipaza, sucraza și maltaza), importante pentru digestia intestinală corectă.
Menținerea sănătății sistemului digestiv implică mai multe elemente (scăderea inflamației intestinale, eliminarea toxinelor, stimularea digestiei, stimularea microflorei bacteriene și a activității enzimatice, optimizarea eliminării materiilor fecale etc.). Înțelegerea corectă a funcționării proceselor digestive și adoptarea unei alimentații sănătoase împreună cu suplimente precum ColonHelp Detox Forte ajută în mod natural la reglarea diferitor tulburări din organism. Alimentația și toxinele din mediu influențează buna funcționare a sistemului digestiv, care condiționează în bună măsură eficiența sistemului imunitar, circulația sangvină, procesele cerebrale, detoxifierea hepatică… și lista poate continua.
Află informații utile despre sănătatea sistemului tău digestiv și încearcă o cură de regenerare intestinală și detoxifiere cu ColonHelp Detox Forte!
7 comentarii. Leave new
Salatele reprezinta o masa usoara ce ne asigura vitamaniele si fibrele de care avem nevoie.Daca renuntam la dulciuri si luam produse naturale de detoxifiere, gen ColonHelp Detox Forte, ne asiguram ca sanatatea noastra nu ne va juca feste!
Eu am o bila lenesa si nu se secreta in cantitate normala cat sa-mi ajute digestia. Am citi intr-o revista naturista ca trebuie sa bei ulei de masline cu zeama de lamaie dimineata pe stomacul gol. E neplacut..insa de cateva zile incerc sa inghit acest leac. Sper ca ma va ajuta!
Salatele ne si baloneaza! Nu pot manca mai mult de 6-7 furculite de salata de vara. Beau un oic de apa si mi se umfla abdomenul!!!
Este adevarat ca daca bem apa inaintea de masa sau in timpul mesei o sa ne ingreunam digestia? Se dilueaza sucul gastric?
@Vera: Da, unii nutritionisti sunt de parere ca bautul in timpul mesei afecteaza digestia.
Eu am citit un articol in care ne invata ca dupa fiecare masa si chiar si in timpul mesei sa bem ceaiuri calde sau apa calda. Chinezii asa procedeaza si nu sunt supraponderali.
Eu beau apa multa..cred ca 5 l/zi, insa asta se intampla vara. Am fost la medic si mi-a zis ca este normal daca si elimin apa, mai ales ca fac sport destul de des.